Gelida

Totes les notícies

Una sala de plens plena força a l’alcalde de Gelida a retirar el punt per fer pisos a Can Pàmies

Dimarts passat, l'equip de govern PSC-ICV de l’Ajuntament de Gelida volia aprovar en el Ple Municipal una important actuació urbanística, consistent en 4 blocs amb 7 pisos cadascun, fent un total de 28 pisos, i 15 cases unifamiliars a la finca de Can Pàmies, just davant de l'Avinguda Europa. Des del primer moment que es va conèixer la setmana anterior les intencions de l’alcalde Lluís Valls d’aprovar aquest pla urbanístic, Esquerra de Gelida va demanar a la ciutadania la seva assistència massiva al Ple per fer sentir la seva veu i demanar l’ajornament de la decisió. Finalment, amb una sala de plens plena de gom a gom l’equip de govern es va veure forçat a retirar el conflictiu punt de l’ordre del dia.   El regidor d’ERC Gelida Daniel García Peris va manifestar que “una intervenció d'aquestes característiques mereix que se n'informi als veïns afectats i escoltar les seves opinions, no entenem les presses per aprovar aquest pla en un dels darrers espais verds urbans i paisatgístics a l’entorn del nucli de Gelida”. La impossibilitat de consultar la documentació amb els tècnics municipals, lliurada només 5 dies abans del ple, i que un cop aprovat el pla hagués tingut el període d’al·legacions de 30 dies durant el mes d’agost i amb la Festa Major pel mig, són altres dels motius esgrimits pels republicans. En el seu parlament el regidor d’Esquerra Republicana va mostrar amb les dades de l’Idescat, les quals l’alcalde desconeixia, que no hi ha necessitat d’aquests pisos a Gelida ja que són 687 els pisos buits d’un total de 3.095, més que a poblacions veïnes com Sant Sadurní d’Anoia (546), amb el doble d’habitants.   Des d’Esquerra de Gelida es va manifestar que no s’ha de tornar als temps de la bombolla immobiliària, sinó que la gestió urbanística actual passa per posar al mercat tots els pisos buits, preferentment en règim de lloguer, avaluar que succeeix amb operacions iniciades no acabades i fomentar la rehabilitació d’edificis en mal estat.

escola bressol, ensenyament

L'Ajuntament de Gelida renuncia a milers d’euros procedents de la taxa de la llar d’infants

Dimarts passat, al Ple de l'Ajuntament de Gelida es proposava la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei municipal de Llar d’Infants, per incorporar la supressió de l’increment per les famílies no empadronades a Gelida per un import de 66 Euros al mes. Aquest increment estava establert en concepte d’aportació extraordinària per despeses no cobertes per la tarifa, i estava vinculada a un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, que feia l’aportació pel conjunt d’infants del seu municipi. El seu objectiu no era estalviar-se aquests diners, sinó canviar la forma de pagament i donar-los al seus veïns directament. Aquesta és una opció legal però que no sembla justa per a Gelida, a diferència del mecanisme de l’anterior conveni.   L’equip de govern PSC-ICV de l'Ajuntament de Gelida no ha estat capaç de convèncer a l'Ajuntament de Castellví de Rosanes per revertir la situació i redreçar aquest despropòsit, pensant en altres solucions i fórmules alternatives. Ha preferit tranquil·lament assumir el dèficit i fer que tots els veïns de Gelida assumeixin, injustament, més part de la despesa del que ja suposa el dèficit actual del servei de la Llar d'infants.  

PISOS A CAN PÀMIES? Vine al ple demà dimarts!

PISOS A CAN PÀMIES? Vine al ple demà dimarts!

Dimarts vinent, dia 25, l'equip de govern vol aprovar en el Ple Municipal una important actuació urbanística, consistent en 4 blocs de 3 pisos i 15 cases unifamiliars a la finca de Can Pàmies, just davant de l'Avinguda Europa. Des d'Esquerra de Gelida entenem que una intervenció d'aquestes característiques mereix que se n'informi als veïns afectats i escoltar les seves opinions. Aquesta actuació està recollida al Pla General d'Urbanisme, però això no treu que l'Ajuntament hauria de comptar en tot moment amb la complicitat dels veïns. Els nostres regidors han tingut la documentació una setmana abans del Ple, un termini insuficient per analitzar la proposta, parlar amb els veïns i treure'n conclusions. És per això que et convidem a assistir al Ple per fer sentir la teva veu. ERC demanarà l'ajornament de la decisió. Vine al ple! Dimarts, dia 25, 21h A nosaltres, la teva opinió sí ens interessa!  

Caminada popular On volen fer l’agroparc? - 27-5-17

Caminada popular On volen fer l’agroparc?

Esquerra de Gelida organitza una caminada popular el proper dissabte 27 de maig, amb sortida a les 9 del matí des de l’Estació de rodalies RENFE, perquè tothom pugui veure i conèixer els espais on el Grup Ametller vol fer un agroparc entre els termes municipals de Gelida i Sant Llorenç d'Hortons. Cal portar esmorzar, aigua i calçat adequat per caminar. S’esmorzarà a mig camí i s’acabarà el recorregut a la masia de Can Pasqual fent una copa de cava. Us hi esperem!  

Primer Fòrum Jove de Debat a Gelida

Primer Fòrum Jove de Debat a Gelida

Esquerra de Gelida crea un nou espai obert de participació, el Fòrum Jove de Debat, amb l’objectiu que els joves de Gelida aportin les seves opinions, idees i suggeriments sobre el que passa i no passa a la vila. La primera sessió serà el diumenge 21 de maig a les 18 hores al Centre Cultural i com a tema principal, en aquesta ocasió, es proposa parlar de l’aula d’estudi que cal a Gelida. La necessitat d’una sala d’estudis és una reivindicació des de fa força anys dels estudiants de Gelida, especialment per al seu ús durant el període que preparen els exàmens, però també de forma permanent degut a la diversitat de proves que es realitzen durant l’any acadèmic.

Acte de Gabriel Rufián a Gelida

El dissabte 1 d’abril, a les 12 hores, el portaveu d’ERC al Congrés oferirà una xerrada a Gelida. Parlarà de l’actualitat política i es podrà conversar amb ell sobre la situació de Catalunya a l’estat espanyol. Serà en un acte obert a la Plaça de la Vila, on a continuació tothom estarà convidat a un vermut popular. Seguidament hi haurà un dinar al pati del Col·legi Montcau de Gelida amb Gabriel Rufián. Aquí també es podrà compartir impressions amb un dels protagonistes al Congrés de Diputats, el qual va obtenir els millors resultats dels republicans en unes eleccions estatals. Els tiquets pel dinar, una paella popular, tenen un preu de 15 Euros per als majors de 18 anys, per als menors d’aquesta edat és gratuït; són a la venda als comerços de Gelida Cal Pisonc i Ca l’Espinach. Aquests actes estan organitzats pel grup d’Esquerra de Gelida, amb els seus 3 regidors a l’Ajuntament de Gelida al capdavant. L’esdeveniment se celebra en el marc de la campanya “La República que farem” per difondre la proposta de model de nou país d’ERC a nivell nacional.

Tota la informació a www.esquerragelida.cat

Hola! Teniu tota la informació d'Esquerra de Gelida a http:///www.esquerragelida.cat i us podeu posar en contacte amb nosaltres a gelida@esquerra.org Actualització del 16-3-17: A partir d'ara teniu tota la informació d'Esquerra de Gelida a http://www.esquerra.cat/gelida i us podeu posar en contacte amb nosaltres a gelida@esquerra.cat