Gavà

Notícia

ERC-Gavà demana millorar la seguretat dels vianants als carrers de la Rectoria i Sant Nicasi

  • Imatge actual de la cruïlla entre el carrer Sant Nicasi (de pujada) i el carrer del Centre.
El grup municipal d’ERC-Gavà presentarà una proposta al Ple d’aquest dijous, 25 de juliol, per millorar la seguretat dels vianants als carrers de la Rectoria i Sant Nicasi.
 
Segons denuncien els veïns i usuaris habituals d’aquestes dues vies del centre de la ciutat, tot i que són de prioritat invertida i, per tant, de circulació màxima  a 20 km/h, els vehicles tenen la tendència a anar a més velocitat de la permesa.
 
Aquest fet es veu afavorit per l’obligació d’aturada dels cotxes que creuen Sant Nicasi pel carrer del Centre, cedint el pas als que hi pugen, la qual cosa convida a aquests últims a accelerar encarar més.
 
Aquesta situació genera la contradicció de facilitar als vianants l’ús d’aquests dos carrers, on la vorera i la calçada formen una plataforma única, i, alhora, permetre que els vehicles circulin a una velocitat que posa en clar perill la seguretat de les nombroses persones que hi passen caminant.
 
Esquerra proposa, per solucionar el problema, que el govern municipal instal·li en aquestes vies un sistema de control automàtic i digital de la velocitat que permeti als vehicles adonar-se que estan superant el límit de velocitat i els obligui a reduir-la.
 
Podeu llegir el text íntegre del prec aquí.