Gelida

Notícia

Proposta de Manifest de rebuig al judici als presos i a les preses polítiques

Avui, divendres 8 de febrer, hem enviat la següent proposta de Manifest a l'alcalde Lluís Valls en rebuig al judici als presos i les preses polítiques:

Sr. Lluís Valls
Alcalde
Ajuntament de Gelida
 
Alcalde,
Com ja saps, finalment el tribunal suprem ha fixat per al proper dia 12 de febrer l’inici del judici als presos i les preses polítiques.
Des d’Esquerra estem convençuts de l’aberració jurídica que suposa aquest simulacre de judici, on s’ha retorçat el sistema judicial perquè doni la resposta que no ha estat capaç de donar ni el Govern ni el congrés espanyol a una demanda democràtica a Catalunya que tot el que ha fet ho ha fet de forma cívica i pacífica, i mitjançant les urnes.
Per això, entenem que l’Ajuntament de Gelida no pot restar impassible davant aquesta situació lamentable i, donat que el proper ple ordinari de l’Ajuntament no està previst fins el 26 de març –quart dimarts del mes de març, tal com fixa l’acord plenari– t’adjunto una proposta de Manifest que crec que podríem acordar tots els grups municipals i fer-la a la sala de plens, com hem fet altres vegades.
Evidentment, el text està obert a parlar-ne tots els grups municipals, sempre i quan no perdi la seva funció i voluntat.
Restem pendents de la teva resposta.
Salutacions,
Lluïsa Llop
ERC Gelida
Gelida, 8 de febrer de 2019

 
MANIFEST DE L’AJUNTAMENT DE GELIDA PER ACUSAR L’ESTAT D’UTILITZAR LA JUSTÍCIA PER PERSEGUIR L’INDEPENDENTISME
 
El dia 12 de febrer comença el judici als presos i les preses polítiques, un judici en què la justícia espanyola vulnera els drets fonamentals amb l’objectiu de “perseguir” l’independentisme. Estem davant d’un judici polític. L’estratègia de persecució judicial i política ha provocat una sistemàtica vulneració de drets humans i fonamentals bàsics.
La incapacitat de l’Estat de resoldre des de la política una qüestió que és plenament política ha criminalitzat el dret de reunió, de manifestació i de la pròpia llibertat d’expressió, i el dret a la representació política dels acusats, ja que no se’ls ha permès exercir com a diputats ni participar en les campanyes electorals. La instrucció de la causa revela una falta de garanties d’imparcialitat i hi ha hagut una contaminació evident per la intervenció d’investigadors amb un clar biaix ideològic contrari als acusats. Pel que fa a les acusacions de rebel·lió, sedició i malversació, la defensa dels dirigents independentistes descriuen fets que constitueixen l’exercici de drets cívics fonamentals, malgrat que es vinculin irracionalment a delictes.
Hi ha una causa general contra l’independentisme català, mantinguda i blindada enfront del legítim exercici de drets processals dels investigats i investigades. És inacceptable que persones que han demostrat el seu compromís amb la democràcia i les vies pacífiques d’actuació política siguin acusades de delictes com la rebel·lió, la sedició, la desobediència o la malversació. A l’escrit d’acusació presentat contra els legítims representants del poble de Catalunya, els líders de la societat civil i comandaments policials, la Fiscalia demana penes que sumen més de 200 anys de presó.
Denunciem també la manca de condicions de defensa dels processats i processades en el judici a conseqüència de la condicions de preses i presos preventius de la majoria dels acusats. I és que la presó preventiva que ja supera l’any en bona part de les persones encausades és una condemna avançada i absolutament injustificada que demostra que la causa està més inspirada per la venjança que pel sentit de justícia.
La violència que volen atribuir al moviment independentista és una invenció, abans que independentistes són demòcrates i pacifistes. Perquè tots i totes els que vam viure el que va succeir l’octubre passat, sabem que l’única violència que hi va haver va ser la de la policia nacional i la guàrdia civil pegant a gent pacífica que únicament volia votar. De fet, la fiscalia criminalitza els més de dos milions de persones que l’1 d’octubre van defensar la democràcia amb el seu propi cos. 
 
Per tots aquests motius exposats, els grups municipals representats a l’ajuntament de Gelida
Denunciem la instrumentalització política de la justícia que està duent a terme l’Estat en el procés judicial contra els i les dirigents independentistes.
Manifestem que la judicialització de la política lluny d’oferir solucions, dificulta i bloqueja la situació política i social. Per aquests motius reclamem als diferents poders de l’Estat espanyol respectar el poble de Catalunya, a les persones que l’integren, als seus drets individuals i col·lectius i les decisions que lliure i democràticament adoptin.
Exigim l’alliberament immediat de Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa, i Joaquim Forn.
Manifestem el suport a la petició de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya de ser present durant les sessions de la vista oral que se celebrarà a la sala Segona del Tribunal Suprem i que jutjarà a dotze dirigents polítics i socials – onze dels quals són o han sigut diputats i diputades al Parlament de Catalunya – .
 
Gelida, XXX de febrer de 2019