Gavà

Notícia

ERC-Gavà mai aprovarà res que impliqui donar suport al Pla de Ponent

Resum gràfic de l'elaboració del Pla d'Innovació i Reactivació Econòmica
Resum gràfic de l'elaboració del Pla d'Innovació i Reactivació Econòmica
El passat dijous 14 de gener es va celebrar un ple extraordinari en que s’havia d’aprovar el Pla d'Innovació i Reactivació Econòmica, en principi adaptat per respondre a la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia del Covid-19.

A priori hom pot creure que, si és un ple extraordinari per aprovar un pla de reactivació econòmica per pal·liar la crisi provocada per la pandèmia, tots els grups hi haurien votat a favor, però no va ser així i malgrat que l’alcaldessa Raquel Sánchez lamenti “no haver aconseguit la unanimitat de tots els grups ja que la situació ho requereix”, això ha passat, única i exclusivament, per responsabilitat del PSC que, com en altres ocasions, barreja naps i cols.

Aquesta és una praxis habitual d’aquest ajuntament, com quan volen pujar el sou dels càrrecs públics (ex: regidors), ho inclouen en la mateixa votació que ha d’aprovar l’augment de sou dels treballadors municipals i així s’asseguren el vot favorable de tots els partits.

Una vegada més, malgrat la gravetat de la situació, el PSC de Raquel Sánchez ho ha tornat a fer: ha introduït dins la Thermomix l’estratègia de govern del PSC pre-Covid, el Pla d’Acció Municipal (PAM) i l’acord ciutadà “més que mai, Gavà” (ja aprovat anteriorment per tots els grups municipals), tot amanit amb el programa electoral del PSC; un cop tot ben barrejadet en surt el flamant “Pla d’innovació i  Reactivació Econòmica”, que és el que finalment es votava.

I per això aquest Pla està farcit de totes les frases boniques i benintencionades a que ens té acostumats el PSC-Gavà però que la realitat desmenteix completament:
 
  • Participació Ciutadana, on sempre s’acaba aprovant allò que ja té planejat el govern municipal.
  • Un model que preserva el territori, obviant la destrucció de l’entorn natural que comporta el Pla de Ponent o la tala d’arbres a la Pineda.
  • Desenvolupament sostenible adaptat als nous temps, quan s’intenta amb esmenes que el nou PDUM, que considera tot el sector dels Joncs com a corredor natural, el segueixi considerant un sector estratègic com sortia al PGM de 1976.
A part, aquest “nou” pla incorpora propostes d’accions que o ja formaven part del programa i projecte del govern municipal o ja formaven part dels eixos aprovats en l’Acord de Ciutat” que encara no s’han portat a terme. Cal aprovar-ho dos cops?

A més, s’hi incorporen projectes, com el de la Unió de cooperadors o Gavà circular, que no tenen res a veure amb la pandèmia i les seves conseqüències, sinó que ja estaven, en la seva majoria, aprovats, escrits i reescrits però pendents d’executar o projectes, com el de construir un polígon industrial al sector dels Joncs quan, a part que ens hi oposem frontalment, no s’ajusta per res al nou PDUM.

El que no pots ser és que ens trobem, una vegada més, amb un magnífic comunicat de premsa i un aplaudidíssim acord d’un ple municipal però que a la hora de la veritat, o sigui paper mullat o sigui un artifici per tal que els demés Grups Municipals aprovin els despropòsits d’un projecte de ciutat del PSC-Gavà ja obsolet.

Per això, el PSC de Raquel Sánchez s’ha trobat que aquest pla no ha estat aprovat per unanimitat sinó que o bé hi ha grups que s’han abstingut (ERC-Gavà, Podemos i Junts per Gavà) o bé que, tot hi votar-hi a favor (PP i C’s) ho hagin fet amb critiques similars.

En resum, si bé des d’ERC-Gavà sempre estarem a favor de la reactivació econòmica o de noves mesures per tal de pal·liar la crisi econòmica provocada per la pandèmia, el que no pot pretendre Raquel Sánchez és que els partits de l’oposició aprovin de manera encoberta el programa electoral del PSC, especialment si no hi estan gens a favor.

Enlloc de lamentar-se per no aconseguir la unanimitat en un pla per lluitar contra els efectes de la Covid, potser que el PSC deixi d’utilitzar la pandèmia per fer electoralisme.