Gavà

Totes les notícies

Integrants del col·lectiu d'independents Poble Unit, a la plaça de Catalunya, dissabte passat.

ERC-Gavà tanca la candidatura a les eleccions municipals amb la incorporació del col·lectiu d'independents Poble Unit

ERC-Gavà va tancar dissabte passat la candidatura a les eleccions municipals del 26 de maig amb la signatura de l'acord de coalició amb el col·lectiu d'independents Poble Unit. Aquest aplega des de persones integrants dels CDR i les entitats civils sobiranistes, fins a membres d’associacions de cultura popular, artistes, mestres, estudiants, presidents d’entitats veïnals i altres ciutadans compromesos amb el programa republicà i progressista que encapçala Albert Massana. D'aquesta forma, Esquerra es presentarà a Gavà amb la marca ERC-Els Verds-Poble Unit i una llista plural i transversal que recull les diferents sensibilitats de la societat gavanenca. La candidatura és cremallera, garantint la paritat entre dones i homes. Els integrants de la llista han participat en la confecció del programa de govern de la ciutat per als propers quatre anys. Un conjunt de propostes per millorar Gavà des dels valors republicans de la llibertat, la igualtat i la solidaritat, amb una gestió de l'Ajuntament amb més transparència i amb la participació real dels ciutadans i el teixit associatiu. El programa té com a eixos d'actuació la millora del manteniment i la neteja dels carrers; la creació de nous aparcaments per a una mobilitat sostenible i la dinamització de la cultura, sobretot la popular. També hi destaquen la lluita per la paritat entre dones i homes, la inclusió i la integració social; el foment del respecte als animals i la defensa del gran patrimoni natural i històric del municipi. Altres propostes importants estàn vinculades a fer més actuacions als barris de la perifèria, habitatges de lloguer i de protecció i plans d'ocupació juvenil.

Imatge de la manifestació d'estudiants a Barcelona, el passat 15 de març.

ERC insta l'Ajuntament de Gavà a reivindicar l'adopció de mesures concretes contra el canvi climàtic

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple de març, on insta l'Ajuntament a reivindicar l'adopció de mesures concretes contra el canvi climàtic. La moció està basada en el moviment estudiantil Fridays for future (Divendres per al futur) sorgit a Suècia després que una estudiant de 16 anys d'aquest país, Greta Thunberg, decidís l'any passat no anar a classe els divendres a la tarda per protestar contra la inacció del seu govern davant de l'escalfament global. La iniciativa de Thunberg s'ha replicat a més de 270 ciutats de tot el món, entre elles a Girona. A Catalunya s’hi han sumat el Sindicat d’Estudiants i Ecologistes en Acció, que el passat 15 de març van organitzar un dia de vaga i una manifestació a Barcelona. L'objectiu del moviment és conscienciar i educar la societat envers els greus problemes d’aquesta crisi climàtica i les falses promeses de les classes dirigients i els governs. En aquest sentit, Greta Thunberg ha explicat les seves idees al fòrum econòmic mundial de Davos i davant del Consell Econòmic i Social de la Unió Europea, però ha estat vetada recentment al Parlament Europeu pels grups conservadors Per a ERC, la lluita contra el canvi climàtic és i ha de ser una prioritat política i per això proposa a l'Ajuntament de Gavà que doni suport al moviment estudiantil, demani als governs europeus accions reals i aposti per una economia sostenible i més vinculada al medi ambient, juntament amb una transició energètica ràpida i justa. Podeu llegir el text íntegre de la declaració aquí.

ERC-Gavà es suma als actes commemoratius del Dia internacional de les Dones

ERC-Gavà s'ha sumat aquest 8 de març als actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones amb una concentració de militants i amigues a la plaça de la Pagesia. Durant la trobada s'ha llegit aquest manifest amb 10 motius per sumar-se a la vaga feminista i manifestar-se: Aquest divendres 8 de març el moviment feminista d’arreu del món convoca una vaga feminista per reivindicar els drets de les dones en tots els àmbits de la vida i denunciar les discriminacions de gènere que patim les dones i les violències masclistes. Una vaga que va més enllà de l’àmbit laboral, i que també contempla els eixos de les cures, l’àmbit estudiantil i el de consum. I per tant, demostrar que sense les dones el món s’atura. I que volem ser dones amb tots els drets. Les dones i homes d’Esquerra Republicana denuncien les desigualtats que patim a la nostra societat, i l’opressió que viuen les dones arreu del món, per tot això, i pels 10 motius que expliquem a continuació, el partit republicà se suma a la vaga feminista d’aquest divendres 1. Les dones patim una major precarietat laboral donant com a resultat una feminització de la pobresa. Les dades ho demostren: 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones. 2. La bretxa salarial és una evidència, no podem acceptar les desigualtats retributives per a igual treball. El sostre de vidre encara no s'ha trencat i el sol enganxós, que impedeix l'accés de les dones als llocs de decisió, segueix limitant les possibilitats d'igualtat real de les dones en el camp laboral. 3. Volem eradicar l’assetjament. La violència masclista és només la punta de l’iceberg de totes les violències que patim les dones. No podem acceptar, ara i avui, ni una sola víctima més de violència masclista. 4. Treballem per la coresponsabilitat entre dones i homes i l'aplicació de mesures que afavoreixin l'assumpció paritària de les tasques de cura i la conciliació de la vida laboral, personal i familiar.

Imatge final de grup, després de la votació de la llista electoral.

ERC-Gavà ratifica en assemblea la candidatura per a les eleccions municipals

ERC-Gavà ha ratificat avui, en una assemblea celebrada a la sala d'actes del museu municipal, la candidatura per a les eleccions locals del proper 26 de maig. La llista és cremallera, garantint la paritat entre dones i homes, i està formada per representants de la societat civil gavanenca que participen a les diferents associacions i entitats de la ciutat. La meitat dels integrants de la candidatura, encapçalada per Albert Massana, són independents, agrupats dins del col·lectiu Poble Unit i el partit ecologista Els Verds, que es presenten amb Esquerra formant una coalició electoral plural, transversal i diversa, que recull les diferents sensibilitats de la societat gavanenca. Durant l'assemblea, el president d'ERC-Gavà, Josep Campmany, ha fet un resum de la feina feta durant aquest mandat, tant pel que fa a la Secció Local com al grup municipal. Campmany ha explicat també els eixos bàsics del programa electoral que s'aprovarà els propers dies. Un conjunt de propostes per millorar Gavà des dels valors republicans de la llibertat, la igualtat i la solidaritat, amb una gestió de l'Ajuntament amb més transparència i amb la participació real dels ciutadans i les entitats. El programa té com a principals propostes la millora del manteniment i la neteja dels carrers; la creació de nous aparcaments per a una mobilitat sostenible; la dinamització de la cultura, sobretot la popular; la lluita per la paritat entre dones i homes, la inclusió i la integració social; el foment del respecte als animals i la defensa del gran patrimoni natural i històric del municipi i més actuacions als barris de la perifèria, habitatges de lloguer i de protecció i plans d'ocupació juvenil.

Portada del número 181 de la revista L'Eramprunyà.

Ja ha sortit L'Eramprunyà de març

El número 181 (març de 2019) de L'Eramprunyà, la revista mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer.  Hi destaquen les següents informacions: - La Generalitat ultima el calendari d'obres i el pressupost del nou Institut Bruguers: El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló (ERC), presentarà el pla aquest estiu. El Parlament aprova una proposta unànime per impulsar la reforma integral del centre. Article d'opinió d'Albert Massana, portaveu del grup  municipal d'ERC-Gavà i candidat a l'Alcaldia. - Esquerra reedita la coalició amb Els Verds per a les eleccions municipals: L'acord, que ja es va viure als comicis del 2011 i el 2015, es va signar el passat mes de febrer i respon a les coincidències programàtiques dels dos partits en la defensa del medi natural i el respecte als animals.   - Entrevista a Josep Bel, dibuixant de còmics: L'il·lustrador i dissenyador gavanenc recorda la seva llarga trajectòria professional i demana explotar més els símbols culturals i populars de la ciutat, com ara l'Èsser del Mil·leni. - ERC reclama al govern local que instal·li més punts verds de recollida selectiva: La Plaça Major, la Plaça Balmes i el quiosc en desús de la Plaça de l'Església poden acollir espais d'aquest tipus. Article d'opinió de Miquel Roselló, membre del consell d'administració de l'empresa municipal PRESEC. - Demanda de millors serveis per treballar amb Internet a la Biblioteca Josep Soler Vidal: Més de 140 usuaris de l'equipament municipal denuncien problemes de connectivitat amb la xarxa wifi i la manca d'endolls. Article d'opinió de Selena Roselló Santa, usuària de la biblioteca. - Festa institucional dels cent anys del Col·legi Sagrat Cor: L’emblemàtica escola gavanenca va reunir el passat 5 de febrer alumnes i professors en el primer acte del programa commemoratiu del seu primer segle de vida. Article d'opinió de Maria Eugènia Marrugat i Ramon, mestra, exdirectora i filla de la fundadora del col·legi.

Miquel Roselló, esquerra, i Albert Massana, en la signatura de l'acord entre Els Verds i ERC-Gavà per compartir candidatura electoral a les municipals d'enguany.

ERC-Gava reedita la coalició amb Els Verds per a les eleccions municipals

La candidatura d’ERC-Gavà a les eleccions municipals del 26 de maig comptarà, de nou, amb la participació d’Els Verds. L’acord de coalició, que ja es va concretar també als comicis locals del 2011 i el 2015, es fonamenta en la coincidència programàtica dels dos partits en la defensa del patrimoni natural de la ciutat i en el respecte als animals. I respon, en el cas d'Esquerra, al seu tarannà obert a la col·laboració amb col·lectius de tot el país, fent servir la fòrmula de l'acord municipal com a mecanisme per bastir un projecte comú. Un dels punts més importants de l’acció política d’ERC-Gavà des de la seva entrada al consistori ha estat la defensa del medi ambient. En aquest sentit, ha liderat l’oposició al projecte urbanístic del Pla de Ponent, a través de la plataforma Salvem el Calamot, així com al Pla Director del Delta, que pretén urbanitzar terrenys d’ús agrícola i espais declarats àrees importants per a la conservació de les aus i de la biodiversitat. Esquerra va liderar també la lluita pel tancament de l’abocador del Garraf i segueix denunciant els efectes adversos derivats de l'acumulació de tones de residus en aquesta instal·lació. I ha impulsat l’elaboració dels catàlegs locals de comunitats vegetals i arbredes a protegir, amb la preservació de la Pineda del litoral com a reivindicació destacada. Altres accions desenvolupades a Gavà han estat la supressió efectiva dels espectacles taurins il·legals que encara es feien en una hípica, i la proposta de mesures per millorar el tracte als animals, sempre en col·laboració amb els grups ecologistes locals Quercus i Les Agulles i amb les entitats animalistes que treballen a la ciutat. És en la coincidència d’aquests projectes amb els objectius d’Els Verds que sorgeix aquest acord, que té com a principal objectiu obrir-se i representar a tots els ciutadans que creguin en una altre manera de gestionar el territori. La coalició electoral la van signar el passat mes de febrer Miquel Roselló, delegat en representació d'Els Verds, i Albert Massana, candidat d'ERC-Gavà a l'Alcaldia.

Medició del soroll d'una moto.

ERC demana al govern local que actualitzi el mapa de capacitat acústica de Gavà per reduir les molèsties per sorolls

El grup municipal d'ERC-Gavà demanarà al Ple d'aquest dijous, 28 de febrer, l'actualització per part del govern local (PSC i Demòcrates) del mapa de capacitat acústica de la ciutat, amb l'objectiu de reduir les molèsties vinculades al soroll que pateixen els veïns. El mapa acústic local, que permet regular els nivells de soroll i les zones de menys i més protecció, es va fer abans del decret llei vigent, aprovat el 2009, que obliga a tots els municipis catalans a elaborar un document d'aquest tipus, validat posteriorment per la Generalitat. Això fa que l'Ajuntament hagi d'adaptar-lo a la normativa. Només dues ciutats del país, Gavà i Cerdanyola, no ho han fet encara. La proposta recorda la importància que tenen aquests mapes per al benestar dels ciutadans, ja que serveixen per evitar, prevenir i reduir la contaminació a causa del soroll a la que està exposada la població. Per aquest motiu, Esquerra reclama a l'equip de govern que faci, amb urgència, els tràmits oportuns per actualitzar el document i poder sotmetre'l a la validació del Govern de la Generalitat. Podeu llegir el text íntegre de la proposta aquí.  

Imatge de la capçalera de la manifestació que es va fer a Barcelona el setembre de l'any passat per defensar l'acollida de refugiats.

ERC-Gavà reclama més mesures per garantir i millorar l'acollida de refugiats

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple de febrer, on reclama que l'Ajuntament defensi el compliment de la legalitat per garantir i millorar l'acollida de refufiats. La moció vol respondre a les restriccions i limitacions creixents que la Unió Europea i els seus estats membres estan posant al dret internacional d'asil. La vulneració sistemàtica en les polítiques frontereres d'aquest dret bàsic, amb la falsa excusa de la necessitat de lluitar contra l'anomenada immigració irregular, ha derivat en una greu crisi humanitària davant nostre. Fins el punt de convertir el Mediterrani -referent històric de trobada entre civilitzacions- en una immensa fossa comuna en la que hi han perdut la vida més de 30.000 persones des de l'any 2000. Per revertir la situació, Esquerra reclama vies legals i segures que garanteixin i millorin l'acollida de refugiats per part dels estats europeus, com ara el reassentament, els visats d'asil i humanitaris, l'asil diplomàtic i els corredors humanitaris. També insta al compliment de la Convencíó de Ginebra sobre refugiats i demana a l'Estat espanyol que afronti la totalitat dels seus compromisos de reubicació i acollida en el termini més breu possible. La declaració valora l'esforç que estan fent en aquest àmbit les institucions públiques catalanes i les propostes del Govern de la Generalitat i alguns ajuntaments per localitzar espais d'allotjament i sensibilitzar l'opinió pública. Els hi manquen, però, més recursos, i, per aquest motiu, la moció reclama al govern espanyol mitjans econòmics per gestionar de forma adient aquesta tragèdia que ens afecta a tots. Podeu llegir el text íntegre de la declaració política aquí.

Usuaris de la Biblioteca Josep Soler Vidal, treballant amb dispositius electrònics.

ERC-Gavà demana solucions als problemes de connectivitat a internet i de disponibilitat d'endolls a la Biblioteca Josep Soler Vidal

El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà una proposta al Ple de febrer on demana al govern local (PSC i Demòcrates) que solucioni de forma urgent els problemes de connectivitat a internet i de disponibilitat d'endolls per a aparells electrònics que pateix la Biblioteca Municipal Josep Soler Vidal. La reclamació d'Esquerra es produeix arran de les queixes de diferents usuaris d'aquest equipament que expliquen que, des de fa temps, pateixen importants deficiències en el servei de xarxa informàtica, la qual cosa perjudica treballar amb ordinadors portàtils i altres dispositius electrònics amb connexió wifi. Aquest problema s'agreuja en èpoques d'exàmens, quan hi ha més gent a la biblioteca, fins al punt que es col·lapsa el sistema. Un altre deficiència denunciada es l'existència de pocs endolls per connectar els equips. No hi ha gaires taules de l'equipament que disposin d'aquesta opció i la demanda supera clarament l'oferta, dificultant també treballar i fer activitats al centre. El malestar dels usuaris afectats ha arribat al punt d'organitzar una campanya de recollida de signatures per reclamar millores. De moment, ja han registrat 140 instàncies a l'Ajuntament. Podeu llegir el text íntegre de la proposta aquí.