Garraf

Totes les notícies

Equip ERC Garraf

Esquerra Republicana renova Tomàs Álvaro com a president de la comarcal del Garraf.

El Vilanoví ha estat reelegit en el congrés celebrat a Vilanova i la Geltrú i compta amb la cubellenca Ester Soler com a secretària general. El passat 11 de juliol la militància d'Esquerra Republicana a la comarca del Garraf estava citada, tant de forma presencial com telemàtica, per a la celebració del congrés comarcal ordinari. El vilanoví Tomàs Álvaro ha estat reelegit president en obtenir quaranta-cinc vots respecte dels deu que ha obtingut l'altra candidatura. També es van emetre quatres vots en blanc i dos van ser nuls. Álvaro, que ostentava el càrrec des de finals de 2018, ha renovat la confiança de la militància acompanyat d'un equip que combina cares noves amb membres del seu anterior equip. "Hem presentat una candidatura paritària, transversal, amb representació de tots els municipis de la comarca. Un equip que combina experiència i novetat i que des d'avui es posa a disposició de totes les seccions locals per fer créixer el projecte republicà."  El renovat president ha tancat el congrés agraint a la militància que ha assistit al congrés i s'ha mostrat predisposat a parlar i treballar amb tota la militància per reforçar el partit republicà al Garraf: "Ara ens toca treballar i treballar, amb la mirada posada a les municipals del 2023, per fer que Esquerra Republicana sigui la primera força a la comarca".  

Possible entrada a govern al Consell Comarcal del Garraf

La militància d'ERC, reunida en una assemblea comarcal del partit, aprova uns compromisos per poder entrar a govern al Consell Comarcal del Garraf Davant el possible trencament de govern al Consell Comarcal del Garraf entre CiU i PSC, en l’assemblea comarcal d’ERC Garraf celebrada a Cubelles, s’aprova per unanimitat la possibilitat que ERC entri a govern sempre i quan es compleixin aquests cinc compromisos per part del nou govern que es constitueixi. Podent fer fora, així, el 155 de totes les nostres institucions. PRIMER. Compromís a favor dels Drets Humans i dels valor democràtics. Defensa dels Drets Humans fonamentals, del dret a decidir, del dret a l’autodeterminació dels pobles i, en conseqüència, de l’alliberament dels presos polítics i de denúncia de totes aquelles querelles polítiques contra persones i col·lectius – en especial als Comitès de Defensa de la República, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural-. SEGON. Compromís vers la construcció de la República Catalana. Reconeixement dels resultats del referèndum de l’1 d’octubre. Suport al nou govern a la Generalitat de Catalunya perquè restitueixi les institucions catalanes i aturi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Suport en l’execució d’un procés constituent com a base de la constitució de la República Catalana.   TERCER. Compromís a treballar amb transparència i claredat en la gestió pública. Aposta per informar i donar compte a la ciutadania del funcionament i la gestió del Consell Comarcal del Garraf. Denúncia de qualsevol possible cas de corrupció o de mala pràctica en la gestió pública. Aposta pel govern obert, l’administració electrònica i la proximitat de l’administració a la ciutadania. QUART. Compromís amb la cohesió i la difusió territorial conjunta. Continuïtat en l’elaboració del Pla Territorial del Penedès perquè el Garraf tingui el pes que li pertoca. Coordinació de municipis per sumar esforços i recursos i cohesionar la comarca.

Romeva es dirigeix al públic

ROMEVA: “NO HI HA PROU PRESÓ, NI BARROTS, NI FORMIGÓ PER TANCAR TANTA ESTIMA I AMOR A LA GENT”

Esquerra Republicana va celebrar, el passat 9 de desembre a la Plaça de la Mediterrània de Vilanova i la Geltrú, el seu acte central de campanya al Penedès. Els candidats del Garraf dels republicans, el vilanoví Jordi Medina i la sitgetana Aurora Carbonell, van obrir l’acte reclamant la llibertat dels presos polítics. “El 21D hem de guanyar per treure de la presó l’Oriol, el Quim i els Jordis”, reclamava Aurora Carbonell. La candidata de les JERC Rut Ribas va central el seu discurs en l’àmbit de joventut, exposant que “Aquest ‪21D ens ho juguem tot, hem de defensar la democràcia. Els joves no estem disposats a entrar en una època de repressió”. També va intervenir Antoni Castellà, de Demòcrates de Catalunya, qui va atacar l’Estat espanyol criticant que "Prohibeixen el groc i exerceixen la violència”. “Fa vergonya veure com aixequen el braç davant el somriure còmplice de la seva policia. I mentrestant, Urdangarin a Suïssa i Bárcenas a Baqueira”, afirmava. A continuació va ser el torn de Gabriel Rufián. El diputat al Congrés dels diputats va apel·lar Ciutadans: “Si el normal és sortir d’un parlament per no condemnar el franquisme i condecorar els qui van carregar contra milers de persones el passat 1 d’octubre, estem orgullosos de ser anormals”. “Al feixisme no se l’adorm; se’l condemna i se’l destrueix”, afegia. L’acte el van concloure dos dels consellers empresonats, Carles Mundó i Raül Romeva, que van ser fortament aclamats pels assistents a l’acte. El Conseller de Justícia afrimava que “El ‪21D hem de guanyar per acabar amb el 155 que ha estat el Decret de Nova Planta del 2017. Hem de tenir un Govern fort per seguir servint les persones i el país”. Mentre que el Conseller d’Afers Exteriors exclamava que “No hi ha prou presó, ni barrots, ni formigó per tancar tanta estima i amor a la gent”. “No ens podem posar al costat de qui pega, reprimeix, hi ha moments a la vida que toca mullar-se, moments que toca dir ara és el moment d’Esquerra Republicana”, afirmava Romeva.

Jordi Medina, Aurora Carbonell i Montse Martí, candidats d'ERC Garraf

AURORA CARBONELL ENCAPAÇALARÀ LA REPRESENTACIÓ D’ERC GARRAF EL 21D

El passat dimarts 7 de novembre, l’assemblea d’Esquerra Republicana a la comarca del Garraf es va reunir per comentar l’actualitat política i encarar les eleccions del 21D. En el punt d’actualitat política, el president comarcal, Jordi Medina, va felicitar a tota la militància de la comarca per haver aconseguit que el referèndum del primer d’octubre fos un èxit, tot i la violència del Estat. “Gràcies a l'esforç de totes i tots el dia 1 vam aconseguir la proclamació de la República el passat dia 27”. Una República que tota la militància va coincidir que calia defensar el proper 21 de desembre. La militància va coincidir en el caràcter imposat, il·legítim i il·legal d’aquests comicis però, alhora, coincidia que només ens queda guanyar-los i demostrar, un cop més, que la majoria de la població vol viure en un Estat independent en forma de República. Un cop decidit que calia encarar les eleccions de cara i que la resposta al Estat havia de ser contundent i àmplia, l’assemblea va escollir els candidats del Garraf per aquests comicis. En aquest sentit, la militància va decidir que la sitgetana Aurora Carbonell era la millor candidata per encapçalar la representació garrafenca. Carbonell, destacada pel seu paper en el municipalisme sitgetà, encara aquest repte amb entusiasme i amb la seguretat que la militància l’acompanyarà: “ens necessitarem els uns als altres més que mai, tenim davant un repte molt gran i hem d’estar més units que mai en contra de la violència física, judicial i, fins i tot, psicològica de l'Estat.” Carbonell, primera tinent d’alcalde de Sitges, estarà acompanyada per Jordi Medina, regidor vilanoví i president comarcal, i per Montserrat Martínez, regidora de Canyelles. Tots tres han destacat la importància d’aquests comicis per confrontar l’aplicació del article 155, exigir la llibertat del presos polítics i iniciar el procés constituent.  

ERC Garraf dóna el tret d'inici a la campanya pel Sí al referèndum

La federació comarcal d'ERC va donar ahir inici a la campanya per defensar el Sí al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre a Canyelles. Tot i les amenaces de l'Estat, el partit va celebrar un inici de campanya amb normalitat fent un sopar amb els militants dels diferents municipis, els parlaments corresponents i l'enganxada de cartells a les dotze de la nit acompanyada de consignes com "votarem" i "independència". Una cinquantena de persones van assistir a l'acte d'inici de campanya. La regidora d'ERC a Canyelles, Montse Martínez, va agrair l'assistència de tots els presents i va animar a continuar treballant per assolir aquest gran somni pel que durant tant de temps hem lluitat i va demanar que no paréssim d'animar a la gent perquè el dia 1 d'octubre vagi tothom a votar. L'1 d'octubre hem d'exercir la democràcia i decidir el futur que volem per al nostre país. El president d'ERC a la comarca del Garraf, Jordi Medina, va exposar que “mai ho havíem tingut tant a prop, que ja fa segles que ho intentem, que hem passat per guerres, per dictadures i per repressions, que són molts els que han lluitat per defensar els ideals de Catalunya i que són molts que hi van deixar la vida. Avui està a les nostres mans. Mentre l'Estat Espanyol només ens impugna i ens amenaça, la resta del món ja està afirmant que amb la victòria del Sí al referèndum de l'1 d'octubre se'ns respectaria i se'ns reconeixeria com a Estat. Les declaracions de la portaveu del Departament d'Estats dels Estats Units i el president de la Comissió Europea així ho avalen. Per tant, que no ens deixem endur per les amenaces de l'Estat sinó defensem els nostres drets democràtics i el dia 1 d'octubre tots a votar perquè la comunitat internacional està al nostre costat”. Medina també va aprofitar per advertir als alcaldes de la comarca que han de cedir espais electorals per a la celebració del referèndum, “en cas contrari pesarien a la història com els qui van fallar a la democràcia quan la democràcia els necessitava”.

ERC defensa el Sí a tota la comarca del Garraf

La campanya dels republicans a favor del sí pel referèndum de l’1 d’octubre ja s’ha vist en els diferents municipis de la comarca del Garraf a través de diferents actes i cartells.   Un dels objectius bàsics de la nova executiva comarcal d’ERC, renovada aquest juliol, era el de guanyar de forma aclaparadora el referèndum de l’1 d’octubre. És per això que el partit ja ha anat penjant cartells amb arguments que defensen el Sí i ha col·laborat en l’organització dels diversos actes a favor del referèndum i a favor del sí que s’ha anat desenvolupant als diferents municipis de la comarca del Garraf. El president d’Esquerra Republicana al Garraf, Jordi Medina, destaca que destinarem tots els esforços que facin falta per explicar-nos, aclarir dubtes i donar a conèixer els motius que fan necessari guanyar aquest referèndum. De cara al setembre hi haurà molts més actes que ja hem començat a organitzar conjuntament amb altres forces polítiques i entitats, hi haurà més parades al carrer i, passat l’11 de setembre, hi haurà la campanya a favor del Sí pel referèndum de l’1 d’octubre. Des del partit republicà ja estem cridant a la mobilització de l’11 de setembre perquè ha de ser un clam unànime a la democràcia, al dret a decidir i al dret a poder fer el referèndum de l’1 d’octubre. Per Medina, és incomprensible que aquells que tant defensaven el dret a decidir, ara s’amaguin amb altres discursos. El dret a decidir no pot ser un discurs electoralista sinó que s’ha d’exercir per donar veu a la ciutadania. ERC continuarà defensant la democràcia i la necessitat d’esdevenir un estat com sempre ho ha fet. Segons Medina, el dia 11 de setembre demanarem democràcia i l’1 d’octubre votarem com sempre i guanyarem el referèndum. Necessitem les eines d’un estat per poder donar resposta a les necessitats socials del moment i necessitem les eines d’un estat per desenvolupar la nostra economia al servei de la gent que formem aquest país: reduint l’índex d’atur, incrementant el salari mínim interprofessional, dotant-nos d’infraestructures adequades, etc.

ERC Garraf escull nou president

Aquest dissabte 8 de juliol a les 12 del migdia al Centre Cívic de Sant Joan (Jardins de Francesc Macià, s/n) de Vilanova i la Geltrú. S'ha realitzat el Congrès Comarcal del Garraf, on ha estat elegit per majoria absoluta, com a  nou president Jordi Medina i el seu equip, on la pluralitat, la joventut i les ganes de treballar i tirar endavant hi són garantides.  La composició de l'equip, avui elegit, amb les responsabilitats és la següent: Presidència - Jordi Medina (Vng) Organització - Aurora Carbonell (Sitges) Comunicació - Martí Saez (Sitges) Finances - Goretti Martí (Vng) Diversitat i atenció a la militància - Lucre Ballvé (SPR) Política municipal i campanyes - Adrià Guevara (Vng) Política parlamentària - Josep Graells (SPR) Recursos i material - Núria Casanovas (Cubelles) Formació - Jesús Teran (Sitges) Dinamització JERC i SL - Andreu Rodríguez (SPR) Coordinació assemblea de regidors - Queti Vinyals (Vng) Coordinació presidències locals - Lluís Millans (Cubelles) Amb aquesta nova d'executiva doncs, complim amb la paritat de gènere i proporcionalitat de municipis. Agarim la bona feina feta pel president sortint Josep Geaells 

Josep Graells impulsa la renovació d'ERC Garraf

Josep Graells impulsa la renovació d’ERC Garraf L’actual president d’ERC Garraf ha anunciat la seva renúncia i ha convocat un congrés per tal que la militància elegeixi una nova presidència i una nova executiva comarcal.   Des del juliol de 2015 que Josep Graells, regidor d’ERC de Sant Pere de Ribes, va ser elegit president del partit a la comarca del Garraf i fins al moment ha exercit aquest càrrec. En aquests dos anys, la seva voluntat ha estat cohesionar les diferents seccions locals de la comarca del Garraf i dotar-les de recursos per desenvolupar les seves activitats i campanyes. Va assumir el càrrec en un moment on ERC havia aconseguit recuperar la representació política a tots els sis municipis de la comarca del Garraf i que el seu mandat s’ha vist marcat per unes eleccions nacionals catalanes amb JuntsPelSí que ens legitimen per fer la consulta el diumenge 1 d’octubre d’enguany. Segons Graells, en aquests moments polítics transcendentals que estem vivint en el nostre país, és necessari que nova gent vagi assumint responsabilitats per enfortir-nos com a partit i preparar-nos per créixer, augmentar la representació política que tenim actualment i governar en més ajuntaments. L’actual president agraeix la tasca feta per tot l’equip que l’ha acompanyat i remarca que, encara que deixi de ser president, continuarà treballant amb la nova executiva comarcal que surti elegida aquest dissabte dia 8 de juliol al congrés comarcal ja convocat. Graells exposa que, ara que hi ha un equip consolidat i persones que poden assumir el relleu, la meva voluntat és poder dedicar més temps al municipi de Sant Pere de Ribes. La seva executiva ha comptat amb la participació de tots els municipis i regidors de la comarca del Garraf i es preveu que la propera presidència i executiva comarcal que s’elegirà aquest dissabte tingui un nou projecte basat en el que s’ha fet fins ara

ERC reclama una major transparència al Consell Comarcal del Garraf

ERC reclama una major transparència al Consell Comarcal del Garraf El partit republicà ha presentat una moció pel proper ple comarcal per tal d’impulsar una major transparència amb la concreció pública de les despeses i pagaments a empreses. En el proper ple del Consell Comarcal del Garraf previst per aquest dijous 15 de desembre a les 19 hores es debatrà la moció per promoure la transparència al Consell Comarcal del Garraf presentada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya. En la moció es demana actualitzar totes les dades del portal de transparència de la Generalitat de Catalunya que fan referència al Consell Comarcal del Garraf i publicar totes les despeses i pagaments a empreses i treballadors externs d’aquesta institució. El portaveu d’ERC al Garraf, Josep Graells, aclareix que en principi no hi ha cap il·legalitat, ni cas cap de corrupció o mala praxi política al Consell Comarcal del Garraf. Graells emfatitza que davant la desafecció política de la ciutadania és necessari realitzar una transparència al màxim del que sigui possible. Especifica que si ERC governés al CCG això ja es duria a terme des d’un inici perquè hagués estat un dels acords en qualsevol pacte de govern; al contrari, la sociovergència segueix uns altres camins i interessos. La transparència ha estat un dels punts forts en els diferents programes electorals d’ERC als diferents municipis i, en conseqüència, també al Consell Comarcal del Garraf. Partint de les diferents lleis i normatives al respecte i, molt especialment, amb la Llei de Transparència, Accés a la Informació i Bon Govern aprovada pel Parlament de Catalunya el 2013, ERC es disposa a promoure una major transparència al Consell Comarcal del Garraf per rendir comptes a la ciutadania i desenvolupar una transparència activa des de l’Administració. Graells destaca que l’objectiu d’aquesta moció és donar a conèixer el dia a dia del Consell Comarcal del Garraf i visualitzar amb el màxim de transparència la gestió i les decisions polítiques que s’hi duen a terme.