Gavà

Notícia

ERC-Gavà demana al govern municipal que acabi amb la impunitat de les agressions feixistes a la ciutat

  • Imatge de la festa commemorativa de l'1-O celebrada a Gavà el passat 30 de setembre.
ERC dona suport al comunicat fet públic per la Plataforma 1-O de Gavà, on es denuncia un nou atac feixista al municipi, i reclama al govern local socialista i als cossos de seguretat que acabin amb la impunitat amb la que actuen els ultres a la ciutat.

Els fets es van produir el passat diumenge, 30 de setembre, durant la preparació de la festa commemorativa del referèndum de l'1 d'octubre, celebrada -amb un gran èxit de públic i participants- a l'Avinguda Diagonal. Quan encara no havien arribat les persones voluntàries de la plataforma, els dos tècnics de so que estaven treballant en la instal·lació dels equips van ser agredits per un grup d'ultres que es trobava en un bar proper. Aquestes mateixes persones van destrossar un llaç groc de grans dimensions que s'havia posat a la zona dels actes.

El comunicat recorda que no és la primera vegada que a Gavà es pateixen situacions semblants, com els reiterats atacs a l’Ateneu Popular La Màquia, les pintades amenaçadores a casa d'un regidor independentista i la pallissa a un jove pel simple fet de tenir un color de pell diferent. I més recentment, el llançament de pedres a casa d'un membre del govern municipal i les amenaces de mort a joves per raons ideològiques viscudes el mateix 30 de setembre.

Tot plegat evidencia, lamentablement, que aquesta és una qüestió sense resoldre i que cal una intervenció decidida de l'Ajuntament i dels cossos de seguretat per acabar amb aquesta impunitat, que atenta contra la llibertat i els drets de tots els ciutadans i posa en perill la convivència.

Atès que al Ple municipal del passat 27 de setembre es va aprovar, amb els vots de Cs, PP i PSC, una moció contra “qualsevol tipus de violència”, Esquerra insta també a l'alcaldessa, Raquel Sánchez, i als regidors d'aquests grups a condemnar de forma pública l'atac del 30 de setembre. Uns fets que demostren que qui exerceix de forma exclusiva la violència a Catalunya són els grups feixistes de la ultradreta espanyola.