Gavà

Notícia

ERC-Gavà pactarà recuperar les urgències nocturnes el cap de setmana i la farmàcia de guàrdia 24 hores

  • Imatge virtual de la futura façana principal de l'Hospital de Viladecans.
ERC-Gavà va presentar ahir les propostes del programa de govern en l'àmbit de la sanitat.

L'alcaldable, Albert Massana, va recordar que, tot i que la gestió pública de la sanitat no és competència municipal, això no és excusa per desentendre's d'un dels principals pilars del benestar dels ciutadans. Un Ajuntament responsable, va dir, ha de vetllar per la salut dels veïns.

Les propostes concretes per aquest proper mandat comencen pel seguiment de les obres d'ampliació de l'Hospital de Viladecans, un projecte cabdal impulsat des d'Esquerra i liderat pels consellers Toni Comín, primer, i Alba Vergès, actualment.

Altres actuacions destacades són aquestes:

- Pactar amb el col·legi de farmacèutics la recuperació de la farmàcia de guàrdia 24 hores al nucli urbà.

- Pactar amb la Conselleria de Salut la reobertura de les urgències nocturnes el cap de setmana, si així ho aconsellen els estudis pertinents.

- Impulsar la construcció del tercer CAP a Gavà Mar, que és on fa falta, descartant de forma definitiva la intenció irresponsable del govern local socialista de fer-lo a un barri inexistent com el de Ponent.

- Donada la manca de metges especialistes d'atenció primària, avançar cap a l'especialització de cadascún dels CAPs de Gavà per tal de concentrar el talent en un espai de referència i deixar les atencions rutinàries en mans del cos d'infermeria.

- Signatura d'un Pacte Local de Salut com el que ja tenen les ciutats de Barcelona, Cornellà o L'Hospitalet de Llobregat, que coordini els serveis socials municipals i els serveis sanitaris de la Generalitat.

Podeu veure el vídeo de l'alcaldable fent un resum d'aquestes actuacions aquí.

#EsquerraRepúblicaGavà
#AlbertMassanaGavà

Podeu veure totes les nostres propostes per Gavà en aquests enllaços:

http://locals.esquerra.cat/gava/programa-electoral
https://youtu.be/HgXfqbNwo-s