Gavà

Notícia

Ja ha sortit L'Eramprunyà de juny

  • Portada del número 173 de la revista L'Eramprunyà
El número 173 (juny de 2018) de L'Eramprunyà, la revista mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer. 

Hi destaquen les següents informacions:

- ERC impulsa una declaració municipal en defensa dels drets de les dones: El Ple  de maig va aprovar una moció institucional de resposta a la sentència de La Manada. Esquerra hi reclamava revisar el Codi Penal i formar jutges i funcionaris per actuar en aquests  casos. 

- La Generalitat promou la inclusió a Gavà tot i la desídia de l'alcaldessa: El Govern implantarà un nou pla formatiu a l’IES Calamot destinat a millorar la inclusió educativa, social i laboral de joves amb discapacitat intel·lectual. Una bona notícia defensada per ERC al Ple d'abril i reclamada per la Plataforma per una Societat Inclusiva de Gavà davant la manca d'interès i la desídia mostrada en aquest tema pel govern local i l'alcaldessa, malgrat que també és de competència municipal.

- Entrevista a Mauro Rodríguez: El jove ballador gavanenc de hip-hop explica la seva fulgurant trajectòria, que l'ha portat, amb 19 anys, a guanyar a França un prestigiós concurs internacional de la seva especialitat.

- Homenatge a la memòria de Francesc Dorca Pujol: L'activista gavanenc, compromés  durant tot la seva vida amb la cultura catalana i l'independentisme, va morir el 27 de maig a l'edat de 89 anys. A la dècada dels setanta del passat segle fou una persona clau en la recuperació dels drets i les llibertats a nivell municipal i en el retorn d'ERC al consistori. Àngel Domínguez López, promotor cultural de la ciutat, recorda la seva figura en un article d'opinió.

- Subvencions municipals a entitats i associacions locals per activitats i serveis durant l’any 2018: Com cada any, publiquem les ajudes econòmiques aprovades inicialment el 17 d’abril per l’Ajuntament de Gavà, en funció dels projectes presentats.

- Actes del CDR de Gavà sobre el 155 i la resistència pacífica: El Comitè de Defensa de la República (CDR) de la ciutat va organitzar dos actes públics el mes de maig per parlar dels efectes de la repressió de l'Estat espanyol a Catalunya i de la lluita no violenta per defensar la democràcia, els drets i les llibertats del poble.

Podeu llegir la revista en pdf aquí.