Gavà

Notícia

ERC-Gavà desitja unes bones vacances

Com cada any, a finals de juliol acaba el curs polític i ERC-Gavà us desitja que tots passeu unes bones vacances d’estiu. Però enguany seran unes vacances marcades per la pandèmia del Covid-19 que, encara que hàgim passat el desconfinament, encara és una amenaça i no ens podem relaxar encara que estiguem de vacances, ja que el coronavirus no entén ni de vacances ni de relaxament, com estem veient en els casos de rebrots que han sorgit arreu del país.
 

Tenint en compte això, ERC-Gavà vol fer un recordatori de les mesures de prevenció que es recomanen per tal de prevenir el contagi del coronavirus, tant per un mateix com per les persones properes, ja que si bé hom pot patir un cas lleu o asimptomàtic, pot ser un vector de transmissió per a la família o els amics.

 
Primerament, les mesures de prevenció generals i que són les mes eficaces per prevenir el contagi:
 
  • Mantenir la distància de seguretat (1.5 metres)
  • Dur la mascareta posada, ja que no sempre es pot mantenir la distancia de seguretat, especialment en espais tancats (i portar-la bé, cobrint nas i boca; en cas contrari és com no portar-la).
  • Extremar la higiene de mans.
 
Aquestes 3 mesures són bàsiques i sí, és cert que portar la mascareta és incòmode especialment amb la calor, però més ho és estar mesos intubat en una UCI. I no és cert que la mascareta sigui perjudicial, ni en pots ofegar per porta-la; hi ha professions que impliquen portar mascareta durant tota la jornada laboral (com personal de laboratori, empreses d’envasat d’aliments o, especialment ara, el personal sanitari) i no els hi passa res.

 
A part d’aquestes mesures generals, cal extremar la precaució quan aprofitem les vacances per visitar amics o família amb qui normalment no hi tenim contacte freqüent. En aquestes trobades tendim a relaxar-nos i oblidar la situació en que ens trobem i moltes d’aquestes reunions acaben sent la principal causa de contagi. Per norma general, quan fem aquestes trobades, caldria:
 
  • Procureu reunir-vos en petits grups i, si us trobeu amb persones vulnerables, extremar les mesures de precaució.
  • Eviteu fer abraçades i petons, encara que hàgiu estat confinat i no hàgiu tingut contacte amb altres persones.
  • Respecteu la distància de seguretat d'un metre i mig respecte de les altres persones.
  • No compartiu gots, coberts, begudes ni plats.
  • És molt recomanable l’ús de la mascareta.
  • Extremeu el rentat freqüent de les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.

En tot cas, per recomanacions més específiques i per més informació sobre el coronavirus, podeu consultar l’enllaç sobre Covid-19 del departament de salut aquí.

 
Finalment, des d’ERC-Gavà us desitjem unes bones vacances però sense que baixem la guàrdia. Cuideu-vos - Cuidem-nos.