Garraf

Notícia

Possible entrada a govern al Consell Comarcal del Garraf

La militància d'ERC, reunida en una assemblea comarcal del partit, aprova uns compromisos per poder entrar a govern al Consell Comarcal del Garraf

Davant el possible trencament de govern al Consell Comarcal del Garraf entre CiU i PSC, en l’assemblea comarcal d’ERC Garraf celebrada a Cubelles, s’aprova per unanimitat la possibilitat que ERC entri a govern sempre i quan es compleixin aquests cinc compromisos per part del nou govern que es constitueixi. Podent fer fora, així, el 155 de totes les nostres institucions.

PRIMER. Compromís a favor dels Drets Humans i dels valor democràtics. Defensa dels Drets Humans fonamentals, del dret a decidir, del dret a l’autodeterminació dels pobles i, en conseqüència, de l’alliberament dels presos polítics i de denúncia de totes aquelles querelles polítiques contra persones i col·lectius – en especial als Comitès de Defensa de la República, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural-.

SEGON. Compromís vers la construcció de la República Catalana. Reconeixement dels resultats del referèndum de l’1 d’octubre. Suport al nou govern a la Generalitat de Catalunya perquè restitueixi les institucions catalanes i aturi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Suport en l’execució d’un procés constituent com a base de la constitució de la República Catalana.  

TERCER. Compromís a treballar amb transparència i claredat en la gestió pública. Aposta per informar i donar compte a la ciutadania del funcionament i la gestió del Consell Comarcal del Garraf. Denúncia de qualsevol possible cas de corrupció o de mala pràctica en la gestió pública. Aposta pel govern obert, l’administració electrònica i la proximitat de l’administració a la ciutadania.

QUART. Compromís amb la cohesió i la difusió territorial conjunta. Continuïtat en l’elaboració del Pla Territorial del Penedès perquè el Garraf tingui el pes que li pertoca. Coordinació de municipis per sumar esforços i recursos i cohesionar la comarca. Defensa conjunta de les demandes territorials (infraestructures, serveis, inversions...). Seguiment amb NODE Garraf pel desenvolupament econòmic de la comarca. Aposta per la cura i preservació dels camins, de l’entorn forestal i de la sostenibilitat. Atenció a les urbanitzacions per procurar l’arribada de serveis i subministraments. Aposta per una millora del transport interurbà, especialment cap a centres sanitaris de referència.

CINQUÈ. Compromís amb els Serveis Públics i el benestar social de la ciutadania. Coordinació dels serveis públics i cura del bon funcionament i prestació d’aquests. Dotar de serveis als municipis petits amb menys competències administratives. Coordinació de campanyes i programes de polítiques públiques conjuntes. Aposta per defensar la millora del benestar i la qualitat de vida de la ciutadania de la comarca. Treball conjunt amb la Generalitat de Catalunya per millorar la sanitat a la comarca. Fermesa en la coordinació comarcal d’un parc d’habitatges per a ús social, seguiment dels habitatges buits i regularització de la situació a nivell comarcal.

Si es compleixen aquests cinc requisits els Republicans mai serem aturador de fer fora el bloc del 155 de totes les nostres institucions, inclòs el Consell Comarcal.