Gavà

Notícia

ERC-Gavà demana ajuts socials de l'Ajuntament per garantir una mort digna dels animals de companyia

  • Un gos abandonat al carrer.
El grup municipal d'ERC-Gavà va presentar una proposta al Ple del passat 27 de setembre per facilitar que els propietaris d’animals de companyia amb pocs recursos puguin garantir-los, arribat el cas, una mort digna.

El prec volia respondre al problema que pateixen les persones de Gavà amb pocs ingressos econòmics quan arriba el moment de sacrificar els seus animals de companyia. Les tarifes de les clíniques veterinàries són, sovint, massa elevades per a la seves possibilitats (centenars d’euros), ja que inclouen el tractament final i la incineració.

Aquesta situació deriva en molts casos en l’abandonament dels animals al carrer, on moren sense unes condicions mínimes de dignitat i generen, a més, problemes de salut pública.

Seguint l’exemple d’altres municipis propers, Esquerra va demanar que l’Ajuntament assumeixi una part del costos d'aquesta operació, sempre que els propietaris acreditin no tenir prou recursos.

El govern local va desestimar la proposta i va dir que és obligació dels propietaris assumir aquestes despeses. En aquest sentit, va recordar que l'Ajuntament té concertat amb una clínica i una empresa especialitzada el servei del tractament final d'animals de companyia i la retirada de les seves despulles de la via pública.

Podeu llegir el text íntegre de la proposta aquí.