Figueres

Totes les notícies

Carrer Santa Llogaia de Figueres

Cal exigir una millora de la informació que reben els figuerencs i figuerenques sobre els projectes que s’executen als seus barris

Un exemple d’aquesta mala praxi són els aparcaments que s’han suprimit al carrer Santa Llogaia sense avisar als veïns del barri de la Presó     Des d'Esquerra Republicana de Figueres reclamem una millora de la informació que reben els ciutadans de la ciutat sobre els projectes que s’hi executen. Aquesta demanda es fa més palesa en els barris de la capital altempordanesa per tal d’evitar disfuncions i sorpreses d’un dia per l’altre com ha succeït aquesta darrera setmana amb la supressió de 50 aparcaments del carrer Santa Llogaia. Representants d’Esquerra ens hem reunit amb el president de l’AAVV, Josep Ruiz, per conèixer de primera mà com s’havia desenvolupat aquest cas i han pogut constatar que els veïns i veïnes no van rebre cap notificació. La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, explica que “no es pot actuar d’esquena a la ciutadania i anar-te’n a dormir amb tot el carrer Santa Llogaia amb places d’aparcament i, despertar-te l’endemà, amb 50 places menys. I, tot plegat, sense avisar”. Des del grup republicà recordem que hi ha diversos canals per dur a terme una comunicació prèvia d’aquest tipus, de l’execució d’unes obres o la supressió de places d’aparcaments. Des de la utilització de canals tradicionals com una bustiada o reunions veïnals, fins a l’ús de les xarxes socials o la web municipal Lladó no entra a discutir la necessitat de la mesura “per això hi ha els tècnics municipals que, al mateix temps, haurien de tractar-ho amb els comerciants i veïns de la zona” però sí que denuncia que “el govern municipal intentar lluir sempre que pot que aposta per la participació ciutadana però, quan realment cal fer partícips als ciutadans d’una decisió, i informar-los, ens trobem amb sorpreses com les del carrer Santa Llogaia”.   Aparcament de la presó D’altra banda, Lladó recorda que l’alcaldessa Felip “es va comprometre amb els veïns i veïns a posar a la seva disposició, de forma provisional, els aparcaments de la presó del carrer Sant Pau.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Maria Perpinyà

Esquerra Republicana reclama l'ordenança d’ocupació de via pública per regular la instal·lació de terrasses

Esquerra Republicana reclama la regulació des del 2015, existeix inclús un esborrany des del 2014, i avui l’equip de govern ha anunciat que “es deixa a sobre la taula perquè falta un tràmit preceptiu” La portaveu del grup municipal Esquerra Republicana de Figueres Agnès Lladó, denuncia la manca de credibilitat i compromís del govern de la ciutat després que en les comissions informatives d’aquest dilluns 25 de juny s’hagi ajornat, per enèsima vegada, l’aprovació de l’ordenança d’ocupació de via pública per regular la instal·lació de terrasses. Lladó, recorda que “des de l’inici del mandat, des del 2015, hem insistit contínuament per desencallar aquesta situació i res de res. El que hem viscut avui a la comissió informativa, patint un nou retard, és només una mostra més de la manca de compromís de l’equip cap a la resta de grups i, el que és més greu, cap als figuerencs i figuerenques. Això és una presa de pèl”. Durant el plenari de mes maig, durant una nova pregunta d’Esquerra reclamant l’ordenança, l’equip de govern va justificar-se anunciant que la comissió es reuniria aviat i que es portaria l’ordenança al plenari del mes de juliol. Avui, quatre anys després de l’anunci que hi havia un esborrany a sobre la taula, l’equip de govern figuerenc ha anunciat que “s’havia de deixar a sobre la taula perquè faltava un tràmit preceptiu”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Jesús Quiroga, Municipals, Municipals 2019, Eleccions Municipals,

Jesús Quiroga serà el número 2 de la llista d’Esquerra Republicana de Figueres

La candidata republicana, Agnès Lladó, en destaca “la capacitat, l’experiència, el coneixement de ciutat i un perfil professional brillant” Jesús Quiroga serà el número 2 de la llista d’Esquerra Republicana de Figueres amb vista a les eleccions municipals del 2019. Durant la seva presentació ha volgut donar les gràcies a la candidata d’Esquerra, Agnès Lladó, per la confiança i ha afirmat que “Figueres necessita sumar i la proposta de l’Agnès va en aquesta línia i per això no vaig dubtar en voler formar part del projecte”. Quiroga ha explicat que “sóc molt de Figueres i els companys de feina sempre em diuen que sóc molt pesat. Sempre començo les meves intervencions dient que el meu nom és Jesús Quiroga i sóc de Figueres. Ara, el que no m’agrada és veure que surt el nom de Figueres quan estic en comissions de persones que han demanat la renda garantida, quan llegeixo el nom de la ciutat en rànquings de pobresa i de desacceleració econòmica... No m’agrada que Figueres no sigui referent. Treballarem per canviar aquesta realitat i afrontar els canvis en profunditat que necessita la ciutat”. Per afrontar el futur, Quiroga ha insistit en el fet que “el camí passa per la suma de projectes i voluntats i, només amb aquest esforç, aconseguirem la transformació que la ciutat necessita. Una transformació important però sense oblidar les potencialitats de Figueres que són moltes. Una potent indústria cultural, les comunicacions, la situació geogràfica... Sovint quan valoro projectes figuerencs des de Barcelona em pregunto perquè no anem més enllà, perquè no retenim el talent i no hi ha oportunitats per als joves amb talent de la nostra ciutat. Sumant en positiu redreçarem aquesta tendència, treballant dur revertirem els indicadors socials que ara ens castiguen” La candidata a l’alcaldia per Esquerra a Figueres, Agnès Lladó, ha insistit que “apostem clarament per un projecte obert transversal, integrador i representatiu de tota la ciutat.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Gabriel Rufián,  Coordinadora d’Associacions Josep Casero, Juncaria Parc Bosc, Barri de Sant Joan,

Gabriel Rufián i Agnés Lladó visiten els barris de Juncaria - Parc Bosc i Barri de Sant Joan

El diputat d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, ha volgut conèixer aquest divendres 25 de maig la situació de la zona oest de Figueres. Acompanyat per la portaveu d’ERC al consistori, Agnès Lladó, on ha tingut una trobada amb la Coordinadora d’Associacions Josep Casero per tal de debatre de la problemàtica dels barris i valorar possibles solucions.   En aquesta línia, Rufián ha explicat que “el grau de degradació important que patiu no és culpa de qui hi viu, ho és de qui ha tingut responsabilitats polítiques i no ha fet res”. Amb vista al futur, el diputat republicà ha valorat que “la solució passa com ha passat a Badalona o Santa Coloma on han existit problemes similars i s’ha resolt quan ha guanyat gent que els importa els barris”.   Per la seva banda, Lladó ha exposat que “és important que polítics com en Gabriel Rufián coneguin la situació que patiu per, entre tots, treballar en possibles solucions”. En aquesta línia, la portaveu d’Esquerra ha manifestat que “sabem de les problemàtiques que hi ha al barri i que tenim davant, tot plegats, un repte que cal afrontar des de diferents punts de vista. Urbanístics, socials i de seguretat ciutadana”.   Rufián, acompanyat d’Agnès Lladó i de representants veïnals de les quatre associacions que formen part de la Coordinadora d’Associacions Josep Casero, han visitat diversos comerços dels barris. A les sis de la tarda han participat, davant una quarantena de persones, en una trobada al local social de l’AAVV Juncària Parc Bosc.    

Lluís Valero, president d'ERC Figueres

Un projecte anomenat Figueres

El passat 21 d’abril, l’assemblea local de Figueres, vam escollir la persona que encapçalarà la llista per les properes eleccions municipal de la ciutat, l’Agnès Lladó. L’Agnès representa tots aquells valors que des de la secció local hem volgut aportar a la ciutat, tant des del propi grup municipal, com des de les diferents actes i accions que hem anat fent durant aquests darrers mesos. Des d’Esquerra Figueres tenim un projecte clar, un projecte basat en la genuïtat però amb una voluntat de voler sumar. Figueres és plural i el nostre projecte per al 2019 així ho reflectirà. Tenim clar que el municipalisme és clau, fer república ha de començar des dels pobles i ciutats. Cal fer atenció al més mínim detall de cada veí però amb una visió àmplia. Què volem per Figueres? Actualment tots sabem que la ciutat es mou per oportunismes, principalment perquè no existeix un projecte. Des d’Esquerra Figueres ho tenim clar, no proposarem construccions megalòmanes ni promeses faraòniques. Som i serem realistes però sense perdre l’ambició. Volem jugar a la primera divisió de les ciutats mitjanes de Catalunya, per això cal preparar-nos a consciència. És urgent desllorigar el POUM, és fonamental treballar amb els sectors econòmics de la ciutat per donar-li un valor afegit. La formació és una peça essencial d’aquest trencaclosques, una formació que ha de respondre, primerament, a la realitat social i econòmica de la ciutat i comarca. Enguany, treballant des de l’oposició, hem fet molta feina. Hem precipitat que el projecte de l’escola Carme Guasch faci passos endavant per esdevenir una realitat. Apostem per la retenció de talent i volem que tothom s’hi pugui sentir realitzat. Un dels passos que ja hem fet, també, és recuperar el projecte de la segona fase del centre Ferran Sunyer com a espai per a la formació i ocupació. Cal crear un clima favorable per als emprenedors, amb això estem centrant els esforços. No oblidem, però, que la ciutat s’ha d’endreçar, bona falta li fa.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Municipals 2019,

Agnès Lladó, candidata d’Esquerra Republicana a Figueres a les municipals 2019

La candidata republicana ha manifestat que “amb la suma de tothom des d’Esquerra farem possible la transformació econòmica i social que necessita Figueres”   Agnès Lladó serà la candidata d’Esquerra Republicana a Figueres amb vista a les eleccions municipals que se celebraran el pròxim any 2019. Lladó s’ha mostrat agraïda pel suport i la confiança rebuda per l’assemblea local i ha volgut deixar clar, des d’un primer moment, que “amb la suma de tothom des d’Esquerra farem possible la transformació econòmica i social que necessita Figueres”.   En aquesta línia, la candidata republicana ha insistit en el fet que “en el projecte d’Esquerra Figueres no hi sobra ningú. El repte és important però al mateix temps il·lusionant per a tots aquells que ens estimem figueres i volem que aixequi el vol”.   Lladó ha explicat que s’hi deixarà la pell per tirar endavant amb la transformació que la ciutat necessita i ha manifestat que “des d’Esquerra som conscients que cal ser transversals per tal de sumar totes les sinergies possible”.   “Tenim i tindrem el millor projecte, apostarem pel talent i tornarem a portar l’esperança per Figueres. Convidem tothom a participar-hi i, entre tots, ser corresponsables del futur il·lusionant que la ciutat es mereix”, ha argumentat la candidata republicana.   Durant la seva intervenció, Lladó ha fet una diagnosi de la ciutat afirmant que “Figueres fa molts anys que no sap on va. Simplement, els dirigents han anat posant pegats i la ciutat no es pot permetre un nou mandat enmig d’aquesta indefinició. Des d’Esquerra trencarem amb aquesta dinàmica, amb l’ajut de tothom, i dibuixarem la transformació que els figuerencs i figuerenques necessiten. Prou de populisme. Prou de pensar només amb un sector de la societat. Treballem i treballarem pel benestar econòmic i social de tots els veïns i veïnes de la ciutat”.     Nascuda a Figueres el 1979, Lladó té estudis en Dret i Recursos Humans i actualment treballa com assistent de direcció de màrqueting en una important empresa de serveis figuerenca d’àmbit nacional.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Grup Municipal, Agnès Lladó, Maria Perpinyà, Jordi Giró

Audiència pública sobre l’avantpla del nou POUM de Figueres a proposta d’ERC

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Figueres valora molt positivament que el govern municipal porti a audiència pública l’avanç del POUM.   Un dels punts que condicionaven el suport republicà al Pressupost 2018 era precisament reprendre el procés de tramitació del POUM durant el primer semestre del 2018.   Amb la voluntat d’aconseguir un consistori que fomenti la participació i la transparència, des d’ERC es va posar com a condició en les negociacions del pressupost per l’exercici actual aquesta audiència en els primers sis mesos de l’any. Un exercici de transparència que ha der ser comú en el dia a dia de l’Ajuntament i en la manera de fer en especial del govern.   El POUM és la pedra angular sobre la que hem de començar a construir la nova Figueres, i per això necessita ser un instrument conegut, entès i assumit per tots els agents de la ciutat, començat pels seus ciutadans.   El nostre sí a tenir un pressupost per Figueres és un sí a l’inici d’una transformació que també ha de ser urbana. És un sí a tenir un nou projecte per Figueres, amb les eines del segle XXI que pertoquen, i amb una voluntat renovada d’entesa a tota la ciutat. En aquest sentit i en aquelles qüestions que siguin de gran importància per la ciutat, de treballar plegats per aconseguir desencallar temes que són d’interès estratègic per   Figueres sempre tindran a ERC al costat. Només així podrem sumar esforços per una Figueres més cohesionada social i urbanísticament, amb una millor qualitat de vida visquem on visquem, en un barri o altre.  Figueres no serà capaç de transformar-se amb un Pla General de fa quasi 40 anys. No podem esperar a aprovar un nou planejament urbanístic que faci front als grans reptes urbans, com poden ser la mobilitat, les àrees verdes, els equipament públics, habitatge o sostenibilitat.   Cal avançar en l’aprovació i fer-ne partícips a tots els figuerencs i figuerenques. I per això que és necessari exposar a tothom tots els passos que es realitzin per tenir de manera definitiva el POUM.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Esport, Joc net,

ERC vol que Figueres sigui un model de ciutat educadora també en l’esport

Esquerra Republicana de Catalunya presenta al ple de dijous una moció perquè Figueres sigui un model de ciutat educadora també amb l'esport, potenciant el joc net.   Figueres és membre de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores des de l'any 2000 i com a tal assumeix els principis que es recullen en la Carta de ciutats Educadores, Declaració de Barcelona, 1990.   ERC valora molt positivament i imprescindible la tasca feta pels Clubs Esportius, Entitats Esportives i AMPES com agents educatius de la ciutat i cal ajudar-los completant amb iniciatives i programes que fomentin valors  educatius transversals.  Aconsegueixen nivells de cohesió social i cultural molt importants i cal vetllar per ajudar-los a seguir així i créixer amb aquest compromís.     És per aquest motiu que el grup municipal d’ERC proposa que l'Ajuntament informi i promogui entre els clubs esportius la necessitat de continuar amb la seva tasca educativa, seguint valors i actituds de joc net. I els convidi i doni suport a seguir l'exemple de campanyes que s'han anat engegant des de fa anys adreçades a famílies. Recordar els valors  claus del: RESPECTE, TREBALL EN EQUIP, EMPATIA, SOLIDARITAT, CIVISME, AUTO-CONTROL NO-VIOLÈNCIA, MOTIVACIÓ, AUTONOMIA (constància, esforç, superació...) i RESPONSABILITAT.   La moció proposa que es consensuïn entre tots els agents educatius quins són els valors, actituds i normes que s'han de treballar de forma interna des dels clubs esportius i les famílies, i també s’incideixi en la comunicació externa a les diferents instal•lacions esportives.   Seguint aquesta línia es proposa la col•locació d'uns plafons informatius a les diferents instal•lacions esportives on es reflecteixin els valors positius de l'esport, de joc net, de companyonia i d'altres.