Gavà

Notícia

ERC-Gavà demana millorar el sistema de recollida de la brossa a l'illa del centre i davant de restaurants i fruiteries per afavorir la segregació dels residus

  • Contenidors per segregar la brossa segons el tipus de residu.
El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà una proposta al Ple d'abril on insta al govern local (PSC i Demòcrates) a adaptar al model segregat el sistema de la recollida de la brossa porta a porta que es fa a l'illa del centre i a millorar la dotació de contenidors per seleccionar els residus davant de restaurants i fruiteries.

En el cas de l'illa, el prec d'Esquerra demana aprofitar com a referent les experiències d'èxit que es porten a terme des de fa temps a altres municipis catalans on, per exemple, s'estableixen dies concrets de recollida porta a porta de cada fracció de brossa (plàstics i envasos, cartró i paper, vidre, orgànica i rebuig).

ERC reclama també col·locar més contenidors de matèria orgànica en la proximitat dels restaurants i les fruiteries per facilitar el procés de selecció. Totes dues iniciatives responen a queixes dels veïns que s'asseguren -en contra del que argumenta l'equip de govern- que a l'illa del centre i davant d'establiments de tota la ciutat que treballen amb aliments frescos, les bosses de brossa contenen residus de forma barrejada i sense segregació perquè els contenidors adients són molt lluny. Una mala pràctica que, a més, provoca pudors i molèsties.

Esquerra proposa, a més, que l'Ajuntament de Gavà informi millor dels beneficis que comporta la recollida selectiva tant per al medi ambient com per a la reducció del pagament, per part de tots els ciutadans, d'impostos vinculats. En aquest sentit, i segons les darreres dades publicades al Butlletí Oficial de la Província (BOP), Gavà es manté a la quarta posició per la cua entre tots els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, pel que fa a la recollida selectiva. Un fet que es penalitza augmentant la taxa de residus del rebut de l'aigua que abonen els veïns.

Podeu llegir el text íntegre del prec aquí.