Gavà

Notícia

ERC-Gavà i Junts per Gavà presenten una declaració política conjunta de resposta a la sentència i reclamen l’amnistia dels presos polítics.

El passat 14 d’octubre, l’estat espanyol va demostrar, una vegada més, que davant un moviment pacífic, democràtic i que sempre ha defensat que els problemes es solucionen parlant, ha optat per respondre amb la repressió, la criminalització del pluralisme polític i retallant i limitant drets fonamentals que defineixen les democràcies i l’estat de dret, com el dret de reunió i manifestació.
 
Constatem que els presos polítics han estat jutjats per les seves idees i no pels seus actes i que el principal objectiu d’aquest judici polític és criminalitzar la dissidència i les protestes i manifestacions pacífiques, fent que el règim del 78 es mostri com és en realitat: autoritari, repressor de la dissidència i que busca el sotmetiment de l’adversari polític.
 

Aquesta sentència ignora i menysté els avisos fets per diverses organitzacions internacionals, com el grup de treball sobre detencions arbitràries de les Nacions Unides, així com els tractats internacionals que recullen el dret de l’autodeterminació.
 
Preocupats profundament per aquesta situació d’excepcionalitat que implica l’amenaça directa de drets i llibertats dels ciutadans i la renúncia de l’estat a donar una resposta raonada, dialogada i pacífica a les demandes pacífiques de la ciutadania, tant Junts per Gavà com ERC-Gavà reclamem que el Ple adopti els següents acords:
 
  • El rebuig a la sentència pel que comporta de regressió de drets i llibertats.
  • La llibertat immediata dels presos i preses polítics i la seva amnistia.
  • El compromís amb el dret fonamental d’autodeterminació en base del qual resoldre el conflicte polític existent.
  • Constatar el caràcter pacífic del moviment independentista i condemnar els intents de criminalitzar-lo.
  • Que el govern de l’Estat respecti la legitimat dels càrrecs electes i les institucions, com a màxima expressió de la sobirania popular.
  • La ferma voluntat de garantir els drets i llibertats de tota la ciutadania, el diàleg, la pluralitat política i els principis democràtics.
 
 Podeu consultar la declaració íntegra aquí.