Gavà

Notícia

ERC demana agrupar tots els jutjats de Gavà al voltant de la plaça Batista i Roca

  • Façana principal de l'edifici judicial que hi ha entre el carrer de la Concòrdia i la plaça Batista i Roca.
El grup municipal d'ERC-Gavà proposarà al Ple d'aquest 27 de setembre l'agrupament de tots els jutjats de la ciutat al voltant de la plaça Batista i Roca, seguint una de les principals reivindicacions dels funcionaris públics que hi treballen.

Per la seva condició de capital de districte judicial, Gavà acull dependències per a tribunals i equipaments administratius, repartides en tres indrets diferents. Els jutjats de primera instància i instrucció 7 i 9 i el de violència contra les dones són al carrer de Bernat Metge, al barri de Can Ribes. El jutjat número 8 es troba a l'Avinguda Diagonal i la resta d'instal·lacions són a una illa d'equipaments entre el carrer de la Concòrdia i la plaça Batista i Roca, prop de la Rambla.

Actualment s'estan fent habitatges a una parcel·la d'aquesta zona i hi ha un espai lliure on s'hi podrien ubicar els jutjats que no es troben en aquesta part de la ciutat. Per a fer-ho possible, l'Ajuntament hauria de promoure la modificació urbanística del solar, ampliant els seus usos -que ara només són residencials- a equipaments judicials.

Aquesta operació permetria, posteriorment, a la Generalitat adquirir l'espai i construir al seu interior els nous edificis. ERC-Gavà ha traslladat la proposta a la Conselleria de Justícia, que hi ha donat el vistiplau.

Es compliria així una demanda històrica dels jutges, fiscals advocats i la resta de funcionaris que treballen la ciutat i pateixen de forma directa els problemes i les molèsties de la dispersió actual d'instal·lacions.

El prec registrat al Ple insta al govern local a donar el primer pas de la modificació urbanística de la parcel·la. Podeu llegir-lo íntegrament aquí.