Gavà

Notícia

ERC insta l'Ajuntament de Gavà a mostrar el seu rebuig a la sentència del cas de 'La Manada' i exigir una revisió del Codi Penal

  • Regidores i militants d'ERC-Gavà durant la lectura del manifest pels drets de les dones, el passat 8 de març.
El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà al Ple de maig una moció per al seu debat i aprovació on s'insta l'Ajuntament a mostrar el seu rebuig a la sentència del cas de La Manada i a exigir la revisió del Codi Penal per evitar interpretacions judicials arbitràries i basades en estereotips masclistes.

La declaració política demana també al Ple que manifesti el seu suport a les dones que són víctimes de violacions i agressions sexuals i que reclami garantir la formació obligatòria i continuada de la judicatura en la garantia dels drets de les dones. A més, proposa dur a terme un protocol a nivell municipal per a la prevenció i l'abordatge de situacions d'assetjament sexual en els espais d'oci i de lleure. Seguint aquesta filosofia, la moció insta a formar en perspectiva de gènere i violència masclista a tots els professionals de l’Ajuntament, en especial aquells que ofereixen serveis directes a les dones.

Esquerra considera que la sentència ha generat un fort rebuig social, del moviment feminista i de nombrosos experts jurídics, perquè suposa una legitimació de la violació i sitúa en una posició de total desempara a les dones supervivents d’aquests delictes. La decisió del tribunal afavoreix la impunitat de les agressions masclistes, envia un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen aquestes agressions i les revictimitza.

A més, aquest cas posa de manifest com els estereotips de gènere influeixen en l’anàlisi dels fets i les conclusions exposades pels magistrats. Es evident que la justícia espanyola no empara els drets de la ciutadania i ha sortit a la llum el biaix patriarcal que la perverteix i que encara la fa més injusta per a les dones.

Podeu llegir el text íntegre de la declaració política aquí.