Girona

Totes les notícies

Esquerra Girona presenta una llista renovada i jove, amb persones compromeses i amb un ampli coneixement de la ciutat

Esquerra Girona ha presentat aquest dissabte, 23 de març, la llista amb la que concorrerà a les eleccions municipals amb la participació del conjunt de la candidatura que encapçala Quim Ayats i que tancaran la portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Caula, l'eurodiputat Josep Maria Terricabras i el fins ara diputat al Congrés, Joan Olòriz. L'acte celebrat als jardins de la Infància, on han intervingut els 10 primers de la llista, ha comptat amb la presència de les 37 persones que formen la llista i amb la presència d'unes 200 persones de públic. La candidatura que presenta Esquerra Republicana a Girona, que va ser recentment aprovada per l’assemblea on van votar afiliats i simpatitzants amb un 98% dels vots a favor, representa un projecte renovat, amb un equip jove i amb una gran presència de persones independents que s’han incorporat al projecte amb el que treballa la formació. El candidat d'Esquerra a Girona, Quim Ayats, ha explicat que s'ha "apostat per crear una llista de ciutat i que sigui transversal”. “He volgut envoltar-me d’un equip que representés fidelment el conjunt de Girona, dels seus barris i de les gironines i gironins”, ha afegit. En aquest sentit, la número 2 de la llista serà la independent i presidenta de l’Associació de Veïns de la Devesa-Güell, Maria Àngels Cedacers, mentre que el tercer serà Àdam Bertran, mestre d’educació infantil i un dels líders del moviment independentista a la ciutat, on ha estat coordinador de l’ANC Girona i membre actual de Girona Vota. L’actual regidor a l’Ajuntament de Girona i arquitecte, Miquel Poch, serà el número 5, mentre que Annabel Moya, especialista en participació ciutadana i comunicació política i institucional serà la número 4. El candidat, Quim Ayats, s’ha mostrat molt il·lusionat per poder presentar “un equip renovat i de ciutat, de persones compromeses, motivades i disposades a treballar tot el que calgui i més per Girona i pel país.” “És un orgull poder presentar aquest equip que m'acompanyarà durant els propers quatre anys.

Esquerra Girona organitza un diàleg directe amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani , amb més de 15 entitats del tercer sector

Esquerra Girona va celebrar dijous, 14 de març, a l'Hotel d'Entitats una trobada amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, amb la participació d'una trentena de persones que representen més de 15 entitats del tercer sector de Girona.   La trobada ha permès als participants establir un diàleg directe amb el conseller, Chakir El Homrani, i el candidat d'Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, per manifestar les seves inquietuds i exposar les seves demandes com entitats.    Ayats ha destacat la importància de buscar "aquests espais de trobada que ens permetin treballar conjuntament" amb l'objectiu d'establir un "model bidireccional" de treball conjunt.    "És fonamental que les idees, l'experiència d'uns i altres i els recursos els puguem utilitzar i compartir de primera mà amb la màxima representació del Govern de Catalunya", ha afegit el candidat republicà, Quim Ayats.   Ayats ha defensat també que la feina del voluntariat és "imapgable" pel valor que representa que sigui la mateixa societat organitzada qui suma des d'un punt de vista social i humà."   El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha indicat que "som capaços d'avançar quan creem el triangle format per la Generalitat de Catalunya, les administracions locals i el teixit associatiu".    "Quan generem aquest triangle i acordem el diagnòstic i l'estratègia dels reptes que volem afrontar i en el centre del triangle hi posem les persones, és quan funcionem a través d'aquest aquest treball conjunt", ha exposat el conseller Chakir El Homrani.  

Esquerra Girona recull propostes dels veïns i veïnes de la Devesa-Güell en la tercera trobada de barris

Esquerra Girona ha celebrat aquest dissabte, 2 de març, al barri de la Devesa-Güell la tercera de les 9 trobades als barris que ha organitzat fins a l’abril amb l’objectiu d’escoltar, comentar i compartir les necessitats dels veïns i veïnes i incorporar les seves propostes al pla de treball que elaborarà per governar a partir del 27 de maig. La trobada, que ha comptat amb una gran participació a la plaça Miquel de Palol, ha permès a la candidatura d’Esquerra Republicana a Girona, que encapçala Quim Ayats, recollir diverses propostes per millorar i facilitar la vida de tots els veïns i veïnes. Aquesta és la tercera trobada després de les celebrades durant el mes de febrer al barri de Motnjuïc i Vista Alegre on desenes de veïns i veïnes ja s'han aproxiomat fins a la carpa per compartir i debatre propostes per la ciutat. La presidenta de l'Associacó de Veïns i Veïnes de la Devesa-Güell, i memebre de la llista d’Esquerra a Girona, Maria Àngels Cedacers, ha manifestat que les trobades estan sent molt positives ja que "ens permeten continuar establint un contacte directe amb tots els veïns i obrir espais de debat per treballar conjuntament la Girona que volem a partir del 27 de maig". "La nostra candidatura vol escoltar a tothom. A associacions, entitats, teixit comercial i empresarial, als gremis i a tots els veïns i veïnes que vulguin aprotar la seva visió de ciutat per construir plegats una Girona per a tothom. Aquest contacte directe és imprescindible ara, però igualment d'important ho és que es mantingui un cop passades les eleccions municipals", ha afegit Cedacers.  Aquesta iniciativa respon a la voluntat de la candidatura d'Esquerra Republicana a Girona de posar al centre de la seva proposta de govern els barris i, en concret a les persones i a les associacions que els donen vida.    

Esquerra Girona recull les demandes dels veïns i veïnes de Vista Alegre en una trobada molt participativa

Esquerra Girona ha celebrat aquest diumenge, 24 de febrer, a Vista Alegre la segona de les 9 trobades als barris que ha organitzat fins a l’abril amb l’objectiu d’escoltar, comentar i compartir les necessitats dels veïns i veïnes i incorporar les seves propostes al pla de treball que elaborarà per governar a partir del 27 de maig.   La trobada, que ha comptat amb una molt bona participació, ha permès a la candidatura d’Esquerra Republicana a Girona i que encapçala Quim Ayats recollir diverses propostes per millorar i facilitar la vida de tots els veïns i veïnes.   Entre les propostes veïnats recollides durant la jornada destaquen temes de mobilitat, la manca d'aparcament, crear espais de trobada pels veïnes, un local pel cau, pacificar el carrer del Carme i l'execució del pont que ha de connectar el barri amb Montilivi.   El candidat d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, ha manifestat que "és imprescindible mantenir aquest contacte directe amb la ciutadania i les associacions ara, però igualment d'important ho és que es mantingui un cop passades les eleccions municipals".   Aquesta iniciativa respon a la voluntat de la candidatura d'Esquerra Republicana a Girona de posar al centre de la seva proposta de govern els barris i, en concret a les persones i a les associacions que els donen vida.    Esquerra Girona va realitzar el cap de setmana passat la primera trobada a Montjuïc. Un barri amb moltes necessitats i on Esquerra ha aconseguit desencallar el centre cívic de Montjuïc incloent-lo al pressupost municipal de 2019. Un espai de trobada imprescindible per a un barri amb més de 3.000 veïnes i veïnes amb grans mancances d’espais on realitzar activitats.   

Esquerra Girona homenatja Oriol Junqueras i s’encoratja al seu missatge: “Seguim treballant, seguim sumant i serem lliures”

Esquerra Girona va celebrar ahir a la Casa de Cultura de Girona un sentit acte d’homenatge al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, amb la presentació del llibre Oriol Junqueras: Fins que siguem lliures de Sergi Sol. El candidat d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, va recordar les paraules de Junqueras per encoratjar als assistents a seguir lluitant amb el cap ben alt davant els moments difícils que estem vivint: “Seguim treballant, seguim sumant i serem lliures”. “L’Oriol és una persona bona, extremadament culte i compromesa amb el país i els ciutadans”, va afegir Ayats.   El seu amic personal i impulsor de la campanya Free Junqueras, Maxi Calero, va destacar la capacitat de Junqueras d’unir la gent catalanoparlant i la gent castellanoparlant de Sant Vicenç dels Horts: “Hem de seguir eixamplant, buscar altres sectors i obrir-nos a nous col·lectius; Catalunya és tan diversa que hi cabem tots”, va cloure Calero, referint-se al procés independentista. A continuació va intervenir Sergi Sol, autor del llibre, qui de la mateixa manera que la resta de ponents, va centrar el seu discurs en relatar anècdotes personals amb Junqueras. Sol va reconèixer que, en una visita recent a la presó de Soto del Real, el líder republicà li havia posat deures per Ayats: "Treure un bon resultat en les properes eleccions municipals i fer de Girona una ciutat republicana." L’última intervenció va ser de la portaveu del Grup Republicà al Parlament de Catalunya,  Anna Caula, qui va insistir que, tot i que a vegades és complicat, “no ens podem permetre estar desanimats”. “Hem de seguir lluitant i sumant, com hem fet sempre”, va afegir. L’acte va cloure amb l’Estaca, interpretada per Pep Piques i corejada per tots els i les assistents. Un acte emotiu però on va ser present el missatge de fermesa i determinació que tan bé sap transmetre Junqueras.

Esquerra Girona organitza 9 trobades als barris per escoltar les necessitats dels veïns i veïnes i afegir les seves propostes al programa 

Esquerra Girona ha organitzat 9 trobades als barris de la ciutat durant els pròxims mesos per escoltar les propostes dels veïns i veïnes i amb l'objectiu d'incloure-les al pla de treball que elaborarà per governar a partir del 27 de maig. Aquesta iniciativa respon a la voluntat de la candidatura d'Esquerra Republicana a Girona de posar al centre de la seva proposta de govern els barris i, en concret a les persones i a les associacions que els donen vida.  El candidat d'Esquerra a Girona, Quim Ayats, s'ha reunit des de que va ser escollit candidat amb desenes de persones de tots els barris de la ciutat. Unes trobades que han permès detectar "la necessitat dels veïns i veïnes de ser escoltats per part de l'Ajuntament".  "Hi ha una sensació de deixadesa que ens preocupa i necessiten que algú els escolti i, sobretot, necessiten solucions que des d'ERC Girona els ajudarem a desencallar", ha exposat Quim Ayats.  Ayats defensa que els barris "amb les seves singularitats, la seva riquesa i la identitat pròpia han de tenir tot el protagonisme que es mereixen."  "Cal empoderar-los perquè siguin la força de Girona. L’Ajuntament és només una part de la ciutat, i el que volem és transformar la ciutat en el seu conjunt. I volem que tothom, que cadascun dels 9 barris i 31 disrictes, se la sentin més seva", ha afegit l'alcaldable republicà, Quim Ayats.   Ayats ha conclòs afirmant que és "imprescindible mantenir aquest contacte directe amb la ciutadania i les associacions ara, però igualment d'important ho és que es mantingui un cop passades les eleccions municipals".  Calendari de les trobades: 17 de febrer: Montjuïc 24 de febrer: Vista Alegre 2 de març: La Devesa 10 de març: Montilivi 16 de març: Fontajau 23 de març: Eixample 24 de març: Palau 30 de març: Sant Narcís 6 d’abril: Santa Eugènia-Can Gibert

La presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Devesa-Güell, Maria Àngels Cedacers, s'incorpora a la candidatura d'en Quim Ayats

La presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Devesa-Güell, Maria Àngels Cedacers Hervàs, s'incorpora a la candidatura que encapçala en Quim Ayats per Esquerra Republicana a Girona de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Cedacers és assessora gràfica i gestora de dinamització, programació i desenvolupament d’accions socials i culturals. És una persona molt arrelada al territori i forma part també de la Federació d’Associacions de Veïns de Girona. Està implicada a la Xarxa de Dones de Girona i és també membre del Consell municipal d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Girona.  “L'etapa en el món associatiu ha estat molt enriquidora per a mi. És on he pogut aprendre de tothom i m’ha permès gaudir de moments molt emotius i sentir l’escalf i l’estima de moltes persones”, ha apuntat Maria Àngels Cedacers.  La presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Devesa-Güell afirma que accepta "amb il·lusió" formar part de la llista d'Esquerra a Girona "per sumar al costat d'en Quim Ayats amb un esperit obert, treballant i escoltant a tothom perquè estem en temps de canvis trepidants que demanen cada vegada més la participació de la ciutadania en la política, i és així com ell ho entén i ho pensa".  El candidat a l'alcaldia, Quim Ayats, ha expressat la seva satisfacció per poder comptar amb la Maria Àngels Cedacers per "la seva implicació des del món associatiu, per la seva capacitat professional i per ser una gran persona que sap escoltar i entendre les necessitats de la gent."  "Quan parlem que farem una llista representativa de Girona i quan diem que el nostre projecte naixerà des de la força dels barris és gràcies al compromís i la determinació de persones com la Maria Àngels Cedacers", ha apuntat Ayats. "La política de barris ha de ser un gran pacte de ciutat. La resolució dels problemes demana la implicació de totes i tots per poder funcionar millor i ésser capaços de materialitzar-ho.

Quim Ayats: “Girona és la ciutat de la meva vida i ho donaré tot perquè tothom se la senti més seva”

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha manifestat durant la seva presentació al Saló de Descans del Teatre Municipal el diuvendres 18 de gener el seu compromís per treballar incansablement per una ciutat de tothom i per a tothom: “Girona és la ciutat de la meva vida i ho donaré tot perquè tothom se la senti més seva”. Ayats ha destacat la importància de posar en el mapa la ciutat dels 9 barris i els 31 districtes i, especialment, a la gent que viu i treballa en cadascun dels racons de la ciutat. “Tots són Girona i Girona és la suma de tots. Amb les seves singularitats, la seva riquesa i la identitat pròpia. Els barris han de tenir tot el protagonisme que es mereixen. Cal empoderar-los perquè siguin la força de Girona. L’Ajuntament és només una part de la ciutat, i el que volem és transformar la ciutat en el seu conjunt. Per això és imprescindible tothom”, ha exposat. El candidat d’Esquerra a Girona ha explicat que l’objectiu de la seva candidatura és “millorar les condicions de vida” de totes les gironines i els gironins. “Amb les eines que tenim a l’abast des de l’ajuntament farem tot el possible per erradicar la pobresa i treballarem per aconseguir reduir al màxim les desigualtats”, ha dit. “Com diu la Dolors Bassa, la millor política social és la política d’ocupació. Moltes situacions de famílies amb risc de pobresa millorarien si tinguessin una feina estable i de qualitat. Treballarem per promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”, ha afegit Una de les prioritats del govern d’Esquerra a Girona serà l’educació. Ayats ha posat en relleu, en aquest sentit, que es treballarà braç a braç amb la comunitat educativa, amb la Generalitat de Catalunya i amb la resta de municipis de l’àrea metropolitana per garantir una educació “inclusiva, equitativa i de qualitat” i promoure “oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom”.

El Saló de Descans del Teatre Municipal acollirà el divendres 18 de gener la presentació de Quim Ayats com a candidat d'Esquerra Girona

El Saló de Descans del Teatre Municipal acollirà el divendres 18 de gener a les 20 hores la presentació de Quim Ayats com el candidat a l'alcaldia de Girona.  Durant l'acte de presentació hi intervindran el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, l'eurodiputat Josep-Maria Terricabras; el diputat al Congrés Joan Olòriz i la diputada al Parlament de Catalunya Anna Caula. L'acte de presentació, que comptarà amb més d'una sorpresa, és obert a tothom.