Gavà

Notícia

ERC-Gavà demana que la policia local garanteixi la seguretat en la línia de bus urbà GA1


El grup municipal d’ERC-Gavà presentarà al Ple d’abril una proposta on insta al govern local (PSC i CiU) a millorar la segurat dels conductors i els usuaris de la línia d’autobús urbà GA1, després de les queixes rebudes per part dels representants dels treballadors de l’empresa operadora.
 
Aquesta línia presta un servei de connexió entre els barris perifèrics de la ciutat i punts neuràlgics com l’estació de tren, els ambulatoris i el centre del municipi, i està operada per l’empresa Mohn SL, com a servei públic integrat a la xarxa Baixbus.
 
Segons els representants sindicals de la companyia, s’estan produint conductes incíviques reiterades a la parada que hi ha al barri de Ca n’Espinós, on els conductors pateixen amenaces, insults i faltes de respecte que també afecten als viatgers. Els denunciants afirmen que alguns individus incívis es neguen a pagar, se’n riuen de la gent que sí ho fa i aconsegueixen que els xofers es sentin desprotegits i insegurs.
 
Esquerra recorda al prec que aquesta situació puntual, encara que sigui protagonitzada per uns pocs individus, perjudica i estigmatiza a tot el barri i desprestigia també a la resta de Gavà, ja que molts conductors es neguen a treballar a les línies que passen per la ciutat al considerar-la, en el seu conjunt, una zona poc recomanable.
 
Atès que el servei de bus urbà és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el govern local n’és co-responsable. Per aquest motiu, ERC li demana que estableixi un protocol d’actuació conjunta amb l’empresa Mohn que involucri a la policia municipal en el garantiment de la seguretat dels conductors i la persecució d’aquestes conductes incíviques. I que, en compliment de les ordenances locals,  els individus responsables no quedin impunes.
 
 
Podeu llegir el text íntegre de la proposta aquí.