Figueres

Totes les notícies

ERC fa una jornada de formació amb el regidor d’Esquerra de Vic Joan López i anuncia que la immigració serà un dels eixos fonamentals de la seva campanya per a les eleccions municipals del maig.

El Grup Municipal d'ERC de Figueres anuncia que un dels eixos fonamentals del seu programa electoral serà el tractament de la problemàtica de la immigració, perquè partim de la convicció que el futur govern municipal haurà de fer una actuació decidida en aquest camp. Entenem que la política municipal seguida fins ara ha estat clarament insuficient i no s'ha plantejat seriosament abordar una problemàtica de gran transcendència ciutadana. El criteri bàsic d'una acció decidida en aquest camp ha de partir del fet que cal prendre consciència de la dimensió de les problemàtiques inherents al fenomen. S'imposen els criteris de realisme i d'abandonar les actituds d'amagar el cap sota l'ala. Només així podrem iniciar polítiques efectives a l'hora d'afavorir un procés d'incorporació satisfactori per a totes les parts. En aquesta orientació, caldrà trencar molts tòpics i molts rumors NO fonamentats, sovint sense una base real, que només serveixen per alimentar pors envers les persones immigrades. Ara bé, les polítiques concretes que caldrà abordar tindran com a base que vivim en una societat en què junt amb els drets hi ha també deures indefugibles per part de tots els ciutadans, sigui quin sigui el seu origen. Aquestes directrius bàsiques, que seran desenvolupades amb iniciatives concretes al llarg de la propera campanya, van ser exposades durant la conferència que el passat divendres dia 25 va fer a la seu figuerenca d'ERC el regidor de l'Ajuntament de Vic d'aquest partit Joan López. La seva intervenció va servir per poder conèixer de primera mà les polítiques menades per aquell ajuntament en el decurs dels darrers temps. Més enllà de les polèmiques periodístiques que el tema ha suscitat, la política d'immigració abordada per la capital d'Osona s'ha convertit en tot un referent d'àmbit nacional que cal conèixer de manera precisa i que cal analitzar de manera serena i rigorosa. Després d'un exercici així només es pot constatar com són d'avançades en aquest àmbit les polítiques municipals d'aquella ciutat i com una ciutat com Figueres no està sinó a les beceroles.

ERC proposa recuperar el cinema Las Vegas com a Palau de Congressos i d'altres iniciatives en el seu programa de promoció ciutadana, comerç i turisme

ERC proposa recuperar el local de l'antic cinema Las Vegas, del carrer de Sant Pau, per tal d'ubicar-hi un Palau de Congressos durant el proper mandat. Considera que la seva ubicació és determinant, ja que està situat en una posició de clara centralitat urbana. No és aquesta una circumstància menor, ja que permetria als potencials congressistes d'entrar en contacte directe amb la ciutat i estimular el comerç i els serveis urbans, cosa que no es produiria en el cas que el seu emplaçament estigués a la perifèria de la ciutat. D'altres iniciatives destacades en l'àmbit de la promoció ciutadana i el comerç i turisme urbà que defensa ERC en el seu programa són: La creació d'un organisme municipal de promoció exterior de la ciutat i per a l’organització de fires i congressos, arreu de Catalunya i també a nivell internacional (com ja s'ha fet en el cas de la visita a St. Petersburg, Florida). En aquest sentit, entenem que la figura de Salvador Dalí pot ser un esquer magnífic en aquesta promoció ciutadana. Així mateix, entenem que cal potenciar la nova Oficina d’Informació i Turisme situada a l’antic escorxador. Incrementar i potenciar les polítiques transfrontereres amb la Catalunya del Nord també pel que fa a la promoció comercial. Per això hem proposat impulsar la creació d'una cambra de comerç transfronterera. Suport decidit a la implantació de l’APEU (Àrea de Promoció Econòmica Urbana) per ser un instrument de millora del comerç a la ciutat. Seria un pas endavant en la dinamització i permetria avançar cap a un futur model de partenariat públic i privat. Ampliació de la zona de vianants més enllà del centre comercial i potenciació del petit i mitjà comerç familiar del conjunt de l’àrea de Figueres. Totes aquestes qüestions i d'altres foren plantejades i debatudes en l'acte celebrat divendres passat al Saló de Descans del Teatre “El Jardí” de Figueres, en el qual participaren, entre d'altres, l'ex-conseller del Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat Josep Huguet, el vicealcalde Francesc Canet i l'antic director general de Turisme.

Conferència "FIGUERES: Ahir, avui i demà

El proper divendres 18 de març, a un quart de nou del vespre i sota la cúpula del Teatre Museu Dalí, en Francesc Canet, Vicealcalde de Figueres, portarà a terme una conferència sota el títol “Figueres: ahir, avui i demà”. La conferència serà presentada per l’escriptora Maria Mercè Roca.

Esquerra Alt Empordà obre campanya amb la força municipalista i la convicció que la Independència és l’única via per sortir de la crisi

Esquerra Alt Empordà obre campanya amb la força municipalista i la convicció que la Independència és l’única via per sortir de la crisi Alcaldes i regidors de la comarca donen el tret de sortida a la campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya a Castelló d’Empúries, demostrant així, el compromís de treballar des dels municipis per un país lliure i socialment just Els alcaldes de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, el de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, el de Vilabertran, Martí Armadà, el de Cadaqués, Joan Borrell, el vicealcalde de Figueres, Francesc Canet, i regidors de la comarca han iniciat la campanya electoral a les eleccions del Parlament de Catalunya aquest dijous a la nit a Castelló d’Empúries. L’acte ha estat una demostració de la importància del municipalisme per Esquerra Republicana de Catalunya. Després de l’enganxada simbòlica dels cartells, els càrrecs electes han explicat que ‘la independència és la millor eina per sortir de la crisi econòmica la qual es troba el nostre país i la nostra comarca, i a la qual ens ha portat l’economia especulativa, els poders fàctics i els bancs i les caixes’. A més a més, per Esquerra, ‘l’Estat propi per a Catalunya ens permetria disposar d’uns recursos que ara no tenim a causa del dèficit fiscal que imposa Espanya’. Així mateix, han assegurat que ‘l’Estat propi ens servirà per a eradicar per sempre la deixadesa i el menyspreu dels governs espanyols amb les mancances a l’Alt Empordà. Esquerra de l’Alt Empordà ha plantejat aquesta campanya com una campanya de proximitat per arribar, per exemple, al sector de la pesca, de la pagesia, de la gent gran, de comerciants, d’ecologistes, de l’hostaleria... A més a més, també es tractaran problemàtiques comarcals com el tren, els parcs eòlics o com la situació precària en què viuen els joves. Això es durà a terme a través de trobades de proximitat, d’actes, reunions, trobades amb els diferents sectors i una festa per a joves.

Capdevila: “Esquerra és el partit català que més ha defensat el model de comerç català de proximitat”

La cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila ha presentat aquest matí els candidats d’Esquerra a la comarca de l’Alt Empordà. Un d’ells és l’alcalde d’Agullana, Alfons Quera, que ha destacat que amb Esquerra al govern, els ajuntaments de la comarca de l’Alt Empordà han rebut un total de més de 44 milions d’euros del Pla Únic d’Obres i Serveis, destinats a finançar inversions municipals que reverteixen directament en la millora de la qualitat de vida dels habitants. Per la seva banda, Carme Capdevila, ha explicat que és clau que “Els nostres municipis i les nostres ciutats necessiten que sobrevisqui el model de comerç de proximitat català per a donar vida i cohesió social a les trames urbanes.” Però, a més, el sector té una importància vital per aconseguir sortir de la crisi econòmica actual. Un país com el nostre, on el sector de serveis té un pes tan important, no es pot permetre perdre el pes que hi representa el comerç de proximitat. Capdevila ha explicat que Esquerra és el partit català que més ha fet per la defensa del model de comerç català de proximitat. “Hem treballat de valent per defensar que la implantació de grans establiments comercials només es fes dintre les trames urbanes consolidades i això ho hem pogut fer per la absoluta independència d’Esquerra respecte les grans empreses i lobbys comercials.” “Altres governs anteriors van practicar un liberalisme econòmic que sols beneficiaven les grans empreses de superfícies comercials. CiU sempre va estar condicionada pels grans lobbys i mai va arribar a regular en benefici del petit comerç tot i que cínicament es vulguin erigir com a representants naturals d’aquest sector.” Ha estat amb Esquerra que el país s’ha dotat d’una Llei d’equipaments comercials que, transposant la directiva de serveis europea, ha permès consolidar el model català de comerç de proximitat que permet tenir unes ciutats més cohesionades, sostenibles i més segures.

NOSALTRES DECIDIM, SOM UNA NACIÓ

L'executiva local d'ERC a Figueres fa una crida a tots els ciutadans i ciutadanes per tal que se sumin a la manifestació que, sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”, se celebrarà el proper dissabte dia 10 de juliol a Barcelona. Entenem que aquesta convocatòria ha de ser la resposta majoritària del poble de Catalunya a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional espanyol contra la nostra sobirania nacional. Amb aquesta crida, ERC de Figueres es vol sumar a les diferents resolucions adoptades per diferents entitats de la societat civil catalana i per les principals institucions polítiques del país (entre les quals el Parlament de Catalunya i el mateix Ajuntament de Figueres) en favor de la manifestació i en contra de la ignominiosa sentència d'un Tribunal Constitucional absolutament deslegitimat. Per a ERC, aquesta sentència ha significat una segona retallada greu (després de la greu retallada patida ja en el Congrés de Diputats de Madrid) que passa per damunt de la voluntat expressada per la ciutadania a les urnes. Estem davant d'un xoc entre la legitimitat del poble de Catalunya expressada en referèndum i 10 magistrats del Tribunal Constitucional, escollits per el PSOE i el PP, que s’ha erigit en Tercera Cambra Legislativa (amb l’agreujant que no han estat escollits per votació ciutadana). No és que el Tribunal Constitucional hagi sentenciat un Estatut retallat que en opinió de prestigiosos constitucionalistes era sobradament constitucional, sinó que, de fet, ha sentenciat la via estatutària.

ACTE DE RECONEIXEMENT A LA MILITÀNCIA i INAUGURACIÓ NOU LOCAL ERC FIGUERES

El proper 9 de juliol de 2.010 a les 20'00 hores tindrà lloc l'acte de reconeixement a la militància i inauguració del nou local d'ERC de Figueres i Comarcal de l'ALt Empordà (C/Sant Llàtzer nº 29 Baixos dreta). Intervindran: Jordi Giró (President de la Secció Local) Daniel Valentí (President de la Federació Comarcal) Joan Ridao (Secretari General) Al final de l'acte hi haurà un aperitiu per tothom

ERC DE FIGUERES DÓNA SUPORT A LA GESTIÓ DE L'EMBARRACA'T

L'executiva local de Figueres d'Esquerra Republicana de Catalunya dóna el seu ple suport a la gestió de l'Embarraca't d'aquest any realitzada per les associacions ciutadanes i per la regidora Mireia Mata, davant d'algunes crítiques malintencionades fetes des de l'oposició. Encara que el tema del finançament hagi estat, durant aquests darrers dies, perfectament aclarit a nivell públic i s'hagi demostrat que no es va cometre cap mena d'irregularitat, volem expressar el nostre ple suport a la regidora, a les entitats i al model de finançament que s'ha posat en funcionament aquest any. Val la pena recordar que aquest nou funcionament fou acordat per les 18 entitats encarregades de la seva organització i que ha estat tot un èxit, ja que malgrat el mal temps que va fer durant totes les Fires, es van poder cobrir despeses i treure'n beneficis. No ha de sobtar, doncs, el suport que a títol individual i de manera col·lectiva ha rebut Mireia Mata per part de les entitats i les persones implicades en l'organització de l'esdeveniment. Sembrar dubtes poc fonamentats no ens sembla una manera correcta d'actuar, ja que no tan sols malmena la confiança de la ciutadania envers la corporació municipal, sinó que, en aquest cas, atempta contra el mateix teixit associatiu de la ciutat, la credibilitat del qual és posada injustament en entredit.