Gavà

Notícia

ERC-Gavà demana eximir l’entitat ecologista Depana de les costes d’un judici perdut per defensar el Delta i el govern local socialista s’hi nega

  • Imatge d'un grup d'aus al Delta del Llobregat.
ERC-Gavà lamenta la decisió del govern socialista de l’Ajuntament de Gavà de fer pagar a l’entitat ecologista Depana les costes judicials que li han imposat per defensar el medi natural del Delta del Llobregat.
 
Davant l’ofensiva coordinada de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i els consistoris de Gavà i Viladecans per urbanitzar zones protegides del Delta, Depana va presentar un recurs contenciós-administratiu al Tribunal  Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el pla aprovat per executar aquest objectiu (el Pla Director Urbanístic del Delta).

El jutge, però, va fallar el passat 11 d’abril contra els ecologistes i els obliga ara a pagar 1.500 euros a cadascuna de les tres parts demandades (la Generalitat i els dos ajuntaments).
 
Atès que Depana és una entitat d’utilitat pública i sense ànim de lucre, el grup municipal d'ERC va demanar al Ple de maig que l’equip de govern renunciés a cobrar les costes. Esquerra va al·legar també que aquesta associació col·labora habitualment amb l’Ajuntament de Gavà, donat que és propietària d’uns terrenys a la zona de la Pineda que s’estan habilitant com a refugi faunístic.
 
I va recordar que la conservació del medi ambient i la defensa dels ecosistemes és un dels valors més apreciats per la ciutadania local, i el municipi se’n beneficia com a imatge, per la qual cosa era oportú desistir de la reclamació de les costes com a gest de bona voluntat respecte a les entitats ecologistes.
 
La resposta del govern municipal fou negativa, constatant de nou que no té cap intenció real de defensar i protegir el patrimoni natural de Gavà, malgrat les campanyes propagandístiques que es paguen amb diners públics per fer veure el contrari.

Una operació d’imatge desplegada al mateix temps que, de forma paral·lela, l’Ajuntament segueix promovent el  Pla urbanístic de Ponent, a la zona del Garraf, el de Llevant, al litoral, i el del Delta.
 
Podeu llegir el text íntegre del prec presentat al Ple aquí.