Gavà

Notícia

ERC-Gavà critica la postura del PSC sobre el tercer ambulatori de Gavà

Foto del projecte de CAP al Calamot, situat en un pendent molt pronunciat i tapant completament el Calamot.
Foto del projecte de CAP al Calamot, situat en un pendent molt pronunciat i tapant completament el Calamot.
ERC-Gavà lamenta profundament les tàctiques del PSC que han motivat la retirada de  la Proposta de resolució que demanava que el CAP 3 no es fes a costa de destruir el Calamot sinó que es fes en barris habitats i sense assistència sanitària de proximitat.
 
Davant la proposta d’ERC que donava solució a una demanda històrica de la ciutat, el govern socialista va presentar a última hora un esmena a la totalitat de la PDR  que en desvirtuava completament el contingut fins al punt que si ERC-Gavà hi votava a favor implicava recolzar el projecte especulatiu del Pla de Ponent, al que mai hem donat suport ni mai li donarem i alhora deixar sota mínims l’assistència sanitària a Gavà Mar amb un minúscul dispensari.
 
L’esmena demanava que el CAP 3 es fes al Calamot i que es reobrís el dispensari de Gavà Mar, quan el PSC-Gavà sap perfectament que la política sanitària actual, aprovada per consens al Parlament, prioritza la concentració del personal sanitari en CAPs especialitzats i l’atenció domiciliaria especialitzada i això implica que el dispensari, com a tal, no es tornarà a obrir MAI. La única manera que els veïns de Gavà-Mar puguin recuperar l’atenció sanitària de proximitat seria la construcció del CAP 3 al barri, fet que també descongestionaria els CAPs existents.
 
A més, la proposta del Calamot implica situar el CAP 3 a un extrem de la població, a 800 metres del CAP 2. Aquest emplaçament només es pot entendre com a preàmbul de la urbanització del Pla de Ponent, que implicaria (segons el projecte) la construcció d’habitatges per a 12.000 habitants nous i la destrucció de l’entorn natural de Gavà i del corredor natural entre el Garraf i el Delta del Llobregat.
 
Aquest projecte especulatiu (ja que el creixement anual de la població previst per a TOTA l’àrea Metropolitana es de 4000 persones, i a Gavà d’unes 170)  és rebutjat per la majoria d’habitants de Gavà, i creiem que no ha de condicionar l’emplaçament dels equipaments que ja AVUI necessita la ciutat.
 
Per acabar, lamentem el populisme del Govern Municipal del PSC que acusa ERC-Gavà de confrontar els barris de la ciutat i fent propostes com la reobertura del dispensari que, com s’ha exposat, són completament falses i que només s’expliquen pel fet que el Govern Municipal es preocupa més per recolzar els seus projectes immobiliaris especulatius enlloc de les necessitats reals dels ciutadans de Gavà.