Gavà

Notícia

La declaració, que serà votada aquesta tarda, ha esta negociada amb la resta de formacions polítiques i s’espera el suport de la gran majoria d’elles


Arran de l’exclusió del heptacampió mundial gavanenc de trialbici Dani Comas de la convocatòria del darrer mundial de trialbici per part de la Federació Espanyola de Ciclisme, després d’haver guanyat la Copa del Món de biketrial competint amb selecció catalana, el grup municipal d’Esquerra Gavà ha negociat una proposta de declaració institucional de l’Ajuntament amb la resta de formacions i que serà portada a votació aquesta tarda al Ple, que s’iniciarà a les 18 h.

La portaveu municipal d’Esquerra, i impulsora de la proposta de declaració institucional, Marta Jiménez, ha expressat la seva satisfacció per la voluntat del conjunt de grups municipals de “fer pinya, sense partidismes, en defensa d’un gran campió gavanenc que tenia, i té, tot el dret a poder participar en competicions internacionals. La politització del cas no prové de la intervenció dels representants de la ciutadania gavanenca, sinó del lamentable i injustificable veto de la federació espanyola de ciclisme”. Jiménez ha recordat que el mateix Comas va rebre una carta “amenaçadora d’aquesta federació estatal, contrària a la seva legítima participació a la darrera Copa del Món de Biketrial, que va guanyar a Itàlia aquest agost”.

Cal recordar que l’esportista gavanenc Dani Comas ha guanyat en set ocasions el campionat mundial d’aquest esport, tant en la denominació de trialbici reconeguda per la Unió Ciclista Internacional (UCI) com sota la denominació de biketrial utilitzada per la Biketrial International Union (BIU), però que no va ser convocat finalment per la federació estatal de ciclisme als mundials de trialbici celebrats a finals del proppassat mes d’agost al Quebec, malgrat les diverses negociacions federatives i institucionals realitzades durant aquest estiu.

Els principals punts de la proposta de declaració que seran avui votats al Ple de l’ajuntament gavanenc són els següents:

“Primer.- Manifestar el ple suport i solidaritat amb l’esportista gavanenc Dani Comas en la seva defensa per aconseguir participar en el màxim nombre de competicions possibles internacionals legalment reconegudes, per tal de deixar ben alt el nom de la ciutat i demostrar la seva vàlua, reconeguda internacionalment.

Segon.- Lamentar l’actitud de la Federación Española de Ciclismo per no convocar l’esportista gavanenc Dani Comas en una competició de màxima rellevància, com ha estat el campionat del món de trialbici 2010.

Per a més informació, podeu consultar l’entrevista realitzada per la revista d’informació local l’Eramprunyà al campió gavanenc:
http://locals.esquerra.cat/documents/butlletins/gava-leramprunya85.pdf


Gavà, 30 de setembre de 2010