Garraf

Totes les opinions

Rubén Miró

Porres, paper, tisores

Un joc de nens. Així veuen la política els responsables de les brutals càrregues policials viscudes aquests darrers dies davant de l'IES Lluís Vives, aquells que han pitjat el botó vermell que permetia l'acció violenta contra estudiants, molts d'ells menors d'edat, i contra vianants que passejaven pels carrers de València. I focalitzo sobre els polítics que estan al darrera de l'entrellat i que segurament no sortiran esquitxats, sense oblidar els comentaris del cap de la policia de València, l'Antonio Moreno, on titlla d'enemic a ciutadans que només tenen per “armes” llibres.

Aurora Carbonell Abella

Sitges adherit a l’Associació de Municipis per la Independència

En aquest passat ple Sitges es va adherir a l’Associació de Municipis per la Independència i nosaltres ens felicitem i ens sentim orgullosos de que el nostre poble s’hagi adherit. Les votacions van ser; 9 vots a favor, CIU, NH i CUP; 3 vots en contra del PP; 8 abstencions de PSC (faltava un regidor) i GIS. L’adhesió es va aconseguir gràcies a la moció presentada per la CUP, que sens dubte si no ho haguessin fet ells ningú de l’actual consistori ho hagués tirat endavant .

Aurora Carbonell

Per la unitat

La unitat de tot l'independentisme és l'objectiu i el somni de molts. Com arribar a aquesta unitat és el treball que ens toca ara a totes i a tots aquells que volem un Estat propi i que n'estem convençuts que Catalunya esdevindrà un país de futur i prosperitat dins la Unió Europea. Per això Esquerra Republicana de Catalunya ja fa temps que treballa per aquesta unió i això ja es va poder veure en les passades eleccions municipals arreu de tot el país.

Huguet diu a Prada que 'la sentència del TC ens obliga a avançar cap a l'estat català'

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va destacar ahir durant la inauguració de la 42a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent, que "l'autogovern que desitja la  majoria social i política de Catalunya no hi cap en la via constitucional" i va definir la conjuntura política actual de "complicada". Huguet, que va qualificar de "lenta agonia" la sentència del Tribunal Constitucional, va dir que "ara és el moment de reflexionar sobre on som i replantejar-se cap a quina direcció volem caminar i com podem arribar al nou escenari".

Robert Cavaller i Delsing (Secretari Comunicació Esquerra-Sitges)

Votar CiU o votar Esquerra?

Jo abans era votant de Convergència. Per mi CiU representava formar part d'una comunitat, d'un espai social que brandava la bandera del "sentit de país", era gairabé un deure. Creia en un ens unitari que equivalia a la nació mateixa: Catalunya és CiU i viceversa Aquesta comunió es fonamentava en el pujolisme i en els èxits nacionals, gens menyspreables, val a dir. Resumint: estem satisfets amb la transició, ara s'ha de governar fermament amb una majoria absoluta i, a més, ser decisius a Madrid.

Jaume Torras - Militant Esquerra Sitges

Qui té cura dels nostres carrers?

[Cartes al director] 21/09/2010 S’acaba la temporada estival i es hora de fer balanços. Ens ha visitat molta gent, que no han fet la mateixa despesa que altres anys, però que sembla que han embrutat més. Aquest estiu, per desgracia, hem recuperat aquella imatge de les papereres plenes, els carrers bruts, cartells publicitaris per les parets i la sensació que la concessionària encarregada de la neteja no fa la seva feina i el regidor dels carrers no la controla, potser és que no surt del despatx, amb la feina que li ha costat aconseguir-lo.

Federació Comarcal d'Esquerra-Garraf

Penedès, d'àmbit a realitat

El mes de juliol de 2010, el Parlament de Catalunya aprovava la Llei 23/2010, de modificació de la Llei 1/1995 i 23/1983 per a fixar l'àmbit de planificació territorial del Penedès. Si bé és cert quel'àmbit de planificació no és una vegueria, no és menys cert que va ser un pas de gegant en el disseny i distribució territorial català. Fins aleshores els àmbits de planificació territorial havienestat un màxim de set amb el reconeixement de l'àrea de l'Alt Pirineu i Aran el 2001 que es sumaven als ja establerts: Àmbit Metropolità, Àmbit de Ponent, Camp de Tarragona, Comarques Centrals,Comarques Gironines i Terres de l'Ebre.

L'altra veritat de la VP

El Parlament, en el darrer ple, ha aprovat la Llei de Vegueries. Catalunya tindrà una divisió territorial pròpia deixant enrere dos segles en què hem estat organitzats en les quatre províncies imposades per Espanya. La decisió del Parlament no es pot desplegar amb la rapidesa i la profunditat que desitgem perquè l’estat es resisteix al canvi tant com pot. Però el camí cap a les vegueries ha començat de manera inequívoca.

El pecat d'Esquerra Republicana

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/212684-el-pecat-desquerra-republicana.html El pecat d'Esquerra Republicana 31/08/10 02:00 - Quim Domingo Panella Carretero i Laporta tenen tot el dret d'intentar obrir-se el camí electoral, però seria bo que ho fessin aportant idees, missatges, estratègies, programes. I dient clarament que són una alternativa liberal i de centre Fins ara, l'independentisme estava identificat amb ERC i amb altres grups, també, d'esquerra.