Gavà

Notícia

ERC-Gavà demana una participació massiva al referèndum de l'1 d'octubre per defensar la democràcia, els drets fonamentals i les llibertats a Catalunya

  • Mapa de les seccions electorals i els espais de Gavà on es podrà votar l'1 d'octubre.
ERC-Gavà demana a tots els ciutadans i ciutadanes una participació massiva al referèndum d'autodeterminació d'aquest 1 d'octubre, ja que després de l'actuació repressiva i dictatorial de l'Estat espanyol ara també està en joc la democràcia, els drets fonamentals i les llibertats bàsiques a Catalunya.

L'estratègia de la por, la provocació i la confrontació i els atacs contra el Govern de la Generalitat perpetrats per l'executiu del PP -amb la col·laboració per activa o per passiva de C's i el PSOE- vulnerant el propi marc jurídic i parlamentari espanyol i europeu, han tingut com a resposta la mobilització ciutadana al carrer, pacífica i massiva, i no han aconseguit ni frenar la campanya del referèndum ni aconseguiran impedir la votació de diumenge.

Les detencions injustificades i en molts casos il·legals d'alts càrrecs de la Generalitat, i les actuacions judicials i policials contra impremtes, ajuntaments, mitjans de comunicació, webs i associacions cíviques i partits, ordenades per una fiscalia reprovada per la majoria del Congrés, han evidenciat que Catalunya viu un moment històric crucial on l’única sortida possible per salvaguardar els drets i llibertats bàsics és la proclamació de la República.

ERC recorda que, malgrat les agressions contra la llibertat d'expressió i reunió, l'1 d'octubre es podrà votar a sis col·legis habilitats pel Govern català, amb urnes i paperetes, com en qualsevol altre comici. Podeu consultar els punts de vot i les seccions electorals aquí.

Per això és clau que la població faci una nova i darrera demostració de dignitat i defensa dels drets bàsics davant d'aquesta intolerable ofensiva autoritària que ens remet al franquisme, i vagi a votar amb tranquil·litat i fermesa.

L'1-O ens juguem tant que ens ho juguem tot. #RajoyORepública.