Federació de Lleida

Totes les opinions

Diumenge 7 de juny me n’aniré amb il•lusió, convicció i esperança a votar ERC, formant part de la candidatura d’Europa dels Pobles i encapçalada per l’Oriol Junqueras. I ho faré per diverses raons: - Perquè treballarà molt, amb honestedat, humilitat i valentia pels nostres interessos.

Tu, jo, nosaltres, tots, JunqUEras! Per Àngel Vidal

- Perquè farà que es respecti la diversitat nacional, cultural, lingüística de la Unió i protegeixi la identitat nacional catalana. - Perquè encapçala la única candidatura independentista i d’esquerres de tot l’estat. - Perquè lluitarà per acabar amb la impunitat dels paradisos fiscals i per un major control sobre el moviment de capitals - Perquè s’esforçarà en què Europa tingui una política exterior pròpia, compromesa amb els drets humans, la pau, la cooperació i la solidaritat internacional.

Jordi Benet

Territori i aus SÍ poden conviure. El Segarra - Garrigues és possible

Jordi Benet

El primer que em ve al cap quan parlem del Segarra - Garrigues és la Sagrada Família: una obra on mai veus el final... El canal és un projecte important i vital per portar l’aigua a unes comarques oblidades, amb pocs recursos i amb una forta despoblació. El canal havia tornat la il•lusió a les comarques interiors (Noguera, Segarra, Garrigues i el Segrià) i a la seva gent, però era massa bonic.

Antoni Costes

El rem i piragüisme català, tocats i quasi enfonsats Antoni Costes i Rodríguez

Els esportistes que empren els rius i els embassaments per entrenar i competir s’han quedat de pedra aquesta primavera. Al lloc on entraven les piragües o els bots hi havia un cartell que prohibia accedir a l’aigua. El motiu era la lluita contra la proliferació del musclo zebrat. La Confederación Hidrográfica del Ebro, va aprovar un reglament al 2007 on deia que: si una massa d’aigua està infectada de larves de musclo zebra, a l’entrar i sortir l’embarcació s’ha de desinfectar, i també especifica que les embarcacions –les esportives també- s’han de matricular al lloc on la persona entrena.

Àngel Vidal

DUBTES I RISCOS SOBRE LA TÈRMICA DE MEQUINENSA

angel, vidal,

Ja fa uns dies que s’ha acabat el termini d’informació pública d’autorització administrativa i d’aprovació del projecte d’execució d’una central tèrmica al terme de Mequinensa. En uns moments de crisi econòmica, ien un context de conscienciació i protecció mediambiental creixent, crec que és un moment oportú per plantejar qüestions sobre el projecte i, ja avanço, de rebuig al mateix per part d’ERC.

Montse Bergés

Dos anys fent una oposició constructiva i de control

Fer oposició en política comporta fer propostes per tal de millorar la ciutat, però també implica una tasca de control de l’equip de govern. La proposta i el control ha estat des de fa dos anys la principal ocupació d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Lleida. De propostes (mitjançant mocions, preguntes o propostes de resolució), n’hem fetes gairebé seixanta en aquests vint-i-quatre mesos de l’actual mandat.

Carles Vega

La nova Llei per la Infància i l’Adolescència

El Govern de la Generalitat va aprovar fa unes setmanes el Projecte de Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència. A Catalunya, ens cal una norma que abraci tota la legislació catalana sobre infància i adolescència que inclogui tant els infants desprotegits o en risc com la resta. I aquest nou projecte legislatiu aportarà a l’ordre jurídic una major claredat i unitat alhora que reforçarà la seguretat jurídica reunint en un sol instrument a manera de codi d’infància, ja que Actualment, tenim la llei dels infants en situació de desemparament, al costat de la llei que fixa un sistema d’assistència i de protecció als drets de la infància.

Miquel Àngel Estradé

DIVERSITAT RELIGIOSA I LAÏCITAT COHESIONADORA

Als ponents d’una llei ens succeeix el mateix que als pares d’una criatura recent nascuda : que només li trobem gràcies i no li veiem cap defecte. Ara bé, en el cas de la Llei d’Espais de Culte que el nostre Parlament va aprovar el darrer ple, de la qual he tingut el privilegi de poder-ne ser Ponent Relator, sens dubte podem qualificar-la de raonable, pionera, ponderada i valenta. De fet, ofereix garanties tant a la ciutadania en general com a les confessions religioses i a les administracions locals.

Montse Bergés

Empitjorant la mobilitat a Lleida

Montse Bergés

Desconec si la responsable de Mobilitat a la ciutat de Lleida, la regidora Sara Mestres, ha llegit alguns dels informes sobre mobilitat que en el seu dia va encarregar l’Ajuntament o ha parlat amb experts en la matèria. Vull pensar que sí, però per refrescar la memòria recordaré la definició que va fer l’enginyer de camins i expert en aquest tipus de qüestions Ole Thorson: “La mobilitat sostenible és una manera de desplaçar-se, de viatjar, que té un profund respecte per tots els veïns dels carrers i carreteres.