Gavà

Notícia

ERC-Gavà insta l’Ajuntament a fer complir als locals de restauració el deure obligatori d’informar als clients de les substàncies al·lèrgiques dels plats

  • Una carta d'un restaurant amb la informació preceptiva sobre els al·lèrgens.
El grup municipal d’ERC-Gavà presentarà al Ple de març una proposta on insta el govern local a fer complir als bars i restaurants el deure d’informar als clients dels al·lèrgens (substàncies que poden causar al·lèrgies) que contenen els aliments que comercialitzen.
 
Esquerra recorda que aquest deure va esdevenir obligatori a finals del 2014 i està regulat en el Reglament (UE) 1169/2011, de 25 d'octubre d’aquell any, sobre la informació alimentària facilitada als consumidors. Tot i això, molts establiments de Gavà incompleixen la norma.
 
En el cas dels bars i restaurants, el criteri l'Agència Catalana de Consum és que cal col·locar un o diversos cartells, plafons o rètols en un o diversos indrets de l'establiment i que siguin fàcilment perceptibles (per exemple, a la zona de recepció de l’establiment o a la caixa).
 
Aquests indicadors han d’avisar que el personal disposa de la informació relativa als al·lèrgens dels plats que es serveixen. L’Agència també aconsella que aquest mateix text s'incorpori a les cartes i els suports escrits on constin plats, en aquells establiments que els utilitzin, per tal d’oferir informació sobre els productes o substàncies que poden provocar al·lèrgies i intoleràncies.
 
Atès que la vigilància de les condicions sanitàries dels establiments de restauració, a través del control de les llicències d’activitats, és competència municipal, ERC insta al govern local a inspeccionar els bars i restaurants de la ciutat, per tal d’informar-los en una primera visita dels seus deures relatius a la informació d’al·lèrgens. I, posteriorment, si no fan compliment, aplicar les sancions oportunes.
 
Podeu llegir el text íntegre de la proposta aquí.