Figueres

Totes les notícies

Acte Dia de la Dona

El proper dilluns 13 de març a les 20.15 del vespre a la seu d'ERC FIGUERES, us convidem a assistir a l'acte per commemorar el Dia Internacional de les Dones.Nosaltres hem pensat dedicar-ho especialment a totes les dones refugiades, i intervindran com a ponents l'escriptora Assumpta Montellà, Alma Sahinpasic, refugiada bosnia i Faouzia El Kammouni, presidenta de l'Associació Nur, conduït per Montse Segura. Al final de l'acte brindarem amb cava tots els assistents.

Visitem el Barri del Poble Nou

Aquest proper dissabte 11 de març visitarem el Barri del Poble Nou de 10 a 12 Si voleu participar en la passejada per conèixer de primera mà les mancances del barri i escoltar suggerènci es dels veïns, envieu un correu a figueres@esquerra.cat. Us hi esperem!  

Guanyem la República

Guarda't el proper dissabte 4 de març a l'agenda i participa de l'acte més multitudinari de la història moderna d'Esquerra Republicana! Inscriu-t'hi ara  en aquest enllaç. Els últims mesos hem recorregut el país amb un gran procés participatiu en què, entre tots, hem definit la República que farem, un país lliure, net i just al servei dels ciutadans. Un país que ara tenim a tocar. Per això no podem defallir. Ara és el moment de fer-nos escoltar, amb moltes veus però amb un objectiu compartit. Amb Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i altres companys i companyes i persones vingudes d'arreu ens carregarem de raons per guanyar aquest país. Esquerra està preparada. Portem anys treballant molt dur per aquest moment. Encarem la recta final d'aquest procés que ens ha de portar a la independència forts, units i convençuts. I amb el compromís i la determinació de persones com tu ho farem possible. Ets imprescindible. El 4 de març, el mes de setembre... compto amb tu!

Nota de premsa sobre el funcionament del nou govern de Figueres

ERC EXIGEIX AL GOVERN RESPONSABILITAT I FER UN GIR DE 180º EN LA MANERA DE DIRIGIR L'AJUNTAMENT ERC Figueres estarà absolutament amatent al funcionament del nou govern de Figueres i no permetrà que la ciutat continuï aturada.     "Els republicans demanem a l’equip de govern de Convergència responsabilitat i que siguin dignes del mandat ciutadà que els van atorgar els figuerencs a les eleccions municipals del maig del 2015".   A l’hora de valorar el nou cartipàs del govern municipal, la portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, considera que "amb només 5 regidors, l’alcaldessa Marta Felip haurà de fer un canvi de 180º en la seva manera de dirigir l’ajuntament i obrir-se a dialogar qualsevol aspecte, una dinàmica que gairebé no ha practicat en dos anys al capdavant del consistori figuerenc. Desafiar a l’oposició perquè presenti una moció de censura no és la millor manera de començar a treballar en un nou escenari que obliga a dialogar més que mai". La reestructuració del govern, obligat per la sortida del PSC i d’Unió, genera molt dubtes a ERC i els republicans deixen clar a tots els figuerencs que "estarem absolutament amatents al seu funcionament i, com a caps de l’oposició, fiscalitzarem qualsevol decisió que considerem errònia i no permetrem que la ciutat continuï aturada i sense afrontar els reptes que té a sobre la taula que són, a hores d’ara, urgents de resoldre". ERC Figueres, com des del primer dia, manté oberts els canals de comunicació i un diàleg fluït amb tots els partits de tant de govern, com de l’oposició de l’Ajuntament de Figueres. Des d’ERC Figueres es recorda que "sempre hem estat disposats a aportar les nostres propostes. Però primer se’ns ha de voler escoltar. Quan s’ha fet hem aconseguit fer créixer i millorar les propostes del govern en casos com les ordenances fiscals, la contracta d’Ecoserveis que s'està negociant a hores d’ara, proposta per a l'aprofitament dels espais buits per a ús públic o, pel que fa a la nova distribució de la ciutat en Districtes, projecte que hem liderat"  

Entrevista del Setmanari Empordà a Agnès LLadó

Agnès Lladó, com la resta de grups municipals de l’oposició al Govern de Figueres, no pot amagar la seva sorpresa per la rapidesa amb la qual evolucionen els esdeveniments arran del trencament del pacte entre l’antiga CiU i el PSC. Lladó parla amb claredat en aquesta entrevista i deixa clara la seva aspiració a ser la cap de llista d'ERC a les pròximes eleccions municipals.

Nota de premsa: Trencament del pacte de govern

Esquerra Republicana de Figueres respon al trencament del pacte de govern anunciat aquest matí per l’alcaldessa Felip   Agnès Lladó: “afrontem el trencament del govern treballant incansablement amb els veïns i veïnes per construir l’alternativa”     Esquerra Republicana de Figueres s’ha reunit aquest matí en executiva extraordinària després de que l’alcaldessa Marta Felip hagi anunciat en roda de premsa el trencament del pacte de govern que mantenien CiU, PSC i Compromís d’Esquerres per Figueres.   Els republicans considerem que amb aquest trencament es confirma que el pacte de govern representava més interessos personals i de partit que no pas els interessos de Figueres. I que es demostra, un cop més, la incapacitat del govern de liderar una proposta de ciutat que vetlli per tots els figuerencs i figuerenques.   Davant del futur de la governabilitat de Figueres, com a líders de l'oposició assegurem que des d’Esquerra Republicana seguirem treballant per una ciutat més justa, més equitativa i que respongui a les necessitats dels figuerencs, fet que es fa incompatible en donar suport a un govern que fins ara no ha donat resposta a aquests objectius.   En aquest sentit, la portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Figueres, Agnès Lladó, ha afirmat que “afrontem el trencament del govern treballant incansablement amb els veïns i veïnes per construir una alternativa que permeti una Figueres justa, cohesionada, atractiva, dinàmica i emprenedora. Seguirem liderant una oposició constructiva i responsable amb l’objectiu de no aturar la nostra ciutat. El millor servei que podem fer a Figueres és feina i feina, barri a barri, empresa a empresa, porta a porta”.   Aquesta setmana vinent, els republicans tenim prevista una assemblea amb tota la militància per tractar l’actualitat municipal.     Figueres, 28 de gener del 2017