Gavà

Notícia

ERC es congratula de la millora del servei d'autobús de les línies L82 i L85 entre Gavà i L’Hospitalet

  • Un bus de la línia L85, davant de la Ciutat de la Justícia.
El passat divendres, 6 d'abril, va entrar en funcionament la nova freqüència de pas de les línies L82 i L85 d'autobús, que connecten Gavà amb la Ciutat de la Justícia de L'Hospitalet de Llobregat. Aquesta millora permet reduir el temps de pas del bus dels 30 minuts anteriors als 20 minuts actuals i fa que, combinades les dues línies, hi pasi un vehicle per totes les parades cada 10 minuts.

L’augment en la freqüència suposarà també una millora en les connexions internes de Gavà amb Viladecans, Sant Boi, els barris de Sant Ildefons (per on passa la L85) i d’Almeda (per on passa la L82) de Cornellà, i també amb els barris de Sanfeliu i de Santa Eulàlia de l’Hospitalet.

Alhora, es facilita la connexió dels passatgers del bus amb l’intercanviador de Cornellà, on hi ha una parada de metro de la línia L5, una estació de tren de Rodalies per on circulen les línies R1 i R4 i una del tramvia (línies T1 i T2), totes elles en direcció cap a Barcelona.

Aquesta millora del servei del transport públic és una demanda reivindicada des de fa temps per ERC-Gavà, que va aconseguir incloure-la dins els punts acordats amb el govern local (PSC i Demòcrates) per donar suport al pressupost de l'ajuntament de l'any 2017. Esquerra ha participat també de forma directa, des del govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en la realització final del projecte, finançat per aquest òrgan supramunicipal amb una inversió d'un milió d'euros.

La potenciació del transport públic és un objectiu prioritari d'ERC, ja que comporta també una millora de la mobilitat sostenible, des del punt de vista ambiental, reduint les emissions contaminants dels vehicles privats en els desplaçaments diaris a la capital catalana i la seva àrea metropòlitana.