Gelida

Totes les notícies

Denúncia d’ERC per la parcialitat del govern de l’Ajuntament de Gelida en la campanya electoral del 21D

El govern PSC-ICV de l’Ajuntament de Gelida ha distribuït a totes les llars del municipi una nova edició de la revista municipal El Balcó. Ho ha fet dins la campanya electoral del 21D i això pot influir en l’orientació del vot. No és el primer cop que l’actual govern municipal actua d’aquesta manera. Dins la campanya de les eleccions municipals del 2015 va realitzar una roda de premsa per anunciar el projecte de construcció d’un centre logístic del grup Freixenet a Gelida, el qual 2 anys i mig després encara està per veure. L’Alcalde Lluís Valls va realitzar la presentació, fins i tot incomplint la notificació que va rebre prèviament de la Junta Electoral. Tant en aquell moment com ara, Esquerra de Gelida rebutja totalment aquesta i qualsevol irregularitat que pugui vulnerar els drets dels ciutadans a expressar-se lliurement i manifesta que la denúncia de qualsevol acció il·legal o èticament reprovable per part del govern de l’Ajuntament continuarà sent prioritària pels seus regidors. És per aquesta raó que Esquerra Republicana ha denunciat novament l’acció del govern municipal davant la Junta Electoral, el qual acaba de resoldre es procedeixi a la recollida dels exemplars que es troben a disposició dels veïns de la localitat per a la seva distribució, així com al cessament de més distribució dels mateixos durant el període electoral. Ara caldrà veure si el govern del PSC-ICV compleix aquesta ordre com està complint la retirada de pancartes de suport als presos polítics, estelades i llaços grocs dels espais públics, promoguda pels partits que donen suport a l’aplicació de l’article 155.  

Moció d'Esquerra per donar nom a un espai públic de Gelida "Referèndum de l'1 d'octubre"

Al Ple Ordinari de l'Ajuntament de Gelida, previst pel proper dimarts a les 21 hores, Esquerra de Gelida porta a aprovació una moció perquè es doni el nom “Referèndum de l’1 d’octubre” a un espai públic, carrer o plaça de Gelida. Serà un reconeixement a totes les persones que van defensar les urnes durant el referèndum i el van fer possible, tant a Gelida com a la resta del país, així com els més de 1.000 ferits que va causar la brutalitat policial arreu de Catalunya. Us convidem a donar-ne suport assistint a la sala de plens. A continuació teniu el text íntegre de la moció: MOCIÓ D’ERC PER DONAR NOM A UN ESPAI PÚBLIC DE GELIDA “REFERÈNDUM DE L’1 D’OCTUBRE” EXPOSICIÓ DE MOTIUS L’1 d’octubre de 2017 passarà a la història de Catalunya per la vergonya de la repressió de l’Estat espanyol amb una dura violència desproporcionada davant d’una ciutadania absolutament indefensa, realitzant càrregues contra la població amb l’únic objectiu de requisar urnes. Unes imatges que van donar la volta al món i van significar la vergonya d’Europa. Tanmateix serà recordat per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans i ciutadanes que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por. L'informe final del Departament de Salut va donar com a xifra final de 1.066 les persones ateses pels fets de l'1 d’octubre producte de la de la brutalitat policial. Un fet que sens dubte marcarà per sempre la història contemporània del nostre país. Al mateix temps, reconeixem i agraïm profundament l’actitud i el comportament dels més de 2 milions de persones que el dia 1 d’octubre es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui se’ls va usurpar el vot. Cal un reconeixement a tots els votants i també a tots els voluntaris, alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que es pogués votar. A Gelida, com a la resta de pobles de Catalunya, va sorgir un moviment ciutadà espontani per organitzar la defensa dels col·legi electorals.

EL TOC DE GELIDA 40 - Setembre 2017

PISOS A CAN PÀMIES? Llegiu El Toc de Gelida 40!

L’assistència massiva de la ciutadania al darrer ple municipal va aturar, de moment, l’aprovació d’aquest pla urbanístic de l'equip de govern PSC-ICV a l’Ajuntament de Gelida per permetre l’edificació de 28 pisos (4 blocs amb 7 pisos, de 4 plantes cadascun) i 15 cases unifamiliars a la finca de Can Pàmies, davant de l'Avinguda Europa. I ara què?   Estigueu informats al respecte llegint el número 40 d'El Toc de Gelida, el qual s’està repartint casa per casa, i també en format pdf clicant aquí. El Toc de Gelida 40 - Setembre 2017 by ERC Gelida on Scribd

Una sala de plens plena força a l’alcalde de Gelida a retirar el punt per fer pisos a Can Pàmies

Dimarts passat, l'equip de govern PSC-ICV de l’Ajuntament de Gelida volia aprovar en el Ple Municipal una important actuació urbanística, consistent en 4 blocs amb 7 pisos cadascun, fent un total de 28 pisos, i 15 cases unifamiliars a la finca de Can Pàmies, just davant de l'Avinguda Europa. Des del primer moment que es va conèixer la setmana anterior les intencions de l’alcalde Lluís Valls d’aprovar aquest pla urbanístic, Esquerra de Gelida va demanar a la ciutadania la seva assistència massiva al Ple per fer sentir la seva veu i demanar l’ajornament de la decisió. Finalment, amb una sala de plens plena de gom a gom l’equip de govern es va veure forçat a retirar el conflictiu punt de l’ordre del dia.   El regidor d’ERC Gelida Daniel García Peris va manifestar que “una intervenció d'aquestes característiques mereix que se n'informi als veïns afectats i escoltar les seves opinions, no entenem les presses per aprovar aquest pla en un dels darrers espais verds urbans i paisatgístics a l’entorn del nucli de Gelida”. La impossibilitat de consultar la documentació amb els tècnics municipals, lliurada només 5 dies abans del ple, i que un cop aprovat el pla hagués tingut el període d’al·legacions de 30 dies durant el mes d’agost i amb la Festa Major pel mig, són altres dels motius esgrimits pels republicans. En el seu parlament el regidor d’Esquerra Republicana va mostrar amb les dades de l’Idescat, les quals l’alcalde desconeixia, que no hi ha necessitat d’aquests pisos a Gelida ja que són 687 els pisos buits d’un total de 3.095, més que a poblacions veïnes com Sant Sadurní d’Anoia (546), amb el doble d’habitants.   Des d’Esquerra de Gelida es va manifestar que no s’ha de tornar als temps de la bombolla immobiliària, sinó que la gestió urbanística actual passa per posar al mercat tots els pisos buits, preferentment en règim de lloguer, avaluar que succeeix amb operacions iniciades no acabades i fomentar la rehabilitació d’edificis en mal estat.

escola bressol, ensenyament

L'Ajuntament de Gelida renuncia a milers d’euros procedents de la taxa de la llar d’infants

Dimarts passat, al Ple de l'Ajuntament de Gelida es proposava la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei municipal de Llar d’Infants, per incorporar la supressió de l’increment per les famílies no empadronades a Gelida per un import de 66 Euros al mes. Aquest increment estava establert en concepte d’aportació extraordinària per despeses no cobertes per la tarifa, i estava vinculada a un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, que feia l’aportació pel conjunt d’infants del seu municipi. El seu objectiu no era estalviar-se aquests diners, sinó canviar la forma de pagament i donar-los al seus veïns directament. Aquesta és una opció legal però que no sembla justa per a Gelida, a diferència del mecanisme de l’anterior conveni.   L’equip de govern PSC-ICV de l'Ajuntament de Gelida no ha estat capaç de convèncer a l'Ajuntament de Castellví de Rosanes per revertir la situació i redreçar aquest despropòsit, pensant en altres solucions i fórmules alternatives. Ha preferit tranquil·lament assumir el dèficit i fer que tots els veïns de Gelida assumeixin, injustament, més part de la despesa del que ja suposa el dèficit actual del servei de la Llar d'infants.  

PISOS A CAN PÀMIES? Vine al ple demà dimarts!

PISOS A CAN PÀMIES? Vine al ple demà dimarts!

Dimarts vinent, dia 25, l'equip de govern vol aprovar en el Ple Municipal una important actuació urbanística, consistent en 4 blocs de 3 pisos i 15 cases unifamiliars a la finca de Can Pàmies, just davant de l'Avinguda Europa. Des d'Esquerra de Gelida entenem que una intervenció d'aquestes característiques mereix que se n'informi als veïns afectats i escoltar les seves opinions. Aquesta actuació està recollida al Pla General d'Urbanisme, però això no treu que l'Ajuntament hauria de comptar en tot moment amb la complicitat dels veïns. Els nostres regidors han tingut la documentació una setmana abans del Ple, un termini insuficient per analitzar la proposta, parlar amb els veïns i treure'n conclusions. És per això que et convidem a assistir al Ple per fer sentir la teva veu. ERC demanarà l'ajornament de la decisió. Vine al ple! Dimarts, dia 25, 21h A nosaltres, la teva opinió sí ens interessa!  

Caminada popular On volen fer l’agroparc? - 27-5-17

Caminada popular On volen fer l’agroparc?

Esquerra de Gelida organitza una caminada popular el proper dissabte 27 de maig, amb sortida a les 9 del matí des de l’Estació de rodalies RENFE, perquè tothom pugui veure i conèixer els espais on el Grup Ametller vol fer un agroparc entre els termes municipals de Gelida i Sant Llorenç d'Hortons. Cal portar esmorzar, aigua i calçat adequat per caminar. S’esmorzarà a mig camí i s’acabarà el recorregut a la masia de Can Pasqual fent una copa de cava. Us hi esperem!  

Primer Fòrum Jove de Debat a Gelida

Primer Fòrum Jove de Debat a Gelida

Esquerra de Gelida crea un nou espai obert de participació, el Fòrum Jove de Debat, amb l’objectiu que els joves de Gelida aportin les seves opinions, idees i suggeriments sobre el que passa i no passa a la vila. La primera sessió serà el diumenge 21 de maig a les 18 hores al Centre Cultural i com a tema principal, en aquesta ocasió, es proposa parlar de l’aula d’estudi que cal a Gelida. La necessitat d’una sala d’estudis és una reivindicació des de fa força anys dels estudiants de Gelida, especialment per al seu ús durant el període que preparen els exàmens, però també de forma permanent degut a la diversitat de proves que es realitzen durant l’any acadèmic.