Gelida

Totes les notícies

La Lluïsa Llop, la nostra candidata a l'alcaldia, dona el tret de sortida a les Jornades de treball a  Cal Contra.

Jornades de treball a Cal Contra d'Esquerra de Gelida

El darrer cap de setmana ens hem tancat a la masia de Cal Contra, a Can Parenostres de Gelida, per establir les bases de la recta final cap a les eleccions municipals del proper maig. Des del dia després de les darreres municipals del 2015 que cada setmana ens trobem un bon equip de persones i debatem el que cal treballar. En tot aquest temps, hem parlat amb les entitats esportives, les culturals, les AMPA de les escoles, els botiguers, etc. i estem fent una enquesta per tot el poble, i ara és el moment de treure les conclusions a partir de totes les dades i establir quines són les qüestions cabdals per a Gelida. Ha estat un cap de setmana molt profitós, i ara hem de seguir incansablement fins el maig.

Jordi Pesarrodona a la 48a concentració en suport dels presos polítics

Ahir, a la 48a edició de la concentració en suport dels presos polítics, vam tenir la sort de comptar amb en Jordi Pesarrodona, tercer tinent d'alcalde i regidor de cultura a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada per ERC. Ens va explicar les seves actuacions durant la protesta davant la Conselleria d'Economia el dia 20 de setembre. Relat colpidor, però que no ha deixat de tenir petits moments d'ironia com a bon pallasso que ell és.  

A l'hemicicle del Parlament de Catalunya

Visita al Parlament de Catalunya

El passat dissabte 15 de desembre, una cinquantena de gelidencs i gelidenques vam tenir l'oportunitat de visitar el Parlament gràcies a la diputada i regidora alcaldable per Gelida, Lluïsa Llop, en un acte organitzat per ERC Gelida. Va ser una visita molt interessant, en què vam poder visitar diverses estances, com ara sales de comissions, l'hemicicle, que és l'original del 1932 quan l'Ajuntament de Barcelona va decidir cedir aquest palau com a seu del Parlament, així com la sala de reunió de la Mesa del Parlament.

Presentaciódel llibre "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures" de Sergi Sol

Presentació del llibre "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures" de Sergi Sol

Ens plau anunciar-vos la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures de Sergi Sol el proper dimecres 19 de desembre a les 20.00 h al Centre Cultural de Gelida. La presentació serà a càrrec de Lluïsa Llop, diputada al Parlament de Catalunya i regidora i alcaldable d'ERC per Gelida, i de Sergi Sol, ex cap de gabinet de Vicepresidència i mà dreta de l'Oriol Junqueras durant els darrers anys. Sergi Sol en aquest llibre narra, analitza i contextualitza el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana del 2017.

Esquerra de Gelida abandona el Ple per denunciar la pantomima de l’equip de Govern amb el pressupost

Ahir es va tractar al Ple de l’Ajuntament de Gelida l’aprovació del pressupost per a l’any vinent, però les regidores i el regidor de l’Esquerra de Gelida vam abandonar el Ple de l’Ajuntament. Per què? Ara us ho expliquem. Aquest no és un Ple que puguem qualificar de “normal” sinó que és un dels més importants de l’any, ja que és on es decideix el full de ruta de tot el que farà l’Ajuntament, perquè el pressupost és això: predir quins ingressos tindrem i decidir a què dedicarem tota la despesa del proper any. Des d’ERC de Gelida ho hem intentat tot per col·laborar amb aquest equip de Govern. Ja a l’inici de la crisi ens vam oferir a l’alcalde per fer el pressupost plegats i fer-nos-en corresponsables, hem presentat propostes a les reunions informatives, hem presentat al·legacions a posteriori, fins i tot, de cara al pressupost del 2017 vam presentar una proposta per escrit on ens oferíem a aprovar el pressupost a canvi que l’Ajuntament no s’endeutés més i eixugar deute, però, mai hem vist cap intent per part de l’equip de govern de permetre’ns cap tipus de col·laboració ni de participació. Enguany, però, han anat un pas més enllà i a més de no intentar arribar a cap entesa amb nosaltres, ens han negat fins i tot la possibilitat d’analitzar bé el pressupost. Mai ens han enviat la documentació 15 dies abans del Ple, cosa que mentre ERC era a Govern ells ens van reclamar i nosaltres ho vam complir. Però aquest cop encara és pitjor, l'hem rebuda 2 dies abans del Ple i, com imagineu, no es poden analitzar els centenars de pàgines de xifres i dades en només 2 dies, és absolutament impossible. Davant la nostra queixa, les respostes "caciquils" han estat dues: Que pel seu calendari s’havia d’aprovar el pressupost el 4 de desembre. Un argument absurd quan aquest equip de govern ha arribat a aprovar pressupostos els mesos de gener i març de l’any en què el pressupost ja hauria de ser vigent.  Que tampoc passa res, perquè el pressupost és gairebé igual que el de l’any anterior.

Pont de les Cases Noves sobre el riu Anoia

Així anem!

El 30 de gener d'enguany, aviat farà 10 mesos, es va aprovar al ple municipal, per unanimitat, una moció d'ERC per al seguiment de la preparació i execució de les obres del pont sobre el riu Anoia a les Cases Noves. La moció aprovada establia que l’Ajuntament de Gelida constituiria immediatament un grup de treball que vetllaria per la preservació de l’entorn natural i paisatgístic des de l’adjudicació de l’obra a l’empresa que l’hagi de desenvolupar fins a la finalització del projecte; que formarien part d’aquest grup de treball un regidor o regidora de cada grup municipal, a més dels de l’equip de govern necessaris i els tècnics de l’Ajuntament de Gelida que calgui i, si s’escau, personal de la Diputació de Barcelona; i finalment, que es podrien incorporar a aquest grup de treball els gelidencs o les gelidenques que, o bé per la seva trajectòria professional o bé per veïnatge, poguessin enriquir el debat i els coneixements a tenir en compte durant el desenvolupament de l’obra. Doncs bé, AVUI, a les 13:46 minuts, un correu de l'alcaldia de l'Ajuntament de Gelida enviat als regidors i a les regidores de l'oposició ens comunica que demà dimarts hi haurà la visita dels tècnics de la Diputació de Barcelona a les obres del pont del Riu Anoia. És a dir, després de quasi 10 mesos de silenci per part de l'equip de govern, malgrat les preguntes un cop i un altre als plens, ens convoquen avui per demà a un grup de treball al que ells mateixos es van comprometre. Ja n'hi ha prou d'aquest color!

El Castell de Gelida

ERC GELIDA VA DESTAPAR FA 2 ANYS EL CAS DE L’ESGLÉSIA DEL CASTELL

Aquest dimarts a les 22:00 TV3 emet el reportatge "Buscant l'oremus" dins el programa "Sense ficció" on s’explica com i per què l'Església catòlica ha posat nom a seu desenes de milers de béns immobles. Un dels casos més rellevants és el del cementiri i l’església del Castell de Gelida, que TV3 destaca en els anuncis del programa. ERC de Gelida va destapar el problema al 2016, portant al ple municipal una moció, que va ser aprovada per unanimitat, a favor de la titularitat municipal del Castell de Gelida. Segons ha explicat el regidor republicà Daniel García Peris “a petició del bisbat, el Cadastre va segregar del conjunt del Castell una parcel·la independent amb l’edifici de l’església i el cementiri”. Actualment tant l’Ajuntament com el bisbat en tenen el registre. El conflicte, per tant, és important. Des del 2016, els regidors de l’Esquerra de Gelida han parlat amb el bisbat, els Amics del Castell i l’alcalde, preocupats per la situació. La portaveu d’ERC Lluïsa Llop ha posat de manifest que “vam demanar la creació d’un grup de treball amb la representació dels grups polítics municipals i l’Associació d’Amics del Castell de Gelida per fer el seguiment d’aquest tema tan sensible per als gelidencs, però el govern del PSC-ICV s’hi va oposar”. Lluïsa Llop, que ara és diputada, ha afirmat que "des d'ERC Gelida treballarem per poder clarificar la titularitat municipal de l’església del Castell de Gelida, que és evident que ha de ser de totes les gelidenques i els gelidencs que són qui l'han recuperat". Podeu llegir la nota de premsa de TV3 al Facebook i en aquest enllaç http://www.ccma.cat/324/el-mapa-de-les-polemiques-immatriculacions-els-nous-i-silenciosos-bens-de-lesglesia/noticia/2887681/

Visita inesperada de la consellera Teresa Jordà a Gelida

Visita inesperada de la consellera Teresa Jordà a Gelida

Avui a migdia hem tingut la sort de rebre la visita de la Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya. La consellera ha pogut fer un forat a la seva agenda i ha passejat amb els nostres regidors pels estands de la Funifira, moment en què ha aprofitat per parlar amb els productors.