Gavà

Notícia

Jordi Albert, diputat al Parlament i president comarcal d'ERC, participarà a la commemoració de la Diada a Gavà

El president de la federació comarcal d'ERC al Baix Llobregat i L'Hospitalet i diputat al Parlament, Jordi Albert, participarà a la commemoració sobiranista local de la Diada a Gavà. L'acte es farà el 10 de setembre al vespre, seguint una tradició instaurada per Esquerra a la ciutat l'any 1992.

La celebració local de l'Onze de Setembre, que aplega els partits sobiranistes, entitats i ciutadans davant del monument als Màrtirs de 1714, viurà enguany l'edició més diversa i amb més participants, consolidant així el seu creixement continuat. La trobada començarà a les 20.00 hores amb les ofrenes i els parlaments dels representants dels partits polítics republicans.

La delegació d'Esquerra estarà encapçalada per Jordi Albert i els quatre regidors municipals (Albert Massana, Marta Jiménez, Miquel Roselló i Montserrat Arnau). Així mateix, i per primer cop, participarà a l’acte el Jovent Republicà, que s’ha acabat de constituir a la ciutat.

A continuació serà el torn dels sindicats i després de les entitats i associacions locals. Clouran l’acte les ofrenes dels representants del CDR, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium a Gavà. En acabar, s’aixecarà un pilar amb els castellers mentre els assistents formaran un gran llaç groc.

La reclamació de l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats tornarà a ser un dels punts centrals de la Diada, juntament amb les crides a una resposta potent i democràtica a la presumible sentència punitiva contra els acusats dels fets de l’1 d’octubre, per sumar més gent al projecte d’una República catalana socialment justa i respectuosa amb els drets civils i polítics.