Gavà

Notícia

Ja ha sortit L'Eramprunyà de juliol

  • Portada del número 185 de la revista L'Eramprunyà
El número 185 (juliol-agost de 2019) de L'Eramprunyà, la publicació mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer. 

Hi destaquen les següents informacions:

Oposició constructiva: Els quatre regidors d'ERC-Gavà prenen possessió del càrrec anunciant més propostes per millorar Gavà durant el mandat 2019-2023. Els edils republicans es comprometen a seguir defensant el dret a l'autodeterminació. Articles d'opinió d'Albert Massana, portaveu del grup municipal i cap de l'oposició, i de Marta  Jiménez, regidora d'ERC-Gavà.

- ERC proposa canvis a la Festa Major per fer-la més atractiva i transversal: Esquerra reclama crear una comissió municipal d'entitats i ciutadans per decidir i acordar el contingut del programa. Article d'opinió de Montse Arnau, regidora d'ERC-Gavà.
 
- Entrevista a Carme Furriol, presidenta de l'Associació de Veïns de Can Tintorer: La dirigent veïnal explica el pla de treball de la junta directiva d'aquesta històrica entitat local, les activitats que organitzen i els objectius per al futur.

- Esquerra vol aprovar al Parlament una llei anti-IBEX i una nova norma per regular el preu dels lloguers, que afavoriran als gavanencs: El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), està negociant l'aprovació d'una llei per posar fre a les multinacionals en les contractacions per gestionar serveis públics d'atenció a les persones i primar la qualitat als usuaris. Alhora, la consellera de Justícia, Ester Capella (ERc), vol validar una normativa per limitar de forma temporal el preu dels lloguers als barris i les ciutats amb menys oferta, com a Gavà, amb l'objectiu de garantir el dret a l'accés a un habitatge digne. Les dues iniciatives han topat, de moment, amb el rebuig dels partits de l'oposició. Article d'opinió de Josep Campany, president d'ERC-Gavà i conseller nacional.

- La Flama del Canigó torna a Gavà pel solstici d'estiu: Voluntaris de la UME i del Club d'Atletisme Gavà van portar el foc, que simbolitza la pervivència de la cultura i la llengua catalana, des dels Pirineus fins a la nostra ciutat, on va fer un recorregut pel centre urbà i va encendre les fogueres de la revetlla de Sant Joan. Article d'opinió de Santi Trujillo, col·laborador en el trasllat de la Flama.

- La cultura popular, protagonista de l'inici de l'estiu: Resum fotogràfic dels principals actes viscuts a la Festa Major de Sant Pere, com el correfoc, els cercaviles, el Ball de Rams, la diada castellera i les festes alternatives. Prèvia de la 44ena Trobada Nacional de Ball de Bastons, que es farà  demà dissabte a Gavà, i calendari de les festes locals d'estiu.

Podeu llegir el pdf de la revista aquí.