Gavà

Notícia

Ja ha sortit L'Eramprunyà de juliol

  • Portada del número 174 de la revista L'Eramprunyà
El número 174 (juliol-agost de 2018) de L'Eramprunyà, la revista mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer. 

Hi destaquen les següents informacions:

- 21D: El govern local va ocultar informació a la Junta Electoral: ERC ha localitzat les factures de la paella popular costejada per l'Ajuntament durant la campanya de les darreres eleccions al Parlament, imposades pel 155. Els documents evidencien que el govern socialista va incomplir la legislació vigent en procesos de votacions. L'alcaldessa va dir a la Junta Electoral que no s'havia fet l'acte i va negar els pagaments amb fons públics.

- L'Ajuntament admet la pérdua d'una escultura de gran valor: Després de diferents requeriments del grup municipal d'ERC-Gavà, el govern local ha reconegut que no sap on és l'escultura La Mare, de l'artista Eulàlia Fàbregas de Sentmenat, adquirida l'any 1973 i que va romandre fins la dècada dels noranta al Parc d'American Lake, quan va ser retirada de la via pública. Esquerra demana que es depurin responsabilitats i es rescabali a l'erari públic, ja que va ser comprada amb fons municipals.

- Entrevista a Albert Massana, candidat d'ERC a l'alcalia de Gavà: L'actual portaveu del grup municipal, escollit com alcaldable, per unanimitat, a una assemblea celebrada el 20 de juny, explica els eixos del que serà el programa per a les eleccions locals del 2019. I avança les prioritats per configurar la llista de la candidatura, que buscarà ser transversal, plural i amb independents del teixit social gavanenc.

- Mor Pere Izquierdo, catalanista gavanenc i gestor excel·lent i discret: Integrant d'una de les famílies més conegudes de la ciutat, Izquierdo ens ha deixat als 79 anys. Leopold Estapé, exregidor de l'Ajuntament de Gavà pel PSUC i el PSC glossa la seva figura en un article de comiat.

- 1.295 signatures ciutadanes demanen canviar el nom de l'avinguda de Joan Carles I per avinguda de la República: La petició popular, organitzada des de l'ANC, Òmnium Cultural i el col·lectiu La Mata de Jonc, es va concretar amb el registre de les signatures a l'Ajuntament i en un prec defensat al Ple municipal de juny per les entitats promotores de la iniciativa. Tot i això, el govern local socialista va desestimar la proposta. La coordinadora de l'ANC a Gavà, Helena Pérez, valora en un article d'opinió la reclamació i la resposta rebuda.

- Festa Major amb aniversaris: L'Esbart Brugués va celebrar el vintè aniversari coincidint amb la festa major d'enguany. Els gegants dels Barons d'Eramprunyà van complir també dues dècades i el Brumot, la bèstia més longeva de la Companyia General del Foc, va arribar als 25 anys. Alhora, el Xerinolis va estrenar nou repertori musical.

Podeu llegir la revista en pdf aquí.