Figueres

Totes les notícies

Resum del primer any de mandat

Les claus del primer any de mandat d'Agnès Lladó - El 15 de juny de 2019, Agnès Lladó és proclamada alcaldessa de Figueres mitjançant un pacte de forces progressistes i ciutadanes (ERC-PSC-Guanyem Figueres-Canviem Figueres). Els membres del pacte són rebuts enmig d’un escrache propiciat per l’equip de govern sortint. - Al discurs d’investidura, Lladó diu: «(...) vull treballar activament per Figueres (...)». I tan activament! Dilluns 17 de juny, l’alcaldessa arriba a l’Ajuntament a les 7,30 h i es troba la porta tancada. Ha d’esperar que l’obrin a les 8,00. Ningú no li havia donat les claus... I no es presenta ningú del govern anterior per fer el relleu de carteres. - La primera setmana de mandat, els veïns del barri del Ral·li Sud es mobilitzen per demanar que es paralitzi la instal·lació d’una antena de telefonia. La negociació de l’alcaldessa amb Telefónica fa possible que, al cap d’uns mesos, l’antena s’instal·li en un altre emplaçament. - (Agost) El plenari municipal aprova desistir de la petició d’ampliació de municipi turístic presentada pel govern del PdCAT al final del mandat anterior a la Direcció General de Comerç per la manca d’acord amb el sector. S’impulsa un pla d’acció per als comerços del centre. - (Agost/Setembre) Es reobre el carrer Sant Pau al trànsit, tot i que amb prioritat per als vianants. Mesura ben valorada pels veïns i comerciants del carrer. - (Setembre) Modificació ordenances fiscals, millora l’eficàcia en els cobraments i baixa la morositat envers l’Ajuntament. Per primer cop en molt temps, les taxes es cobren! - Primers 100 dies de govern: s’ha aconseguit posar ordre a l’Ajuntament (voler és poder), han millorat la seguretat i la neteja dels carrers, es treballa conjuntament amb les institucions (Generalitat, Diputació, etc.), l’equip de govern és una pinya amb un lideratge clar de l’alcaldessa. - (Octubre) S’emprèn la construcció del pàrquing dissuasiu a l’antic camp de futbol de la carretera del Far.

ERC Dones

#OnSónLesDones

Informe #OnSónLesDones (16 gener 2020): Som el 51% però opinem el 29% i impera la blanquitud Aquestes són unes de les principals conclusions: - Només un 29% (3.122 opinions) han estat expressades per dones, sobre un total de 10.788 articles i aparicions d’opinadors en els espais analitzats, que comprenen premsa en paper, premsa digital, tertúlies radiofòniques i televisives.  - Per titularitat, els mitjans públics s’acosten més a la paritat que els privats. - Per mitjà, els homes encara són majoria en un 73% dels articles d’opinió en diaris, en les tertúlies de ràdio més escoltades – amb un 64% d’homes – i el 59% en el cas de les tertúlies televisives. - Per primera vegada, hem recollit dades sobre la representació de dones en condició de racialització. El 99,5% de les intervencions recomptades corresponen a dones blanques i només el 0,5% a persones racialitzades.   

executiva, ERC, Figueres

ERC renova l’Executiva local de Figueres

L’assemblea local de la ciutat, reunida el passat 30 de juliol, va decidir que sigui Jordi Masmartí i Recasens (Figueres, 1974) el nou president de la secció local en substitució de Lluís Valero, que l’ha encapçalat la darrera legislatura. La nova Executiva d'ERC Figueres està formada pels següents militants: Jordi Masmartí (President); Guillem Massallé (Secretaria d'Organització); Gregori Peral (Secretaria de Finances); Angi Afonso (Secretaria de la Dona); Toni Soler (Secretaria de Política Municipal); Agnès Figueres (Secretaria d’Imatge i Comunicació); Montse Roig (Secretaria d'Entorn); Joan Carné (Secretaria de Nova Ciutadania); Montserrat Segura (Secretaria de Formació); Xavier Besora (Secretaria d’Activitats); Ferran Quintana (Secretaria de Campanyes); Nàdia Fernàndez (Vocal) i Jordi Torrent (Vocal), així com Arnau Deu i Josep Alegrí en representació del Jovent Republicà i el Grup Municipal, respectivament, com a membres nats. Masmartí, diplomat en Estadística i militant des del 2016, destaca “les ganes i responsabilitat amb les que encarem el nou projecte un grup de persones molt capacitat, tan divers com cohesionat”. L’augment i dinamització de la militància, el suport al Grup Municipal, que actualment governa la ciutat, i reforçar les àrees socials, són els punts principals del seu programa d’actuació. “Que l’Agnès Lladó sigui l’Alcaldessa de Figueres, naturalment, influirà en la nostra gestió, però les nostres prioritats són de partit i de ciutat, hi ha vida més enllà de l’Ajuntament!” comenta el nou President. Confessa obertament que l’Executiva neix amb un problema de paritat, reflex de la militància, amb la intenció de destinar esforços a trobar-hi solucions. També remarcar que la llibertat de les preses i presos polítics, i la construcció de la República Catalana, són objectius indiscutibles, sempre presents, de tota la militància sense excepció, independentment del càrrec o posició que s’ocupi.

La presentació del lema s'ha dut a terme als jardins Enric Morera de Figueres

Sí a Figueres, lema d’Esquerra Republicana per la campanya de les municipals

Sí a Figueres. Aquest és el lema que ha anunciat Esquerra Republicana Figueres i amb el qual es presenta a les eleccions municipals del proper diumenge 26 de maig. L’alcaldable dels republicans, Agnès Lladó, ha explicat que es tracta “d’un Sí a una ciutat que ens estimem i que necessita d’una transformació que liderats per Esquerra, i amb la complicitat de tots i totes, durem a terme”. La candidata d’ERC ha afegit que “diem Sí a Figueres. Sense complexos, amb orgull, sent realistes de les seves necessitat urgents però, al mateix temps, convençuts de les seves potencialitats. Sí, ens en sortirem”. Durant la presentació del lema de campanya, Esquerra Figueres també ha explicat alguns dels eixos del programa amb el qual es presenten a les municipals que ja van exposar en una conferència municipal el passat mes de desembre a l’Auditori dels Caputxins i que, posteriorment, ha anat desenvolupant. “Es tracta d’una proposta que neix fruit del treball durant els darrers mesos i que ha comptat amb el suport de més d’un centenar de professionals de diversos àmbits que han volgut aportar el seu granet de sorra el projecte de futur de la ciutat que liderarem des d’Esquerra”, ha anunciat Lladó. Durant els pròxims 15 dies, Esquerra anirà exposant detalladament les seves propostes però tal i com explica la candidata d’ERC Figueres, el programa es basa en, entre altres mesures, “planificar i executar actuacions per transformar econòmica i socialment la ciutat, garantir la seguretat dels figuerencs i figuerenques i combatre l’incivisme, adequar la formació a la necessitat dels joves i majors de 45 anys i lluitar per resoldre la problemàtica de la mobilitat i l’aparcament a la ciutat”. La candidata republicana ha deixat clar que “hem de fer totes les accions possibles des del consistori per garantir drets fonamentals com l’accés a la feina o a l’habitatge i en una ciutat amb un 47% de la població en risc d’exclusió social cal posar, urgentment, fil a l’agulla”.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Municipals, Municipals 2019, Eleccions Municipals,

ERC Figueres presenta un Pla d’Aparcaments que inclou una hora gratuïta a la zona blava, tarifes per treballadors a les zones verdes i renegociar amb les concessionàries

Agnès Lladó posa sobre la taula un paquet de mesures per tal i com diu l’alcaldable republicana, Agnès Lladó, “resoldre un dels principals reptes de la ciutat” Esquerra Republicana de Figueres ha presentat avui un Pla d’Aparcaments per tal i com ha explicat l’alcaldable republicana, Agnès Lladó, “resoldre un dels principals reptes que la ciutat, des de fa anys, té a sobre la taula”. Entre les mesures que ERC defensa hi ha la gratuïtat de la primera hora de la zona blava, la possibilitat d’aparcar per 1 euro al dia a la zona verda si s’acredita que s’hi treballa, renegociar les concessions dels aparcaments del municipi i desenvolupar una senyalització del s/XXI a totes les entrades del municipi, mostrant on són els pàrquings i la seva ocupació. En primer lloc, pel que fa a la zona blava, Lladó ha explicat que “la zona blava no ha de tenir una funció recaptatòria. Ha de tenir una funció de facilitar la rotació i per aquest motiu implantarem una primera gratuïta i, posteriorment i fins a les dues hores, un preu que no sigui com l’actual que ens situa entre els més cars de Catalunya”. Pel que fa a la zona verda, la candidata d’Esquerra considera que “a Figueres no ho hem resolt bé. És una bona eina a segons quins barris però també s’han d’aplicar altres mesures com la que proposem de poder impulsar una tarifa d’1 euro al dia per als treballadors que puguin acreditar que hi treballen” A l’hora de parlar de les concessions de pàrquings, Lladó aposta per la renegociació i la proposta que es posarà a sobre la taula porta per nom 4x4. “En definitiva ens reunirem amb les concessionàries per poder establir una tarifa que serà de la primera hora gratuïta i, fins arribar a les 4 hores, de 4 euros”. D’altra banda, a les zones de càrrega i descàrrega, Lladó considera que “s’ha d’acabar amb l’abús que es fa d’elles ja que a hores d’ara s’utilitzen com aparcaments, i no ho són.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Figueres, Alt Empordà, Agnès Lladó,

Agnès Lladó: Cal fugir de les polítiques d'aparador, i treballar amb coherència per un projecte sòlid que creï grans consensos.

Unes 500 persones han participat a Figueres en l'acte central de campanya d'Esquerra Republicana a les comarques gironines L'alcaldable republicana a Figueres Agnès Lladó ha obert l'acte explicant que el projecte d'ERC és integrador i que "volem treballar per a tota la ciutat, per aquest motiu tenim un equip compromès amb els valors republicans" i ha afegit que "Cal fugir de les polítiques d'aparador, i treballar amb coherència per un projecte sòlid que creï grans consensos. Només així tenim la garantia d'avançar i de fer una Figueres per a tothom". Lladó ha acabat el seu parlament amb una crida a votar el proper 28 d'abril "A Figueres i arreu del territori tenim un projecte sòlid que busca sempre grans consensos i diàleg. El 28 d'abril i el 26 de maig sortim a guanyar, a guanyar i a guanyar". La cap de llista al Congrés Montse Bassa ha recordat que "cada vegada que parlo amb la Dolors em demana que no perdi ni una hora per anar-la a veure i que faci campanya per guanyar el proper 28A" i ha explicat que "anirem a Madrid a lluitar contra la repressió, a defensar els interessos dels gironins i les gironines i, que ningú en dubti, a continuar lluitant per la independència de Catalunya". Per la seva banda, Gabriel Rufián, ha recordat que "farem cas del que ens va demanar l'Oriol, guanyarem aquestes eleccions i enviarem el missatge al Món que Catalunya vol ser lliure". Rufian ha acabat el seu parlament manifestat que "el 28 d'abril no tenim només una cita amb les urnes, la tenim amb la història i per això cal que entre tots i totes fem que l''independentisme guanyi les eleccions espanyoles per primera vegada i derrotem la repressió". Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, ha fet una crida a construir des del republicanisme el futur del país, "com sempre fem des d'Esquerra posant les persones al centre de les nostres preocupacions i activitat política". "Esquerra som fruit de 90 anys d'història, fills de l'1 d'octubre, membres d'una cadena republicana que va del 14 d'abril a l'1 d'octubre.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Municipals, Municipals 2019, Eleccions Municipals,

Presentem la llista a les eleccions municipals el proper 26 de maig

Darrera l’alcaldable, Agnès Lladó, se situen Jesús Quiroga, Maria Gratacós, Josep Alegrí, Ester Marcos, Gregori Peral i Sònia Jurnet   Esquerra Republicana de Figueres ha presentat la llista amb la qual es presentarà a les eleccions municipals el proper 26 de maig. La candidata republicana, Agnès Lladó, l’ha definit “com un equip capacitat i amb molta il·lusió per liderar la reactivació que la ciutat necessita. Estem preparats per governar i portem sota el braç un projecte engrescador, innovador i, al mateix temps, realista”. Lladó ha explicat que “durant el procés de l’elaboració de llista hem tingut molt en compte les necessitats reals dels figuerencs i figuerenques i, a partir d’aquí, hem confeccionat l’equip”. “Es tracta d’una llista molt representativa de la realitat de la Figueres del 2019, amb un bon munt d’independents, i al mateix temps també amb representants d’Esquerra”, ha manifestat Lladó.  Agnès Lladó ha manifestat que “Des d’Esquerra Figueres estem preparats per governar i tenim l’equip per liderar la reactivació que la ciutat demana a crits” La candidata d’Esquerra ha reivindicat que “Figueres necessita planificació, realisme, consens i estratègia. Assumint la situació de la ciutat i, al mateix temps, aprofitant les potencialitats que tenim i que no són poques. Ho farem perquè tenim l’equip per liderar-ho i ens impulsa la il·lusió i l’estima que tots tenim per Figueres”. Tanca la llista al número 21, Francesc Canet, al qual Lladó ha definit com “un referent que té moltes ganes d’aportar el seu gra de sorra al projecte”. La resta de la llista està formada per: Ferran Quintana, Maria Perpinyà, Javi Martín, Nàdia Fernández, Jordi  Masmartí, Mª Josep Porta, Amadou Nagash Diallo, Anna Albó, Lluís Valero, Montserrat Roig, Toni Soler, Agnès Figueras i Montserrat Segura. Els suplents són: Xavier Besora, Anna Brugués, Carles Coll, Eva Gayolà, Abderrahim El Hakam, Claudia Brugués, Arnau Deu, Núria Cervera, Joan Carné i Mª Ángeles Alonso.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Municipals, Municipals 2019, Eleccions Municipals, Gregori Peral

Gregori Peral s'incorpora a la llista d'ERC Figueres

Gregori Peral, l'actual director de l'Oficina de Correus de la ciutat i membre part de diferents associacions acompanyarà a Agnès Lladó i el seu equip a la llista de les municipals. Esquerra Republicana de Figueres continua tancant l'equip que acompanyarà Agnès Lladó a la llista que els republicans presentaran a les municipals del 2019. La darrera incorporació és Gregori Peral, l'actual director de l'Oficina de Correus de la ciutat i, entre altres, ha estat president d'El Dofí i membre de la Junta del Casino Menestral.   La candidata d'ERC Figueres, Agnès Lladó, creu que Peral és "una persona que té un coneixement de la ciutat molt important" i que té "experiència i un coneixement profund del teixit associatiu figuerenc". Per la seva banda, Gregori Peral es mostra "molt il·lusionat d'aportar el seu gra de sorra el projecte d'ERC Figueres i que vol viure la transformació de la ciutat des de primera línia fent tota l'aportació personal que em sigui possible". Peral ha estat president del Centre de Lleure per a Persones amb Capacitats Diverses El Dofí, membre de la Junta del Casino Menestral de Figueres, president del Pacem i membre de la Junta de l'ACELL (Federació Catalana per a disminuïts psíquics).  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Josep Alegrí, Municipals, Eleccions Municipals

Josep Alegrí, director pedagògic de les Escolàpiesformarà part de l'equip d'ERC Figueres per les municipals

L’alcaldable d’Esquerra Figueres Agnès Lladó, destaca d’Alegrí que “és un professional reconegut que ens ajudarà molt a afrontar un dels grans reptes que la ciutat té per davant, l’educació”   L’alcaldable d’Esquerra Republicana Figueres, Agnès Lladó, ha fitxat Josep Alegrí, actual director pedagògic de les Escolàpies Figueres, per formar part de l’equip d’ERC Figueres, “un equip de gent preparada, valenta, que pren partit per tirar endavant una ciutat que ho reclama a crits. Professionals compromesos amb el conjunt de la societat”.   Lladó es mostra convençuda que “amb la incorporació d'en Josep seguim sumant actius per construir la  Figueres del segle XXI, la ciutat que els figuerencs reclamen”. L’alcaldable republicana destaca que “l'educació és un dels grans reptes que Figueres té per davant” i, pel que fa a Josep Alegrí, en destaca “la seva professionalitat, empatia, credibilitat, confiança, compromís i il·lusió”.   Nascut a Figueres el 1974, Josep Alegrí es Mestre d’Educació Física, Llicenciat en Humanitats i Postgrau en direcció de centres escolars. El director pedagògic de les Escolàpies afirma que “estic molt agraït a la gent d’Esquerra de Figueres, i a l’Agnès en particular, per oferir-me la possibilitat de formar part del projecte”.   A l’hora d’explicar la seva incorporació, Alegrí destaca que “des d’un primer moment l’equip de l’Agnès m’han transmès que s’estimen la ciutat i que tenen una voluntat ferma de treballar incansablement per Figueres. Serà un plaer, i un repte apassionant, fer-ho colze a colze amb tots ells”.   El nom de Josep Alegrí se suma al d’en Jesús Quiroga, subdirector del Servei d’Ocupació de Catalunya, que es va fer públic durant el passat estiu. Durant les properes setmanes està previst que es vagin donant a conèixer la resta de persones que formaran part del projecte d’Esquerra Figueres que lidera Agnès Lladó