Gelida

Totes les notícies

Rubén López Hernández, de la CUP Gelida, Anna Enjuanes-Martí, de Gelida En Comú – En Comú Guanyem, Lluïsa Llop Fernàndez, d’ERC Gelida, i Montse Rovira Casadevall, de Gelida per la República -Primàries Catalunya

ACORD DE CAN PASCUAL PER GELIDA

Ahir al vespre, 14 de juny de 2019, a la plaça de la Vila, Rubén López Hernández, en representació de la CUP Gelida, Anna Enjuanes-Martí, en representació de Gelida En Comú – En Comú Guanyem, Lluïsa Llop Fernàndez, en representació d’ERC Gelida, i Montse Rovira Casadevall, en representació de Gelida per la República -Primàries Catalunya, han donat a conèixer als vilatans de Gelida l’acord al qual han arribat i que Lluïsa Llop ha llegit públicament:   < Constatem que l’ajuntament de Gelida necessita la transparència i la participació ciutadana que són eines imprescindibles i transversals a qualsevol administració pública.  Compartim que és necessari un nou projecte polític estable, sòlid i basat en la confiança i el treball conjunt i cooperatiu entre regidors i regidores de diverses sensibilitats, que més que ser un obstacle, és una gran riquesa i oportunitat.  Apostem per formar un equip de govern compromès, solidari i corresponsable amb les decisions que es prenguin.   I és per tot això, que signem conjuntament aquest compromís amb Gelida que es concreta en: Els quatre grups votarem favorablement el proper dissabte, 15 de juny, la investidura com a alcaldessa de la Lluïsa Llop.  Els quatre grups compartim un programa comú de treball per als propers 4 anys elaborat de forma conjunta, que s’adjunta a aquest acord.  Els quatre grups estem treballant en un model de govern elaborat de forma conjunta, que es concretarà els propers dies.>>  A continuació, els altres tres participants han pres la paraula per refermar aquestes paraules i ressaltar la voluntat d’endegar una nova etapa més transparent, transversal entre les regidories, més col·laboradora entre els partits i, per damunt de tot, amb més participació ciutadana.

EDUCACIÓ 360. EDUCACIÓ A TEMPS COMPLET

El canvi educatiu ha d’incorporar la mirada de l’educació integral. Una mirada integral, que traspassa els límits dels temps i els espais, que reconeix els aprenentatges d’arreu i connecta l’educació, l’escola, les famílies i la comunitat. En parlem amb un dels impulsors de l'Educació 360, el Rafa Homet, diputat de la delegació d’Educació de la Diputació de Barcelona i la Lluïsa Llop, diputada i la nostra regidora i candidata a l’alcaldia

Ignasi Grau

El 4rt Cinturó no hauria d’afectar el Penedès

En un col·loqui organitzat per ERC Gelida, s’apunta com a solució un nou traçat des d’Abrera fins l’AP7 a Martorell   ERC Gelida ha organitzat una xerrada sobre el traçat del 4rt Cinturó aquest dimecres al CIC-Les Monges de Gelida. L’alcaldable per Esquerra, Lluïsa Llop, ha presentat Ignasi Grau, enginyer agrònom i expert en planificació urbanística, qui ha exposat la temàtica i ha respost les preguntes del públic. Per situar el moment del 4rt Cinturó, Grau ha centrat el problema en el traçat del tram que en el futur enllaçarà aquesta nova autopista des d’Abrera fins l’AP7. Recordem que el 4rt Cinturó és una via de llarg recorregut que preveu desdoblar l’AP7 des de Sant Celoni fins Vilafranca, tot circumval·lant l’àrea metropolitana de Barcelona. Fins ara, s’ha aprovat el recorregut des de Granollers, per Terrassa i fins Abrera. Ara falta decidir per on s’empalma des d’Abrera fins l’AP7. De moment l’obra no té una data d’execució, però sí que estan en discussió els diferents possibles itineraris del que en el seu dia es va anomenar “pota Sud” del 4rt Cinturó. El traçat inicial del Ministeri (MOPU), va d’Abrera fins Vilafranca passant per Masquefa i transitant entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. Actualment des de la Generalitat s’està redactant el Pla Territorial Parcial del Penedès -conseqüència d’haver introduït el Penedès com a vuitè àmbit dins la planificació territorial de Catalunya, per part del Parlament, en la discussió de les vegueries del 2010. El Pla Territorial del Penedès defineix àmbits de protecció natural i també el traçat de les infraestructures que en el futur travessaran el nostre territori. Aquí és on es pot incidir en el traçat de 4rt Cinturó al seu pas pel Penedès. Ignasi Grau ha remarcat el fet singular de la creació al 2018 de la plataforma Defensem la Identitat Vitivinícola (DIV) del Penedès amb l’objectiu de fer una proposta pactada, més que d’oposició al 4rt Cinturó, davant el que es considera un fet molt lesiu pel Penedès.

Emotiva presentació de la candidatura de la Lluïsa Llop

Aquest migdia hem rebut en Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, que ha vingut a presentar la candidatura a l'alcaldia de Gelida de la Lluïsa Llop. En l'acte, la Lluïsa ens ha explicat el projecte d'ERC per Gelida i també ens ha parlat de l'origen gelidenc del president. A més hem pogut sentir en paraules del mateix president com la seva àvia gelidenca sempre tenia molt present el poble i en parlava al seu net. L'acte ha acabat amb l'entrega d'un àlbum amb fotos i la partida de naixement de la seva àvia, entre altres documents, que han emocionat el president i també els que hem escoltat els parlaments.

El Parlament rebutja el tram Abrera – Sant Sadurní del Quart Cinturó

El dijous 13 de febrer, a la comissió de territori, vam viure un pas més en la lluita del territori per evitar que la B-40, popularment coneguda com a Quart Cinturó, tingui un tram que creui l’Alt Penedès.  Aquesta via proposada en el PDU d’infraestructures de la Ròtula d’Abrera (i també PDU d’activitat econòmica del Baix Llobregat Nord) ve a proposar un traçat per una zona d’alt valor paisatgístic i vitivinícola, que acull importants cellers de cava del país com es recull al Catàleg del Paisatge del Penedès, amb les greus afectacions que hi provoca, afectant els municipis de Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Masquefa. A la gravíssima afectació per al territori, s’hi suma que cap estudi demostra la seva necessitat, cap intensitat Mitjana diària de trànsit justifica que calgui una nova infraestructura viària.  Convençuts de què el quart cinturó no ha de tenir un ramal per sobre l’Alt Penedès, des d’ERC Gelida, juntament amb els companys de Sant Llorenç d’Hortons i Sant Sadurní d’Anoia vam presentar mocions als nostres respectius plens municipals en el mes de juny i juliol de l’any passat, que van ser totes aprovades, i, a més, des d’ERC Gelida i ERC Alt Penedès vam presentar al·legacions el passat mes de setembre contra aquest PDU en aquest àmbit. Des de llavors, ERC s’ha estat treballant amb la conselleria de Territori per fer-los arribar l’oposició a aquest traçat. També, aquesta greu afectació que va fer que la ciutadania, caves, organitzacions patronals, sindicals vitivinícoles, s’organitzin en la Plataforma “Defensem la identitat vitivinícola del Penedès”.  I, ara, en la comissió de Territori del Parlament de Catalunya, s’aprovava, només amb l’abstenció de C’s i l’absència a la comissió del PP, instar el govern de l’Estat espanyol a desprogramar l’eix viari de la B-40 en el seu tram Abrera – Sant Sadurní d’Anoia i, paral·lelament, instar el Govern de la Generalitat a retirar del projecte del PDU d’Infraestructures del node Martorell – Abrera la proposta d’ampliació del quart cinturó cap el Penedès, fent que el departament competent estudiï altres opcions per canalitzar la mobilitat dins altres infraestructures.

Proposta de Manifest de rebuig al judici als presos i a les preses polítiques

Avui, divendres 8 de febrer, hem enviat la següent proposta de Manifest a l'alcalde Lluís Valls en rebuig al judici als presos i les preses polítiques: Sr. Lluís Valls Alcalde Ajuntament de Gelida   Alcalde, Com ja saps, finalment el tribunal suprem ha fixat per al proper dia 12 de febrer l’inici del judici als presos i les preses polítiques. Des d’Esquerra estem convençuts de l’aberració jurídica que suposa aquest simulacre de judici, on s’ha retorçat el sistema judicial perquè doni la resposta que no ha estat capaç de donar ni el Govern ni el congrés espanyol a una demanda democràtica a Catalunya que tot el que ha fet ho ha fet de forma cívica i pacífica, i mitjançant les urnes. Per això, entenem que l’Ajuntament de Gelida no pot restar impassible davant aquesta situació lamentable i, donat que el proper ple ordinari de l’Ajuntament no està previst fins el 26 de març –quart dimarts del mes de març, tal com fixa l’acord plenari– t’adjunto una proposta de Manifest que crec que podríem acordar tots els grups municipals i fer-la a la sala de plens, com hem fet altres vegades. Evidentment, el text està obert a parlar-ne tots els grups municipals, sempre i quan no perdi la seva funció i voluntat. Restem pendents de la teva resposta. Salutacions, Lluïsa Llop ERC Gelida Gelida, 8 de febrer de 2019   MANIFEST DE L’AJUNTAMENT DE GELIDA PER ACUSAR L’ESTAT D’UTILITZAR LA JUSTÍCIA PER PERSEGUIR L’INDEPENDENTISME   El dia 12 de febrer comença el judici als presos i les preses polítiques, un judici en què la justícia espanyola vulnera els drets fonamentals amb l’objectiu de “perseguir” l’independentisme. Estem davant d’un judici polític. L’estratègia de persecució judicial i política ha provocat una sistemàtica vulneració de drets humans i fonamentals bàsics. La incapacitat de l’Estat de resoldre des de la política una qüestió que és plenament política ha criminalitzat el dret de reunió, de manifestació i de la pròpia llibertat d’expressió, i el dret a la representació política dels acusats, ja que no se’ls ha permès exercir com a diputats ni participar en les campanyes electorals.

Pont sobre el riu Anoia a les Cases Noves de Gelida

Obres d’eixamplament del pont sobre el riu Anoia

El passat dimarts, de la mà d’una gran intervenció carregada de raó d’en Francesc Pascual al final del plenari municipal, es va tornar a posar sobre la taula un problema que fa mesos que abordem sense que l’equip de govern de Gelida s’hagi mogut ni mig mil·límetre. I, com deia, aquest és un problema que s’iniciava quan el gener del 2018 vam conèixer que estava en procés de licitació per part de la Diputació de Barcelona les obres d’eixamplament del pont sobre el riu Anoia a la carretera BV-2249, Pk 2+220, és a dir, el pont entre les Cases Noves i la Font de Claro de Gelida, amb un pressupost de licitació de 2.483.995,82 € i una durada del contracte d’onze mesos. Malauradament, no s’havia comunicat per part de l’ajuntament la pretensió de dur a terme aquesta obra i, per tant, no hi va haver opció de presentar al·legacions al projecte en la fase pertinent. Immediatament, l’abast del projecte i la voluntat existent de desviar el trànsit per la llera del riu, amb un traçat alternatiu creuant una zona de gran riquesa paisatgística, arborícola i ambiental, passant al costat de la font del Claro van generar-nos molta preocupació. I més coneixedors i havent manifestat el nostre rebuig a la situació que cada vegada que s’ha fet una intervenció entre la rotonda de Can Panyella i la Font del Claro no ha sigut per millorar la seguretat viària, sinó per perdre un llençol a cada bugada i fer cada cop més perillosa aquesta via, especialment per als vianants. Per tant, en el ple ordinari de gener de 2018, el grup municipal d’ERC va presentar una moció al ple de l’ajuntament, que es va aprovar per unanimitat, on s’acordava que es “constituiria immediatament un grup de treball per vetllar per la preservació de l’entorn natural des de l’adjudicació de l’obra fins a la finalització del projecte, inclosa la restitució del medi natural i paisatgístic, format per un regidor o regidora de cada grup municipal, a més d’aquells de l’equip de govern que es consideri necessaris, juntament amb els tècnics de l’ajuntament de Gelida que s’ocupin del seguiment del projecte i, si s’escau, el personal tècnic i/o polític de la Diputació de Barcelona encarregat de vetllar pel desenvolupament del projecte i el de l’empresa adjudicatària de l’obra i dient que es podien incorporar a aquest grup de treball els gelidencs o gelidenques que o bé per la seva trajectòria professional o bé per veïnatge, puguin enriquir el debat i els coneixements a tenir en compte durant el desenvolupament de l’obra i fins la seva finalització i restitució del medi natural.

La diputada al Parlament de Catalunya i candidata a l'alcaldia de Gelida, Lluïsa Llop

ERC proposa unitat estratègica i d’acció a Gelida per la República

Fa mesos que l’ANC de Gelida va impulsar un procés de Primàries com a fórmula per fer convergir en una sola les candidatures independentistes. ERC de Gelida des del principi vam plantejar la necessitat de seure tots, ANC i partits republicans (ERC, CUP, PDeCAT i Comuns), per parlar-ne i veure com es podia aconseguir aquesta unitat. Des del principi, Comuns i CUP van declinar legítimament sumar-se a aquesta llista conjunta per la qual cosa, des d’ERC, enteníem que en no poder ser-hi tots, no tenia sentit aquesta opció. Aquesta setmana, des de Primàries s’ha tornat a convocar a tots els partits republicans per fer un darrer intent per tal que els tres partits se sumessin al projecte de Primàries. En aquesta reunió, a la qual els Comuns van declinar assistir per no compartir el seu objectiu, tots els assistents van confirmar les mateixes posicions ja expressades abans, fent, per tant, impossible una candidatura única. Estant així les coses, i donat que sembla que hi haurà 5 candidatures republicanes a l’Ajuntament de Gelida (ERC, PDeCAT, CUP, Comuns i Primàries) de les quals 4 són també independentistes, des d’ERC vam proposar a totes les candidatures signar un compromís reiterant la voluntat d’estar a la disposició del govern de la Generalitat per avançar cap a la República catalana, posant l’Ajuntament de Gelida a disposició d’aquest objectiu, sumant-lo a l’AMI, donant suport a les entitats civils que treballin per l’obtenció d’aquest objectiu i comprometent-nos a només donar suport a candidatures republicanes a l’alcaldia de Gelida. Esquerra de Gelida ha proposat a la resta de forces polítiques la unitat d’actuació en tot el que puguem fer des de Gelida per aconseguir i implementar la República catalana, malgrat la pluralitat de candidatures republicanes, com ja hem fet aquests darrers quatre anys. Restem a l’espera de les respostes.