Gavà

Notícia

ERC-Gavà porta al Ple de maig propostes en defensa dels drets de les dones i de la preservació del patrimoni artístic i natural

  • Cartell de la campanya No és No d'enguany de la Diputació de Barcelona.
El grup municipal d'ERC-Gavà portarà al Ple d'aquest dijous, 31 de maig, cinc propostes en defensa dels drets de les dones i de la preservació del patrimoni artístic i natural del municipi.

D'una banda, Esquerra ha registrat un prec on insta el govern local (PSC i Demòcrates) a aprofitar, en el marc de la propera Festa Major de Sant Pere i altres esdeveniments festius i firals, els recursos que ofereix la Diputació de Barcelona als ajuntaments per lluitar contra l'assetjament sexual a les dones en espais públics d'oci. Es pot accedir a suport econòmic i tècnic i també s'ha dissenyat nou material de la campanya No és No per fer-los servir en esdeveniments i activitats. Hi ha postals per a xarxes socials, cartells, adhesius i bànners, i es poden encarregar polseres personals.

ERC presentarà també al Ple una proposta per recuperar la Font de la Ginebra i l'accés a la Cova Bonica, aprofitant que el passat mes d'abril l’Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar el projecte final de restauració de l’abocador de la Vall de Joan, amb finançament de l’Agència de Residus de Catalunya. Aquesta font, malmesa per l'esllavissament de terres de l’abocador del Garraf, es va recuperar i restaurar l’any 2002. Ara caldria tornar-la a netejar i adequar, alhora que s’obre un camí d’accés a la Cova Bonica, un indret emblemàtic de Gavà.

Seguint amb la protecció del patrimoni natural, Esquerra demanarà que es depurin responsabilitats i es restauri la zona malmesa per la creació il·legal d'una pista de bicicròs al bosc, entre la carena del turó de les Ferreres i la font de l'Avellanosa. El grup ecologista Quercus va denunciar aquesta acció fa dos anys i ERC va formular una pregunta al respecte al govern local, que encara no l'ha respost, tot i que s'han tallat i danyat espècies protegides.

El mateix ha esdevingut amb la petició feta el juliol de 2017 per estudiar la llicència ambiental atorgada per l'Ajuntament a una empresa privada per desenvolupar l'activitat del càmping Tres Estrellas, a la platja. Els terrenys on està ubicat aquest espai formen part de l’Espai Natural del Delta del Llobregat, per la qual cosa el desenvolupament d’aquesta activitat resulta si més no contradictori, motiu pel qual Esquerra tornarà a demanar aquest dijous la còpia de l'expedient i les raons de la concessió.

Finalment, ERC reclamarà a l'equip de govern que investigui què se n'ha fet de l’escultura denominada La Mare, adquirida per l'Ajuntament el 1974 i instal·lada al parc de l'American Lake, on va romandre fins els anys noranta. L'obra, realitzada per Eulàlia Fàbregas de Sentmenat i d'un gran valor artístic, no s'ha tornat a exposar a l'espai públic i Esquerra té indicis per creure que s'ha perdut o ha estat destruïda. Fa vuit mesos vam demanar, sense èxit, que fos de nou exposada en un indret adient i segur, com ara el jardí de la biblioteca Josep Soler Vidal. Al Ple de maig s'insistirà en aquesta petició i, si es confirma que ha desaparegut, en sancionar els responsables per tal que es rescabali l’erari públic d’aquesta greu pèrdua, ja que que fou comprada amb fons municipals.

Podeu llegir el text íntegre dels cinc precs aquí.