Gavà

Notícia

Esquerra reclama que l'Ajuntament de Gavà impulsi el cablejat amb fibra òptica al municipi com a mesura en favor dels emprenedors

  • fibra òptica
Esquerra-Gavà inicià el 2007 les seves peticions en favor d'aquesta infraestructura de comunicacions a la ciutat

El grup municipal d'Esquerra a Gavà ha fet pública una altra proposta per a la lluita contra la crisi a la ciutat, centrada en oferir des del sector públic eines per al teixit industrial i els emprenedors de la ciutat, i concretament ha presentat una proposta per cablejar amb fibra òptica tant la xarxa urbana com les zones industrials i els comerços. A més, aquesta infraestructura de telecomunicacions que beneficiaria al conjunt de la població que vulgui accedir als serveis d'internet a molt alta velocitat, amb una inversió total de 7 milions €.

La portaveu municipal d'Esquerra Gavà, Marta Jiménez ha recordat que en aquests moments, "malgrat venim fent propostes des del 2007, el govern municipal encara no ha dotat la ciutat d'una estratègia en telecomunicacions que permeti tenir a empreses i ciutadans uns serveis de qualitat a preus ajustats, que permeti millorant la competitivitat del nostre teixit productiu". Jiménez ha explicat que l'actuació hauria de sorgir a partir d'una ordenança en telecomunicacions que substitueixi les actuals ordenances de cables i comptant amb tots els actuals serveis disponibles ja siguin per cable o inalàmbrics –com els serveis WiFi o WiMax.

Entre d'altres serveis municipals que es veurien afavorits, Marta Jiménez esmenta alguns com "la gestió de la mobilitat del trànsit -tant semàfors com gestió de parquímetres- el telecontrol del reg i la il·luminació pública, la seguretat ciutadana amb una millora de la vigilància per part de la policia municipal, i la implementació de la e-administració per a una gestió i relació ciutadania-Ajuntament més àgil i còmoda".

A nivell de planificació, Esquerra proposa que l'Ajuntament impliqui el consorci Localret, amb una llarga experiència en aquests temes, i calcula un cost aproximat de 7 milions €, a aplicar en vàries fases. La primera, valorada en 1,5 milions €, s'invertiria en el cablejat amb fibra òptica dels polígons industrials de Gavà i amb un pla pilot per als barris, centrat en Gavà Mar, on el serveis dels operadors privats porta molt de temps qüestionat pels veïns i veïnes.

Una següent fase suposaria estendre aquesta xarxa a la resta de la ciutat, sense oblidar els nuclis i urbanitzacions més perifèrics del centre, com serien Bruguers, la Sentiu o Ca n'Espinós.


Podeu consultar la proposta elaborada per Esquerra-Gavà en el marc del Pacte per a l'Activació i el Desenvolupament Econòmic i de l'Ocupació a Gavà a:
http://fitxers.esquerra.cat/arxius/gava/PropostaERCcablejatFibraOptica.pdf

Gavà, 27 de juliol de 2010