Figueres

Totes les notícies

Al.legacions a les ordenances 2017

Esquerra Republicana insisteix a incorporar més mesures per promoure la cultura de l’eficiència energètica. Les mesures que van en aquesta línia bonificar els habitatges que comptin amb el segell verd d’eficiència energètica i els vehicles que contaminin menys (impost de circulació)

Al.legacions a les ordenances 2017

Per tal de fomentar l’activitat econòmica, entre el grup d’al·legacions que ha presentat ERC destacar la rebaixa de l’impost de construccions a l’obertura de nous locals i una clara aposta per donar ajuts per a la rehabilitació de façanes. Esquerra Republicana insisteix a incorporar més mesures per promoure la cultura de l’eficiència energètica. Les mesures que van en aquesta línia bonificar els habitatges que comptin amb el segell verd d’eficiència energètica i els vehicles que contaminin menys (impost de circulació)

Presentem 30 al·legacions a les ordenances fiscals de l’Ajuntament de Figueres per al proper any 2017

Des d’ERC aposten clarament per millorar aquestes ordenances amb mesures, entre altres, per fomentar l’activitat econòmica, reduir la pressió fiscal i bonificar les polítiques d’eficiència energètica.   La portaveu del grup d’ERC al consistori figuerenc, Agnès Lladó, explica que ‘hem registrat unes al·legacions que pretenen una Figueres més empàtica amb les necessitats dels ciutadans, una ciutat més social, més sostenible i més jove’. Lladó es mostra convençuda quan afirma que ‘tenim clar que milloren la proposta presentada per l’equip de govern de CiU i el PSC i, per aquest motiu, esperem que les tinguin en compte i s’hi puguin incloure’. Els republicans figuerencs proposen la reducció d’un 5% de l’Impost sobre Béns Immobles així com la flexibilització del calendari de cobrament. En aquest sentit ERC proposa que les dates dels rebuts domiciliats fraccionats passin a ser el 2 de maig (50% de l’import total), 20 de juliol (25%) i 20 d’octubre (25%),  Dins aquest important paquet de canvis que es proposen per a l’IBI, Lladó explica que ‘posem a sobre la taula una reducció del 50% de l’IBI per als menors de 30 anys i a les persones que cedeixin l’immoble a la borsa de lloguer de l’Oficina d’Habitatge’. Una Figueres comercial  Per tal de fomentar l’activitat econòmica, entre el grup d’al·legacions que ha presentat ERC destacar la rebaixa de l’impost de construccions a l’obertura de nous locals i una clara aposta per donar ajuts per a la rehabilitació de façanes. Esquerra Republicana insisteix a incorporar més mesures per promoure la cultura de l’eficiència energètica. Les mesures que van en aquesta línia bonificar els habitatges que comptin amb el segell verd d’eficiència energètica i els vehicles que contaminin menys (impost de circulació) 

Visitem Barris

Aquest dissabte de 11 a 13 hores visitarem el barri del PARC-SOL. Teniu alguna pregunta/suggerència a fer-nos?? Us hi esperem!

Visitem Barris

El dissabte 28 d'octubre de 10.30 a 12.30 del matí. Visitarem el barri de Figueres Horta de Capallera. Teniu alguna pregunta o suggerència a fer-nos?? 

L’oposició acusa a l’equip de govern de Figueres de menysprear-la per anunciar un acord entre Fisersa i el Consell abans que passi per ple

Els membres de tots els grups de l’’oposició a l’Ajuntament de Figueres consideren que el govern municipal “juga amb la sobirania local del ple anunciant l’’acord de l’’entrada del Consell Comarcal a l’’empresa plurimunicipal Fisersa abans que el ple extraordinari convocat per demà a les 14.00 h es fagi efectiu” El conjunt dels grups de l’oposició de l’Ajuntament de Figueres -PP, C’s, ERC i La Cup- han emès un comunicat conjunt en el qual “exigeix” al govern municipal que “respecti la sobirania del plenari, i sobretot respecti al conjunt dels figuerencs i els órgans on són representats”. A més, denuncien “la poca disposició al diàleg i a la transparència del govern a fi de poder arribar a acords de ciutat en temes tant importants i de tanta transcendència i que cal analitzar en calma”. En aquest sentit, els representants dels grups signants d’aquest comunicat conjunt afegeixen que estan “cansats de les formes i maneres de fer i de comunicar” de l’equip de govern, que al seu entendre, “només respon a titulars i fotografies i que menysté els órgans que ostenten la sobirania local i on tots els figuerencs hi estan representats”. http://www.figueres.com/loposicio-acusa-a-lequip-de-govern-de-figueres-de-menysprear-la-per-anunciar-un-acord-entre-fisersa-i-el-consell-abans-que-passi-per-ple/  

Homenatge Lluís Companys

El 15 d'octubre reivindiquem la figura del President Lluís Companys. 76 anys fa que els feixistes el varen afusellar. Siguem dignes de la seva memòria! Cadascú al seu lloc, i Catalunya i la República al cor de tots!

Visitem Barris

Els regidors d'Esquerra Republicana serem al barri de l'Horta de l'Hospital, parlant de Figueres amb els figuerencs i les figuerenques. Conversarem amb tothom qui s'acosti, i aprofitarem per aprofundir en les propostes i les queixes de la ciutadania.