Figueres

Qui som


Figueres, com a autèntica capital empordanesa de l’Albera a les Gavarres, ha exercit durant els dos darrers segles de pionera tecnològica i motor polític i ideològic, no només de tota la comarca, sinó també de territoris veïns i a voltes, fins i tot, del país sencer. No obstant, aquest dinamisme com a ciutat i com a capital ha anat desapareixent les darreres dècades, sumint Figueres en una llarga letargia en què no podem romandre ja més temps i de la qual, la fosca classe dirigent local que ha governat la ciutat tots aquests anys, ha demostrat ser incapaç de sortir-ne.

Des d’Esquerra, volem tornar a donar a Figueres el lideratge i el dinamisme que com a capital li pertoca. Volem fer-ne una ciutat més pròspera, més humana, més habitable i més sostenible. Una Figueres orgullosa del seu passat i del seu present i que miri el seu futur amb il•lusió i esperança. Una Figueres que surti de l’obscur forat en què ha anat caient i torni a esdevenir referent entre les altres capitals del seu entorn.

Però per assolir aquests objectius, necessitem que tu ens hi ajudis, perquè serà sumant les petites i modestes col•laboracions i esforços individuals de figuerencs i empordanesos de tot arreu, homes i dones, grans i joves, que podrem finalment assolir les fites que ens proposem. I serà des d’aquí, des de Figueres i des del nostre Empordà, que alhora contribuirem així a construir la Catalunya que somiem. Una Catalunya econòmicament més pròspera i ambientalment més sostenible; una Catalunya socialment més justa i nacionalment lliure.

Tu pots ajudar-nos a fer realitat aquest somni col•lectiu. El camí serà llarg i a vegades dur. Alguns desistiran; altres no veuran clar endinsar-se en un sender, als seus ulls, massa llarg i difús, però ningú farà aquest camí per nosaltres.

Et convidem a recórrer plegats el trajecte, perquè per arribar a la nostra Ítaca, tan important és el destí com el viatge a fer fins arribar-hi. Cada cop som més els que recorrem junts el camí, i no ens faltaran entrebancs, però tampoc alegries i il•lusions. Com deia el poeta: “Podran tallar totes les flors, però no podran parar la primavera”.

Benvingut; t’hi esperem.


Visca Catalunya lliure!