Gavà

Notícia

Els quatre regidors d'ERC-Gavà prenen possessió del càrrec sense renunciar al dret d'autodeterminació i prometent una oposició constructiva

  • Els quatre nous regidors, al despatx del grup municipal. D'esquerra a dreta, Montse Arnau, Albert Massana, Marta Jiménez i Miquel Roselló

Els quatre regidors electes d'ERC-Gavà han pres avui possessió del càrrec, amb motiu de la constitució oficial del nou Ajuntament de Gavà per al mandat 2019-2023. Ho han fet sense renunciar al dret a l’autodeterminació i a la forma de govern republicana i prometent, alhora, una oposició constructiva per seguir millorant la ciutat.

En la seva intervenció davant del plenari, Albert Massana, Marta Jiménez, Miquel Roselló i Montse Arnau han fet servir aquest fòrmula per prometre el càrrec: "Sense renunciar al dret a l’autodeterminació i a la forma de govern republicana, per imperatiu legal, prometo”.

Després d'haver fet història a Gavà en les passades eleccions municipals del 26 de maig, Esquerra s'ha convertit, per primer cop des del retorn de la democràcia, en la segona força política del municipi, superada només pel PSC. La candidatura d'ERC-Els Verds-Poble Unit, va aconseguir un resultat rècord en uns comicis locals, amb 3.608 vots (i un percentatge del 17,39%) i 4 regidors, guanyant 1.476 sufragis i un representant electe respecte al resultat de fa quatre anys.
 
Aquestes xifres es tradueixen en un augment del suport ciutadà del 64%, consolidant-se la tendència de creixement sostingut d’Esquerra en totes les cites electorals a la ciutat celebrades des del 2014. ERC es converteix en el primer partit de la oposició i en la única alternativa municipal viable al govern socialista, que ha recuperat la majoria absoluta al consistori.

Albert Massana mantindrà el càrrec de portaveu del grup municipal exercit l'anterior mandat. Nascut a Sallent (Bages) fa 56 anys viu a Gavà des de fa tres dècades, on treballa d'inspector de la companyia d'aigües. Pare d'un fill, és llicenciat en Economia i màster en hisenda pública. Massana és membre d'Els Verds i va ser portaveu de la Coordinadora Salvem el Calamot. També fou secretari de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Gavà.

Marta Jiménez és filòloga i diplomada en gestió i administració públiques. Mare de dos fills, treballa de professora d'adults i és membre del Consell Escolar Municipal de Gavà. Aquest serà el seu tercer mandat com a regidora, tot i que no consecutiu.

Miquel Roselló és tècnic de disseny de l'empresa Roca a Gavà. Pare d'una filla, és portaveu del col·lectiu local La Mata de Jonc, voluntari social i activista defensor dels drets dels animals. Aquest serà el seu primer mandat com a regidor.

Montse Arnau és economista i treballa de directora financera. Mare d'un fill, ha impartit màsters a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i és membre d'Òmnium Cultural a Gavà.  Aquest serà el seu primer mandat com a regidora.