Gavà

Notícia

ERC-Gavà fa una crida a votar massivament a les eleccions del 10 de novembre.

Per segona vegada, aquest diumenge tornem a estar convocats a votar en unes eleccions al congrés i al senat per causa de la incapacitat dels partits espanyols d’arribar a acords d’investidura. Ja va passar amb les eleccions del desembre de 2015, que es van repetir el 2016; una mostra més del desgavell polític i institucional en que està instal·lat el Regne d’Espanya, no només però sobretot, per la incapacitat dels partits espanyols de buscar una solució política i dialogada a les demandes d’un referèndum fetes per la major part dels votants de Catalunya.
 
En aquests anys hem vist com un moviment pacífic, no-violent i basat en l’exercici del drets fonamentals propis d’una democràcia ha rebut una resposta en forma de repressió, de criminalització de l’adversari i en la judicialització de la política, exemplificat en el judici als presos polítics, qüestionat per diverses organitzacions internacionals per la seva manca de garanties i que ha comportat penes de presó que sumen 99 anys simplement per seguir el mandat de les urnes.
 
A més, darrerament, hem vist com el PSOE, que fins fa no massa encara reclamava diàleg, que es fes política, que la política no es podia fer als jutjats i a qui des d’ERC i EH Bildu se li va oferir una abstenció per a la investidura sempre que pactés amb Podemos i oferís una via de diàleg, sembla que ha optat, una vegada més, per intentar un pacte amb partits, com Ciudadanos o el PP, que en el seu discurs només hi ha autoritarisme i repressió.
 

Durant els mesos posteriors a les eleccions d’abril, el PSOE ha actuat atacant furibundament els partits que, com ERC, li permetien desencallar el conflicte (o com a mínim, intentar-ho); sembla com si es busqués un bloqueig d’aquesta opció i, amb l’excusa que només amb Podemos no suma prou escons i pel bloqueig dels partits independentistes, justificar un pacte amb Ciudadanos (que molts dels votants del PSOE no volen). En no aconseguir-ho, el PSOE ha optat, menystenint els votants (que es veu que no voten correctament), per unes noves eleccions.
 
En aquesta nova convocatòria electoral veiem que el PSOE sembla que ja ha triat qui vol com a companys i s’ha sumat al trifachito en la seva campanya de criminalització de l’independentisme, ha promocionat un segon funeral d’estat al dictador i, una vegada més, no ha fet massa escarafalls per unir-se a manifestacions amb la ultra-dreta, amb presència important de banderes franquistes i on, fins i tot, hi havia la opció de fotomatón amb la bandera franquista en un furgó policial.
 
Des d’ERC-Gavà hem pogut comprovar aquesta tria en el darrer ple municipal, on el PSC-Gavà s’ha sumat a una declaració política de Ciutadans en que, basant-se en unes informacions (que ja s’ha demostrat que són falses) sobre la tinença d’explosius pels detinguts i acusats de terrorisme del passat octubre, es busca criminalitzar els partits polítics que, com ERC, defensen legítimament la independència de Catalunya. No entenem aquesta postura del PSC-Gavà, banalitzant un afer tan greu com és el terrorisme, per un interès electoralista i la claudicació als postulats autoritaris que fan perillar l’exercici dels drets fonamentals propis de les democràcies.
 
Des d’ERC-Gavà fem una crida al votants per tornar a respondre amb les urnes (a les quals els demòcrates no tenim por) a l’autoritarisme. Volem que els partits independentistes tornin a ser els guanyadors d’aquests comicis i demostrar que la repressió i la criminalització no ens fan por. L’abstenció només beneficiarà als partits del 155.
 

Concretament, des d’Esquerra Republicana de Catalunya, presentem el mateix programa que fa uns mesos amb un únic afegit, la defensa d’un acord polític al voltant de l’amnistia. Seguim demanant un referèndum d’autodeterminació a Catalunya amb mediació internacional com a única possibilitat per resoldre el conflicte actual de manera democràtica i pacífica. Seguim defensant un programa que defensa els ideals republicans de llibertat, igualtat, progrés,... davant una Monarquia i un règim del 78 que ha demostrat estar al servei d’unes oligarquies autoritàries i hereves del franquisme.
 
Volem que ERC torni a ser la força més votada aquest proper diumenge i no només deixar en evidència que l’estratègia blanquejadora del feixisme per part del PSC no té futur, sinó que, també,  volem demostrar que el projecte de negació de la política i de confrontació constant que ha suposat Ciudadanos és ja un projecte moribund fent que ERC obtingui més escons a Catalunya que Ciudadanos a tot l’Estat Espanyol.
 
TORNAREM MÉS FORTS!.
 
Podeu consultar el programa electoral d’ERC aquí.