Gavà

Notícia

ERC es converteix en segona força a Gavà amb 3.608 vots i quatre regidors

ERC ha tornat a fer història a Gavà, amb motiu de les eleccions municipals del 26 de maig, i es converteix, per primer cop des del retorn de la democràcia, en la segona força política del municipi, superada només pel PSC.
 
La candidatura d'ERC-Els Verds-Poble Unit, liderada per Albert Massana, ha aconseguit un resultat rècord en uns comicis locals, amb 3.608 vots (i un percentatge del 17,39%) i 4 regidors, guanyant 1.476 sufragis i un representant electe respecte al resultat de fa quatre anys.
 
Aquestes xifres es tradueixen en un augment del suport ciutadà del 64%, consolidant-se la tendència de creixement sostingut d’Esquerra en totes les cites electorals a la ciutat celebrades des del 2014.
 
ERC
es converteix en el primer partit de la oposició i en la única alternativa municipal viable al govern socialista, que recupera la majoria absoluta. En aquest sentit, els magres resultats assolits per les noves candidatures sorgides en aquests comicis a nivell local, que s’han quedat molt lluny de la possibilitat d’entrar al consistori, evidencien la necessitat que tots els demòcrates i republicans d’esquerres s’integrin al projecte d'ERC, per fer-lo més fort i més ample. Seran acollits amb generositat.

L’èxit viscut a Gavà va ser un bon reflexe del triomf també històric d’Esquerra a nivell nacional, on es va convertir en la primera força a Catalunya, amb 819.845 vots i 3.107 regidors, conquerint la capital, Barcelona, que tornarà a tenir un alcalde republicà després de 80 anys de parèntesi (des de 1939).
 
Els bons resultats assolits també a les eleccions europees, on Oriol Junqueras es convertirà en el primer pres polític amb l’acta de diputat, fan que ERC doni un nou pas endavant en la seva consolidació com a partit hegemònic del sobiranisme, ampliant la base social favorable al dret a decidir i a la defensa dels drets i les llibertats del país.
 
Des d’ERC-Gavà volem agrair el treball i l’esforç de totes i tots els que han col·laborat en aquesta nova victòria i, sobretot, la confiança dels ciutadans que ens han donat el seu suport. A tots ells, 3.608 gràcies!