Girona

Totes les notícies

Marta Vilalta, Girona

Marta Vilalta, al Sopar de la República a Girona

El passat dimecres 18 d’abril els militants i amics d’Esquerra Girona vam poder compartir àpat i tertúlia amb la nova portaveu del partit, Marta Vilalta, en el marc del Sopar de la República. Amb aquesta cita anual que s'emmarca en els actes del 14 d’abril, dia de la República, es volen apropar a la ciutadania els valors republicans que guien l’ideari del partit i l’acció de govern tan a nivell nacional com municipal. En el seu parlament inicial la Marta Vilalta va fer un repàs de la situació actual del partit a nivell nacional, fent especial menció a l’estat de les negociacions per a formar govern. En aquest sentit va voler destacar el compromís d’Esquerra en la formació d’un govern efectiu que permeti recuperar les institucions i aixecar el 155 a l’espera de la tramitació de les lleis que permetrien la investidura del president Puigdemont. Vilalta també va destacar la importància del municipalisme en la construcció de la República, fixant les eleccions municipals del 2019 com un contesa estratègica per al país. En paraules de la nova portaveu, després dels objectius de l’1 d’Octubre i el 21 de desembre, el país està a l’espera de qualsevol nova oportunitat que pugui ser la definitiva. I aquestes noves oportunitats poden ser les eleccions municipals, a les que no estem donant prou rellevància. Esquerra passarà de 700 llistes a més de 800, fent un salt molt important i essent present a gairebé tots els municipis del país. El sopar va ser també el primer acte de la nova executiva local escollida el passat 12 d’abril i va servir per a presentar-nos en societat i compartir amb tots els assistents els dubtes i reptes que afronta el partit de cara als propers mesos. Tenim clar que, tal i com ens va dir la Marta, el 2019 serà un any de canvis i que des d’Esquerra Republicana hem d’oferir a la ciutadania un projecte il·lusionant que sigui el pal de paller municipal dels 2 eixos sobre els que pivota la política catalana: la construcció de la República i les polítiques socials.

Trenquem estereotips. Taller antirumors sobre immigració.

El dimecres 31 de gener de 18h a 20h al Centre Cívic de Santa Eugènia, des d'ERC Girona hem organitzat una jornada sobre polítiques migratòries.  La sessió estarà dividida en dues parts. La primera serà una xerrada a càrrec de l’Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya on el públic podrà intervenir. La segona part serà un taller antirumors que doni eines per trencar amb estereotips vers la població immigrada.

El proper dijous 13 de juliol celebrarem un #PensantGirona sobre Futbol

El proper 13 de juliol a les 7 del vespre a la Casa de Cultura tindrà lloc un #PensantGirona sobre futbol. Volem parlar i reflexionar sobre les oportunitats que representa per a la ciutat de Girona que el Girona FC estigui a primera.  Volem debatre sobre els beneficis econòmics, però sobretot sobre volem tractar la vessant social, promoure la pau i la no violència a l'esport, etc.  Us hi esperem! 

Esquerra proposa l'exalcalde republicà Pere Cerezo per al nomenclàtor de Girona.

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament ha registrat aquest matí una bateria de noms per a carrers, places i espais públics de Girona. En el marc de la comissió del nomenclàtor, la coalició vol impulsar aquells noms “vinculats a la memòria històrica, al compromís amb el civisme i la democràcia i també a la cultura de la pau”. Al seu torn, opten per “corregir el biaix de gènere que invisibilitza l’aportació de les dones en la vida de Girona i del conjunt de la societat”. Per aquesta raó, i encara que la comissió de nomenclàtor hagi rebut molts noms masculuns, la coalició opta per “prioritzar les dones”. D’entre les propostes d’ERC-MES, destaca la de l’activista i cantautora Teresa Rebull, la del fundador de la Fundació per la Pau Alfons Banda o el nom lleva del biberó, en record a tots els gironins que van ser membres d’aquesta lleva durant els últims sospirs de la guerra civil. Així mateix, la coalició inclou altres noms com el de l’escriptor Miquel Pairolí o el del primer president del Girona FC (1930-1932) i Diputat al Parlament Albert de Quintana. D’entre les propostes, Maria Mercè Roca ha volgut destacar la de Pere Cerezo, alcalde de Girona durant la guerra civil. La portaveu d’ERC-MES ha explicat que Cerezo “va néixer a l’Argentina però arriba a Girona de ben petit”. Amb només 27 anys es convertiria en regidor de la ciutat, de la qual en seria Alcalde de juny de 1937 a gener de 1939. També fou Diputat al Parlament de Catalunya per ERC. Finalitzada la guerra, s’exilià a Buenos Aires, “on mantindria el compromís amb el país presidint el Casal de Catalunya”. Va morir allà, a l’Argentina, l’any 1977, sense haver pogut tornar mai a Catalunya. Roca ha exposat que la de Cerezo “és una figura no prou estudiada però d’una importància històrica remarcable”, i per aquesta raó ha declarat que “es mereix el nom d’un carrer o d’una plaça a la nostra ciutat, de la qual en fou un dels alcaldes republicans”.

Ja tenim data i pregunta: 1 d'octubre - Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?

Ara que ja tenim data i pregunta. És l'hora de la DEMOCRÀCIA. Diumenge 1 d'octubre els ciutadans de Girona estem cridats a les urnes. És per això que cal posar-nos en marxa i fer la millor campanya de les nostres vides.  Us convoquem a participar acitvament de tots els actes, accions que començarem a partir d'ara.  El primer d'ells serà DIMARTS 13 de JUNY a les 8 del vespre amb la primera encartellada. Us esperem a la porta del local d'ERC-Girona (Ultònia, 23).  * Si voleu participar en algun acte, on el que considereu oportú ens ho podeu fer arribar a girona@esquerra.cat

#PensantGirona Accessibilitat: Esquera vol un pla d'accessibilitat ambiciós a la ciutat de Girona.

La secció local d’ERC a Girona ha organitzat avui un nou acte del cicle #pensantGirona on han tractat el tema de l’accessibilitat. Sota el títol Trenquem barreres, els republicans han conversat amb Isaac Padrós, veí de Girona amb problemes visuals; Mariona Peracaula, psicòloga del grup MIFAS i Maria Mercè Corominas, arquitecta especialista en barreres arquitectòniques. La portaveu d’ERC-MES Maria Mercè Roca ha donat la benvinguda i el regidor Ricard Calvo ha moderat l’esdeveniment. En el transcurs de l’acte, Roca ha proposat que l’Ajuntament redefineixi el pla d’accessibilitat aprovat fa ja quatre anys. Segons la cap de l’oposició, “els tècnis van fer una bona feina de diagnosi però no hi ha hagut prou voluntat política en aquesta matèria”, i en aquest sentit ha demanat que “es defineixin actuacions ambicioses”, per tal de “planificar inversions i recursos a diversos anys vista amb l’objectiu que Girona sigui una ciutat lliure de barreres arquitectòniques”. En cas que les barreres es situin en establiments privats, la portaveu del grup ha proposat que s’obri una línia de subvencions a tal efecte. La regidora ha recordat, a més, que la mirada en la detecció d’aquestes barreres ha de ser polièdrica, “ja que no parlem només de ciutadans amb mobilitat reduïda, sinó també de persones amb altres problemes com ara de ceguesa o sordesa, per exemple”. També s’ha referit a que la proposta no es redueix a les persones amb diversitat funcional, sinó que “les barreres arquitectòniques ens poden afectar a tots en algun moment de la nostra vida”, i ha fet referència a les mares o pares amb cotxet o a les persones grans. Per Maria Mercè Roca, “una ciutat per a tothom és una ciutat amb un urbanisme amable, on tothom pugui transitar fàcilment per l’espai públic”. Obres noves Al seu torn, el regidor Ricard Calvo ha posat l’accent en què no només s’han d’esmenar les barreres ja existents, sinó que “les obres noves s’han de dissenyar pensant en una ciutat per a tots”.