Figueres

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres,

Agnès Lladó: “Figueres reclama un canvi real i ambiciós i entre tots i totes durem a terme la transformació que necessita”

Més de 300 persones deixen petit l’Auditori Els Caputxins durant la presentació de Lladó com a alcaldable d’ERC a Figueres, un acte que ha comptat amb la participació del president de Parlament de Catalunya, Roger Torrent. “Em presento d’alcaldable i liderant el projecte d’Esquerra Republicana a Figueres perquè m’estimo la ciutat, confio en les seves potencialitats i estic convençuda que amb la implicació i compromís dels figuerencs i figuerenques ens en sortirem”, ha afirmat Agnès Lladó durant la seva presentació com a alcaldable per Esquerra Republicana de Figueres. Davant més de 300 persones que han deixat petit l’auditori Els Caputxins, Lladó ha presentat les bases del projecte d’ERC Figueres en un acte que ha comptat amb la participació del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Lladó ha iniciat la seva intervenció recordant als presos polítics i exiliats i, especialment, Dolors Bassa. La candidata d’Esquerra ha volgut recordar que fa només un any, durant la campanya de les eleccions del 21D, “la Dolors estava aquí als Caputxins de Figueres amb nosaltres, també acompanyats per en Roger Torrent”. Ja parlant de la ciutat, ha demanat “deixar enrere l’estat de deixadesa en que alguns estan deixant la ciutat” i ha deixat clar que “Figueres em té el cor robat i no vull abandonar. Figueres té futur, hi ha esperança, i ara és el moment de construir grans consensos per construir, entre tots, un projecte de ciutat engrescador, modern i engrescador”.   Espais de debat Durant la seva intervenció en la qual ha anat diagnosticant i aportant solucions en diverses àmbits per construir la Figueres del futur, Lladó ha dividit el parlament en blocs. Aquests blocs coincidien amb els vuits espais de debat que durant els darrers mesos s’han organitzat des d’ERC Figueres i que han comptat amb la participació de més de 100 professionals. A l’hora de dissenyar la Figueres del futur i per resoldre els problemes actuals, en Seguretat i Convivència Lladó aposta per “pensar en una ciutat per a tothom i on, per exemple, es faci complir una realitat tan bàsica com la de respectar les ordenances municipals.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó

Esquerra Figueres proposa Agnès Lladó com alcaldable per desbloquejar la ciutat i no deixar-la en mans de qui “l’ha portat a la complicada situació actual”

Esquerra Republicana de Figueres proposarà Agnès Lladó com a alcaldable en el plenari que se celebrarà aquest dimecres 14 de novembre. Els republicans, principal grup a l’oposició, expliquen que “tenim clar que Figueres no pot continuar a la deriva i seguir en mans de qui l’ha portat a la complicada situació actual: Marta Felip, Jordi Masquef i tot l’equip de govern. Canviant qui posen al capdavant no soluciona res perquè no tenen projecte i han estat incapaços d’afrontar cap dels reptes urgents que hi ha a sobre la taula”. Des d’ERC recorden que, en diferents exercicis, han donat suport als pressupostos municipals “per responsabilitat i per intentar redreçar la situació però ha estat impossible davant la manca d’eficiència, compromís i projecte del govern del PDeCAT”   Els republicans expliquen que “cal posar-se a treballar per aplicar solucions a les problemàtiques socials i econòmiques que pateix Figueres de forma urgent. Ja durant els sis mesos que queden de l’actual mandat perquè qui ha estat al capdavant i qui ho vol continuar estant, el PDeCAT, ja ens ha demostrat que no se’n surt. I, diàriament, ho paguem els figuerencs i figuerenques”. Esquerra Figueres ja coneix la predisposició de la CUP a votar Lladó i treballar conjuntament per desbloquejar la ciutat i “no deixar-la en mans dels responsables del desgavell actual. El PDeCAT i Jordi Masquef”. Durant les darreres setmanes s’han produït converses per teixir una alternativa per desbloquejar la ciutat. Des d'ERC no es descarta continuar amb els contactes perquè aquesta línia de treball segueix oberta.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Pere Aragonès, Josep Bargallí, Ester Capella

Agnès Lladó desbloqueja la cessió d’ús a Ensenyament de la presó vella de Figueres

L’acord permet desllorigar la construcció de l’escola Carme Guasch al solar de l’equipament La portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, ha desbloquejat el traspàs de la presó vella des del departament de Justícia a l’Ensenyament. Reunida amb tots els consellers implicats, Lladó ha traslladat la necessitat urgent de fer la cessió d’ús de l’immoble tal que es puguin iniciar tots els tràmits necessaris per desllorigar el projecte de construcció de l’escola Carme Guasch al solar de l’equipament penitenciari. A la trobada de treball de Lladó amb el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i la consellera de Justícia, Ester Capella, s’ha tractat la situació actual del projecte i s’ha acordat que la signatura per oficialitzar el traspàs es durà a terme el proper 15 de novembre. “Sense cap de mena de dubte aquesta és una gran notícia per tota la comunitat educativa i familiar i ja no només de l’escola Carme Guasch. És i serà molt positiu pel centre, però també pel barri i per tota la ciutat”, explica Lladó que insisteix en el fet que “tal com vam traslladar en la recent visita de la consellera Capella a Figueres aquest projecte no podia continuar aturat, estava enquistat i s’havia de buscar una sortida de forma urgent, molt urgent”. “Hem posat fil a l’agulla amb Patrimoni (Economia), propietari de l’immoble, i amb les dues altres conselleries implicades per no deixar passar ni un dia més i el resultat ja el tenim a sobre la taula”, afirma la portaveu republicana. Durant la reunió, Ensenyament també ha mostrat la seva voluntat d’apostar per situar a l’edifici de la presó usos educatius i formatius i, al mateix temps, s’ha compromès a aportar la quantitat que es consideri oportuna per donar suport a la redacció del projecte constructiu. Cal recordar que l’Ajuntament de Figueres ja va acordar el 2017, a petició d’ERC, incloure al pressupost una partida de 325.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Anna Albó, Eva Gayolà, Agnès Llad

Bona acollida dels dos primers espais de debat sobre Urbanisme, Convivència i Seguretat organitzats per ERC Figueres

Oberts a tota la ciutadania, hi ha participat una trentena de professionals dels àmbits tractats a banda de figuerencs i figuerenques interessats en aportar la seva visió Esquerra Republicana de Figueres ha iniciat aquest dissabte 20 d'octubre el cicle de vuit espais de debat per parlar sobre la situació actual de la ciutat i començar a dibuixar la Figueres del futur. Les dues primeres sessions, centrades en Urbanisme, Convivència i Seguretat, s’han dut a terme a la seu del Col·legi d’Arquitectes i han estat dinamitzades per les arquitectes Anna Albó i Eva Gayolà. L’alcaldable d’Esquerra, Agnès Lladó, valora molt positivament l’experiència i destaca que “hem comptat amb la presència de 30 professionals dels àmbits dels quals avui parlàvem que ens han aportat la seva expertesa per fer una fotografia de la ciutat. Són 30 persones amb moltes coses a dir i que s’han sumat als figuerencs i figuerenques que també s’han apropat per donar la seva visió”. Properes sessions Després d’aquests dos primers espais de debat, el 27 d’octubre, des de l’Oficina Jove es faran les sessions d’Esports (10.00 hores) i Joventut (12.00 hores) dirigides pel l’exjugador de la UEF i professor de l’escola Anicet de Pagès, David Arias. Per la tarda del dia 27, des de la seu actual del Casino Menestral, amb Cultura (16.00 hores) i Educació que, en aquest cas, dinamitzarà el director de l’IES Alexandre Deulofeu, Pere Gifre. Les sessions finalitzaran el dissabte 3 de novembre amb les taules sobre Comerç (10.00 hores) i Benestari Treball (12:00 hores). Es faran al Museu del Joguer i estaran coordinades per Jesús Quiroga, subdirector general del SOC i Gregori Peral, director de l’Oficina de Correus de Figueres i expresident d’El Dofí.    

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó

Esquerra Republicana impulsa espais de debat per dibuixar la Figueres del futur

Les sessions s’han dividit en vuit àmbits i se celebraran el 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre Els dinamitzadors de les trobades seran Jesús Quiroga, Pere Gifre, Anna Albó, Eva Gayolà, Gregori Peral i David Arias. Esquerra Republicana de Figueres organitzarà el 20 i 27 d’octubre i el 3 de novembre vuit taules de debat per analitzar la situació de la ciutat, treballar en una diagnosi i plantejar accions que cal dur a terme per revitalitzar la ciutat. Les jornades obertes a tots els figuerencs i figuerenques estaran dinamitzades per professionals de diversos àmbits com Pere Gifre, Gregori Peral, Anna Albó, Eva Gayolà i David Arias. La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres i alcaldable el 2019, Agnès Lladó, explica que l’objectiu passa per “amb el suport de professionals de cada àmbit i amb la participació dels ciutadans que vulguin donar la seva visió de la realitat de Figueres volem, entre tots, fer una fotografia de la situació actual de la ciutat. I, encara més important, posar les bases per dur a terme la transformació que necessita la ciutat”. Les sessions estan obertes a tots els figuerencs i figuerenques i des d’Esquerra ja s’ha iniciat també una roda de contactes amb professionals de tots els àmbits per tal que en les taules de debat hi puguin aportar la seva experiència a cada jornada. “Cal l’experiència, el talent i la implicació de tots els figuerencs i figuerenques que s’estimen la ciutat per donar l’impuls que la ciutat reclama a crits. No serà fàcil però a partir d’una diagnosi acurada serem capaços de posar en marxa un pla de ciutat per revitalitzar-la”, afirma Lladó.   Calendari de les sessions Les sectorials s’iniciaran el dissabte 20 d’octubre amb les jornades sobre Urbanisme (10.00 hores) i Convivència i Seguretat (12.00 hores) que es duran a terme a la seu figuerenca del Col·legi d’Arquitectes de Figueres. Les sessions estaran dinamitzades per les arquitectes Anna Albó i Eva Gayolà.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Jordi Giró, Ester Capella,

Esquerra Republicana Figueres es reuneix amb la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella

Representants d’Esquerra Republicana de Figueres s’han reunit aquesta setmana amb la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella. A sobre la taula la cessió, de Justícia a Ensenyament, per dur a terme a construcció de l’Escola Carme Guasch a l’antiga presó del carrer Sant Pau. La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, valora molt positivament la trobada i explica que “cal fer tot el possible per accelerar un projecte que fa massa anys que està enquistat i, per aquest motiu, hem d’aconseguir la implicació màxima de la Generalitat”. Lladó considera que, al mateix temps, cal consensuar i estudiar totes les possibilitats per establir el pla d’usos de l’espai, a banda del trasllat de l’escola. “De moment les propostes que s’han posat a sobre la taula per traslladar-hi els arxius municipal i comarcal no han estat ben rebuts per l’Escola. Hem de treballar amb totes les parts implicades per tal de trobar la millor solució i aconseguir un equipament complementari a l’escola. Veïns, representants de l’Escola, ajuntament i Generalitat hem d’anar de la mà. Però cal accelerar-ho perquè ja s’han incomplert massa terminis”. D’altra banda, des d’Esquerra es valora positivament que Figueres sigui un dels quatre municipis catalans on s’hagi obert un pis per a presos que es troben en tercer grau. Tal i com va explicar la consellera Capella, “són habitatges per a interns en tercer grau amb arrelament laboral o familiar. L’objectiu passar per facilitar-ne el seu procés, progressiu, de retorn a la societat”.    

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya Figueres, Maria Perpinyà, Agnès Lladó, Jordi Giró

ERC Figueres denuncia que l’equip de govern vol crear un "Bingo 2" amb el lloguer de l’antic camp de futbol

El projecte d’inversió inicial de 93.500 euros, de lloguer anual per 47.800 euros i amb una opció de compra crea un precedent i tira per terra les propostes per dinamitzar solars buits i generar nous aparcaments a tots els barris de la ciutat. Des d'Esquerra Republicana de Figueres denunciem que l’equip de govern ha bloquejat el projecte per dinamitzar fins a un centenar d’espais buits o en desús de la ciutat amb l’aparcament de l’antic camp de futbol. La portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, explica que “quan vam impulsar la Comissió d’Espais Buits no era sota les condicions de pagar lloguers a ningú i, encara menys, amb futures opcions de compra. Amb el projecte de l’antic camp de futbol l’equip de govern vol crear un ‘Bingo 2’, aplicant un model caduc, i bloqueja la possibilitat de crear aparcaments gratuïts a tots els barris de la ciutat”. Lladó fa referència al projecte de lloguer i posterior compra del local de l’antic Bingo del carrer Sant Pau. En aquest sentit, cal explicar que el camp de futbol formava part d’un dels set projectes que des de la Comissió d’Espais Buits que presideix Lladó s’estava treballant per tal de convertir aquests espais buits en aparcaments, parcs o l’ús que s’acordés amb els propietaris. Aquesta cessió es feia a canvi de compensar l’IBI. Recentment l’equip de govern ha publicitat que es construirà un aparcament al camp de futbol a canvi d’un lloguer anual de 47.800 euros (3.980 euros mensuals) per un període de set anys, a banda d’una inversió inicial de 93.500 de la qual se’n farà càrrec l’Ajuntament. A l’acord arribat amb la propietat s’hi inclou una opció de compra, a partir del cinquè any, amb un preu encara per determinar que s’hauria d’acordar amb la propietat. En total, una despesa que en aquests set anys s’enfila fins als 428.100 euros. “El projecte per dinamitzar els espais buits de la ciutat, a tots els barris, no és això.

Carrer Santa Llogaia de Figueres

Cal exigir una millora de la informació que reben els figuerencs i figuerenques sobre els projectes que s’executen als seus barris

Un exemple d’aquesta mala praxi són els aparcaments que s’han suprimit al carrer Santa Llogaia sense avisar als veïns del barri de la Presó     Des d'Esquerra Republicana de Figueres reclamem una millora de la informació que reben els ciutadans de la ciutat sobre els projectes que s’hi executen. Aquesta demanda es fa més palesa en els barris de la capital altempordanesa per tal d’evitar disfuncions i sorpreses d’un dia per l’altre com ha succeït aquesta darrera setmana amb la supressió de 50 aparcaments del carrer Santa Llogaia. Representants d’Esquerra ens hem reunit amb el president de l’AAVV, Josep Ruiz, per conèixer de primera mà com s’havia desenvolupat aquest cas i han pogut constatar que els veïns i veïnes no van rebre cap notificació. La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, explica que “no es pot actuar d’esquena a la ciutadania i anar-te’n a dormir amb tot el carrer Santa Llogaia amb places d’aparcament i, despertar-te l’endemà, amb 50 places menys. I, tot plegat, sense avisar”. Des del grup republicà recordem que hi ha diversos canals per dur a terme una comunicació prèvia d’aquest tipus, de l’execució d’unes obres o la supressió de places d’aparcaments. Des de la utilització de canals tradicionals com una bustiada o reunions veïnals, fins a l’ús de les xarxes socials o la web municipal Lladó no entra a discutir la necessitat de la mesura “per això hi ha els tècnics municipals que, al mateix temps, haurien de tractar-ho amb els comerciants i veïns de la zona” però sí que denuncia que “el govern municipal intentar lluir sempre que pot que aposta per la participació ciutadana però, quan realment cal fer partícips als ciutadans d’una decisió, i informar-los, ens trobem amb sorpreses com les del carrer Santa Llogaia”.   Aparcament de la presó D’altra banda, Lladó recorda que l’alcaldessa Felip “es va comprometre amb els veïns i veïns a posar a la seva disposició, de forma provisional, els aparcaments de la presó del carrer Sant Pau.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Agnès Lladó, Maria Perpinyà

Esquerra Republicana reclama l'ordenança d’ocupació de via pública per regular la instal·lació de terrasses

Esquerra Republicana reclama la regulació des del 2015, existeix inclús un esborrany des del 2014, i avui l’equip de govern ha anunciat que “es deixa a sobre la taula perquè falta un tràmit preceptiu” La portaveu del grup municipal Esquerra Republicana de Figueres Agnès Lladó, denuncia la manca de credibilitat i compromís del govern de la ciutat després que en les comissions informatives d’aquest dilluns 25 de juny s’hagi ajornat, per enèsima vegada, l’aprovació de l’ordenança d’ocupació de via pública per regular la instal·lació de terrasses. Lladó, recorda que “des de l’inici del mandat, des del 2015, hem insistit contínuament per desencallar aquesta situació i res de res. El que hem viscut avui a la comissió informativa, patint un nou retard, és només una mostra més de la manca de compromís de l’equip cap a la resta de grups i, el que és més greu, cap als figuerencs i figuerenques. Això és una presa de pèl”. Durant el plenari de mes maig, durant una nova pregunta d’Esquerra reclamant l’ordenança, l’equip de govern va justificar-se anunciant que la comissió es reuniria aviat i que es portaria l’ordenança al plenari del mes de juliol. Avui, quatre anys després de l’anunci que hi havia un esborrany a sobre la taula, l’equip de govern figuerenc ha anunciat que “s’havia de deixar a sobre la taula perquè faltava un tràmit preceptiu”.