Gavà

Notícia

ERC-Gavà denuncia la desídia del govern local per millorar l'escola inclusiva i la contraposa a un nou pla d'integració anunciat per la Generalitat

El grup municipal d'ERC-Gavà va denunciar al Ple municipal d'abril la desídia del govern local (PSC i Demócrates) per millorar l'escola inclusiva a la ciutat. Una actitud que contrasta amb la decisió de la Generalitat d'implantar un nou pla d'integració a l'IES Calamot.

Esquerra va demanar al Ple, seguint la crida formulada per la Plataforma per una Societat Inclusiva de Gavà, la implantació als centres d'ensenyament públics de programes de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual que acaben la Secundària, amb l'objectiu de millorar les seves perspectives d'inserció local.

En el seu torn de resposta, i tot ser un tema de competència municipal que compta amb ajuts de la Diputació per al seu finançament, el govern local va mostrar un desinterès total en dur a terme el projecte i fins i tot en va fer befa i burla. Una actitud que ERC lamenta, tot considerant que suposa una manca de respecte intolerable envers un dels col·lectius socials més vulnerable de la ciutat

Pel contrari, la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha anunciat que desenvoluparà a un dels instituts públics de Gavà, l'IES Calamot, un programa amb un objectiu d'integració semblant (conegut tècnicament com Itinerari Formatiu Específic). Una bona notícia que es concretarà oficialment els propers dies, un cop es constitueixi el nou govern català, en el que Esquerra serà responsable d'aquest departament.

Podeu llegir el text íntegre del prec presentat al Ple aquí.