Federació de Lleida

Notícia

Tribunal electoral

Marta Vilalta i Torres, vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement, portaveu nacional i diputada al Parlament. @martavilaltat

Dos dels magistrats del Tribunal Suprem, que ara està jutjant els líders independentistes, són membres de la Junta Electoral Central, aquella que ara ha de regular les eleccions a les quals estem convocats aquesta primavera. Uns comicis electorals als quals es presentaran de candidats alguns dels que s’asseuen al banc dels acusats. Tot molt normal.
 
És més però, aquesta mateixa junta electoral, formada per dos jutges del Suprem, és també la que aquesta setmana ha prohibit els llaços grocs i les estelades que hi pugui haver a les dependències de la Generalitat. Així doncs, els mateixos jutges que prohibeixen pancartes i llaços són els que permeten i conviuen amb l’acusació particular del partit feixista i ultra Vox.
 
Són els mateixos jutges que permeten preguntar sobre si ets soci d’Òmnium, però que prohibeixen als advocats de la defensa fer-ho sobre altres afiliacions dels testimonis, perquè no s’escau.
 
Són els mateixos jutges que admeten possible fals testimoni a una de les persones que responia dient que no se’n recordava, però que no han fet els mateixos advertiments quan qui tenien amnèsia eren Zoido, Rajoy o Sáenz de Santamaría.
 
No sé com encara hi ha qui s’atreveix a parlar de justícia, independència judicial o imparcialitat.
 
 
Article publicat a l'edició del dijous 14 de març de 2019 del diari La Mañana: https://www.lamanyana.cat/opinio/martavilalta/article/tribunal-electoral/