Gavà

Notícia

ERC-Gavà exigeix la llibertat immediata dels presos polítics i reclama a l'alcaldessa el compromís públic que respectarà el resultat de les eleccions del 21 de desembre

  • Manifestació del passat 3 de novembre a Gavà per exigir l'alliberament dels presos polítics i defensar la democràcia i el Govern legítim de Catalunya.
ERC-Gavà exigeix la llibertat immediata del vicepresident del Govern legítim de la Generalitat, Oriol Junqueras, els consellers Dolors Bassa, Carles Mundó, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Meritxell Borràs i els presidents de l'ANC, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart detinguts injustament i antidemocràticament per defensar i portar a la pràctica, de forma pacífica, les seves idees, que compten amb el suport majoritari del poble català.

Esquerra denuncia, alhora, l’anul·lació de l'estat de dret i de la separació de poders a Espanya, vista la persecució de càrrecs electes i la reaparició de presos polítics i exiliats. Uns fets d'extrema gravetat que no s'havien patit a casa nostre des de la dictadura franquista i que han comportat també la suspensió il·legitima de l'autogovern i les institucions catalanes per part del govern feixista del PP, amb el suport incondicional de C's i el PSC-PSOE.

Davant d'aquest cop d’estat, ERC demana a la ciutadania que participi i doni suport a les diferents accions que s'estan organitzant i que aquesta setmana tindran com a moments destacats l'aturada de país que s'està preparant per a dimecres, 8 de novembre, i la gran manifestació de dissabte, 11 de novembre, a Barcelona.

Ara és el moment de defensar la República, els drets fonamentals i les llibertats i de plantar cara a l'ofensiva neofranquista que vol castigar al poble català pel simple fet d'haver defensat les urnes i el compliment dels mandats democràtics.

En relació a les eleccions del 21 de desembre, i malgrat que és una convocatòria il·legitima i il·legal imposada pel govern del PP i que no compta amb les mínimes garanties de neutralitat i igualtat de condicions, com ho demostra l'existència de presos polítics que seran candidats als comicis, Esquerra creu que seran legitimades si hi ha una àmplia participació i si els perdedors accepten acatar els resultats i l’aplicació del programa electoral que surti guanyador. En aquest sentit, ERC-Gavà dona ple i total suport a la decisió presa pel Consell Nacional del partit, reunit dissabte passat, de presentar-se a aquests comicis.

En l’àmbit local, Esquerra insisteix en demanar a l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez (PSC), que es posi del costat dels demòcrates, exigeixi l'alliberament dels presos polítics i defensi l'autogovern i les institucions catalanes des de l'Ajuntament. I, alhora, que mostri públicament el seu compromís de respectar el resultat i l'aplicació del programa electoral de les formacions que guanyin el 21-D i obtinguin la majoria al Parlament.

D'altra banda, ERC denuncia l'actitud i els missatges ofensius, insultants i antidemocràtics fets públics a les xarxes socials pel regidor del govern local, Éric Plaza (PSC). És intolerable, inacceptable i inadmissible que el responsable polític municipal de, entre d’altres, l’àrea de Cultura de la Pau i Participació, fomenti la fractura social i justifiqui la violència i l’arbitrarietat en l’ús de la força i les mesures repressives contra els adversaris polítics, fent evident que Plaza no és la persona adequada per ocupar aquests càrrecs. ERC-Gavà responsabilitza completament a l'alcaldessa que consent, tolera, protegeix i estimula aquest capteniment de caire neofranquista.