Gavà

Notícia

ERC-Gavà critica l'acord del bloc monàrquic del 155 per aprovar un pressupost municipal que prima les despeses en propaganda de l'alcaldessa

  • Gràfica comparativa de les principals partides en despeses del pressupost municipal de Gavà aprovat per al 2018
Després d’haver ajornat un mes l’aprovació del pressupost del 2018, per motius partidistes, el PSC va fer oficial al Ple del passat 25 de gener el seu acord amb C’s i el PP per tirar endavant els comptes municipals d’enguany. Es tracta d’un pacte inèdit a la ciutat des del retorn de la democràcia, que consagra a nivell local el bloc monàrquic i repressiu del 155. Els partits que donen suport al cop d’estat de Mariano Rajoy a Catalunya, a la repressió i els presos polítics, han acordat a Gavà un pressupost que prima la despesa en publicitat i propaganda de l’alcaldessa, Raquel Sánchez.

Els comptes del 2018 es van aprovar amb el vot favorable dels socialistes i el seu soci de govern, el regidor de Demòcrates per Catalunya Ramon Castellano, i les abstencions de C's i PP. Hi van votar en contra Gavà Sí Se Puede (GSSP), el PDECAT i ERC. El posicionament d'Esquerra s'argumenta en tres punts.

Per començar, els ponts amb el bloc monàrquic, al que s’ha adherit el PSC, s’han trencat. L’actitud davant del cop d’estat del PP impossibilita un clima de confiança per renovar acords. No ens refiem d’una alcaldessa que es manifesta al costat de feixistes que impedeixen votar a bona part de la ciutadania i que, als plens, fan mofa dels consellers empresonats o exiliats.

En segon lloc, es gasta més en comunicació, imatge i propaganda (1.130.764,25 €) que en salut (394.691,91 €), medi ambient, platges i pagesia (750.252,56 €), promoció econòmica i ocupació (775.495,01 €) o comerç i turisme (630.675,11 €). I es fa més inversió en esports (2.673.925,98 €) que en serveis socials (2.523.999,55 €). Alhora, la despesa en alts càrrecs i propaganda creix un 6,6% respecte el 2017, augmenten els contractes temporals del personal administratiu i la pressió fiscal puja el triple que l’IPC.

ERC va presentar una bateria d’esmenes per fer més inversió social, cultural i ambiental, però totes van ser rebutjades.

I per acabar, Esquerra denuncia també que el PSC incompleix els acords. El 66% dels 16 punts pactats per donar suport al pressupost municipal del 2017 no s'han complert. Es constata així que l'alcaldessa i el seu equip només volen mantenir el poder com a modus vivendi. En una nova mostra d'aquesta actitud, s'ha convocat per al 8 de febrer l'audiència pública per debatre els pressupostos, un cop ja s'han aprovat, la qual cosa impedeix fer-hi cap canvi des de la ciutadania i desmenteix l'eslogan publicitari del govern local en suport dels processos participatius.

A banda de concessions puntuals, els comptes d'enguany segueixen exhibint una preocupant manca de projecte progressista i continuen manant les propostes dels promotors urbanístics. Davant d'aquest model de ciutat caduc i sense idees, els tres regidors del grup municipal d'ERC-Gavà -seguint el mandat aprovat per l'assemblea local- van votar en contra de l'aprovació del pressupost del 2018.