Gavà

Notícia

ERC-Gavà denuncia la manca d’interès de l’ajuntament en la recuperació de l’activitat cultural i social

Façana del museu de Gavà
Façana del museu de Gavà
Des del passat dilluns 8 de juny Gavà va entrar a la fase 2 del desconfinament que, entre altres activitats, permet la reobertura de teatres, actes culturals al carrer i, en general, de tots els equipaments culturals i esportius, amb limitacions pel que fa a l’aforament i amb la condició d’aplicar les mesures de seguretat i d’higiene pertinents (podeu consultar les característiques de la fase 2 aquí).

Si bé a molts pobles i ciutats això ha comportat la reobertura d’aquests espais o, com a mínim, la publicació d’un calendari de reobertura detallat amb indicacions de com es farà i amb quines condicions, a Gavà no ha estat així.

Durant la primera setmana de la fase, ha obert el cementiri (i poc més) i des de l’ajuntament s’ha publicat un petit calendari d’obertura d’alguns equipaments (ho podeu veure aquí) que es farà efectiva entre la setmana del 15 de juny i inicis de juliol. Ara bé, per a molts equipaments (com les associacions de veïns, el teatre, el museu) encara no hi ha cap notícia sobre quan s’obrirà ni com en podran fer ús les entitats i els ciutadans.

Des d’ERC-Gavà observem com, una vegada més, la cultura i la vida social i cultural de Gavà no és una de les prioritats d’aquest ajuntament, com ja s’ha vist amb el tancament del Centre Cultural o per permetre la urbanització de can Sellarès (amb la pèrdua d’equipaments que comporta per als veïns i veïnes de Gavà).

Certament, planificar el desconfinament no és una tasca senzilla, però cal remarcar que el calendari del mateix (amb què es pot anar obrint al públic i amb quines condicions) es va publicar a finals d’abril, amb la fase 2 inicialment prevista per al 25 de maig que, a Gavà, com a tota l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha retardat fins la setmana del 8 de juny i que altres ciutats similars a Gavà ja han obert la majoria d’equipaments permesos a la fase 2.

Per tot això, des d’ERC-Gavà, demanem que des de l’ajuntament s’informi dels possibles imprevistos que hagin provocat aquest retard en la reobertura d’equipaments públics (si n’hi ha) i que s’elabori (i es compleixi) un calendari detallat de la reobertura de tots els espais abans esmentats.

Finalment, des d’ERC-Gavà, remarquem que cap tornada a la normalitat es podrà anomenar així fins que no es recuperi plenament la vida cultural, esportiva i social de Gavà.