Girona

Totes les notícies

L’Ajuntament presenta els projectes estratègics i compromisos amb la ciutadania per aquest mandat

El document està format per 30 mesures concretes per a la dinamització econòmica, la transició tecnològica i ecològica, l’educació, l’habitatge, la seguretat i la neteja   L’Ajuntament de Girona ha presentat avui els projectes estratègics i compromisos amb la ciutadania del govern municipal de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. El document està format per 30 mesures que es desplegaran durant aquest mandat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde, Quim Ayats, han destacat que es tracta de propostes realistes, tenint en compte la situació actual marcada per la COVID-19. “Avui presentem 30 mesures concretes per a la dinamització econòmica, per a la transició tecnològica i ecològica, per a l’educació, per a l’habitatge, per a la seguretat i la neteja. Unes propostes que alhora són les bases del futur”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona. Per la seva banda, el vicealcalde ha posat èmfasi en el compromís del govern amb la ciutadania. “Refermem el nostre compromís amb la ciutadania i ho fem amb una aposta clara de 30 iniciatives que desplegarem fins a finals de mandat. Seguim comptant amb tothom per tirar-les endavant, perquè, només fent pinya aconseguirem donar a Girona l’impuls que mereix i necessita", ha afirmat. La presentació del pla de govern s’ha realitzat tres mesos després que JxCat i ERC formessin govern, ja que abans no ha estat possible per la situació d’emergència sanitària que ha obligat a prioritzar assumptes urgents vinculats a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia. El govern ha donat prioritat a presentar un pla de govern realista, ja que la realitat és molt canviant i es desconeix quin serà el context econòmic i social a curt termini i els recursos que disposarà l’Ajuntament de Girona. “Continuarem protegint com fins ara les persones de les conseqüències de la crisi, destinant esforços i recursos que calguin a les persones més vulnerables i als sectors més afectats per aquesta crisi.

Girona recupera el camp de futbol de Pont Major malmès pel Glòria

Ara mateix s’estan reparant parets, portes i façanes dels vestidors, i en breu es reconstruirà el mur perimetral que l’aiguat va enderrocar   L’Ajuntament de Girona continua treballant en la recuperació de les instal·lacions esportives del Camp Municipal de Futbol de Pont Major que es varen veure greument afectades pel temporal Glòria del gener passat. Concretament, els treballs de recuperació i manteniment se centren en la substitució de les portes malmeses dels vestidors, així com en la pintura de parets, portes i façanes. En aquest punt, l’aiguat del temporal va arribar a cobrir la zona de vestidors i de bar a una alçada d’uns dos metres, fent malbé gran part de les instal·lacions. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, avança que “aquestes tasques de restauració s’estan accelerant durant els darrers dies per així poder recuperar l’ús dels vestidors quan les restriccions vigents per la pandèmia de la COVID-19 ho permetin”. D’altra banda, l’Ajuntament de Girona també ha adjudicat els treballs d’enderroc i reposició de la tanca perimetral del camp municipal que és a tocar del riu Ter. “Està previst que en breu s’iniciïn les obres, preveient que estiguin finalitzades en un termini no superior als dos mesos”, assegura Bertran. L’objectiu d’aquests treballs és la substitució de l’antic mur perimetral de blocs de formigó que delimitava la banda oest del camp de futbol del barri del Pont Major, mitjançant l’enderroc de les parts de mur que van quedar dempeus després de l’embat de la crescuda del riu Ter. En els pròxims dies, es construirà una nova tanca formada per una petita part de bloc prefabricat de formigó armat i reomplert també de formigó i, en la major part, per una tanca de 4 metres d’alçada de varetes d’acer formant una superfície rígida, recoberta amb pintura de resines epoxi. A banda d’aquests treballs, també està previst refer la instal·lació elèctrica del marcador.

Girona destina 50.000 euros a les biblioteques escolars

Les ajudes arribaran a un total de 25 centres amb l’objectiu de donar suport a les escoles i instituts perquè segueixin desenvolupant la seva funció pedagògica en una realitat tan complexa Aquest curs, s’augmenta de tres a cinc el nombre d’escoles que rebran finançament per obrir la biblioteca en horari extraescolar   L’Ajuntament de Girona ha destinat 50.000 euros a les biblioteques escolars de la ciutat a través de diferents línies de subvenció que s’inclouen en la convocatòria anual. Una de les més rellevants és l’ajuda que rebran les escoles Àgora, Annexa Joan Puigbert, El bosc de la Pabordia, Josep Dalmau Carles i Montfalgars per obrir la biblioteca escolar en horari extraescolar i així dotar el barri de més serveis. Aquests punts pretenen ser espais d’accés a la informació i de suport a l’aprenentatge. La subvenció “Biblioteca escolar oberta al barri” es concedeix per dos cursos amb una dotació, per aquesta convocatòria, de 6.000 euros per any. Enguany, l’ajuda arribarà a dos centres més, a   l’escola Àgora i a l’escola Josep Dalmau Carles, perquè puguin mantenir les portes obertes de la biblioteca més enllà de l’horari escolar. El consistori també ha concedit l’ajut “Activa la biblioteca” a l’escola Eiximenis, a l’institut Ermessenda i a l’institut Santiago Sobrequés i Vidal. Enguany, aquesta modalitat subvenciona amb 2.000 euros aquells projectes que volen millorar i impulsar les biblioteques escolars com a espais d’aprenentatge i suport a la docència. A banda d’aquestes dues modalitats de subvenció, 17 centres rebran una ajuda de 800 euros per comprar fons per les seves biblioteques escolars. Així, en total 25 centres es beneficiaran dels ajuts que ofereix l’Ajuntament de Girona. "Aquest és un curs complicat per a tota la comunitat educativa", assenyala el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que remarca que "els efectes i conseqüències de la crisi de la pandèmia estan condicionant especialment la tasca pedagògica i la dels projectes que duen a terme els centres".

La xerrada a càrrec d'Alba Alfageme i Mireia Mata tanca el cicle "Converses en xarxa"

El cicle «Converses en xarxa» ha finalitzat aquest dimecres 18 de novembre amb la xerrada "Les dones tenen prou eines per denunciar abusos?" a càrrec de la psicòloga Alba Alfageme i la directora general d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya Mireia Mata, on han debatut sobre els abusos i els recursos dels que disposen les dones per denunciar-los, amb Meius Ferrés com a moderadora. A la sessió, que s'ha pogut seguir en directe a través de Zoom, s'hi han connectat una cinquantena de persones. La directora general d'Igualtat Mireia Mata ha explicat que la sororitat és el compromís entre dones per ajudar i donar-se suport quan pateixen, i ha posat el treball com a element que permet a les dones ser lliures. La psicòloga Alba Alfageme ha coincidit amb Mata en la importància de la sororitat com a eina principal de suport contra els abusos en un sistema patriarcal que ofega les dones, i on el feminisme també ha de començar a estar present en els homes. Podeu trobar més informació de les intervencions de les ponents en aquest fil de Twitter. L'acte ha finalitzat amb una ronda de preguntes a les ponents que han enviat totes les persones que han seguit l'acte des de Zoom i YouTube, i que ha introduït la secretària de Moviment Estudiantil del Jovent Republicà a les Comarques Gironines Judith Tortajada. El cicle «Converses en xarxa» El cicle "Converses en xarxa" l'organitza la secretaria de dones de la secció local de Girona d'Esquerra Republicana aquest novembre amb motiu del Dia Internacional de la violència masclista el 25 de novembre, i ha finalitzat aquest dimecres 18 de novembre amb la xerrada "Les dones tenen prou eines per denunciar abusos?" amb la psicòloga Alba Alfageme i la Directora General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata. Anteriorment, el passat 4 de novembre, es va celebrar la primera de les tres xerrades, sobre l'Empoderament de les dones amb la periodista Cristina Fallarás i l'eurodiputada Diana Riba, que va comptar amb més de 150 assistents en directe, i que a dia ja han vist més de 300 persones en diferit a YouTube; i l'11 de novembre va tenir lloc la segona xerrada amb l'esportista Núria Picas i la politòloga Gemma Ubasart.

La 8a Cursa de la Dona de Girona, el 3 d'octubre del 2021 i presencial

“La nova normalitat ens està portant a realitzar esdeveniments i activitats esportives que mai haguéssim pensat”, assegura el regidor d'Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que recorda que enguany la Cursa de la Dona s'ha hagut de fer de forma virtual, quan en l’edició del 2019 va aplegar a més de 7.500 dones pel centre de Girona. “Aquest any no ha estat possible el caliu dels entrenaments precursa que es varen iniciar ja a la primera edició i que any rere any creixien en nombre de participants (arribant a més de 300 dones), veure La Devesa plena a vessar i tenyida de rosa, vibrar veient passar a mares, filles, amigues, companyes, famílies senceres passant per sota de l’arc de sortida”, afirma Bertran.  En l’edició virtual de la Cursa de la Dona, que va tenir lloc del 28 de setembre a l’11 d’octubre, les xarxes socials van bullir amb les imatges de dones, famílies, amigues... que van realitzar el circuit oficial marcat (d’una mica més de 5 km) i dissenyat exclusivament per a aquesta ocasió. També moltes participants van sortir a caminar i a córrer pels seus municipis. “Des del govern de Girona vam voler mantenir l’esperit de la cursa i continuar promocionant els hàbits saludables i la pràctica de l’activitat esportiva entre el col·lectiu femení, i que ara, més que mai és tan necessari per continuar actius i actives”, assegura el vicealcalde de Girona, Quim Ayats. Més informació

El cicle «Converses en xarxa» acaba aquest dimecres amb Alba Alfageme i Mireia Mata

"Les dones tenen prou eines per denunciar abusos?" és el títol de la darrera xerrada en línia del cicle "Converses en xarxa" que tindrà lloc el dimecres 18 de novembre a les 19:00h i que organitza la secretaria de la Dona de la secció local de Girona d'Esquerra Republicana. Moderada per Meius Ferrés, comptarà amb la presència de la psicòloga Alba Alfageme i Mireia Mata, Directora General d'Igualtat. Podreu seguir l'emissió en directe al canal de YouTube d'Esquerra Girona o a través de Zoom fent clic aquí. - Feu clic aquí per accedir a la conversa "Les dones tenen prou eines per denunciar abusos", aquest dimecres 18 de novembre a les 19:00h El cicle «Converses en xarxa» El cicle "Converses en xarxa" l'organitza la secretaria de dones de la secció local de Girona d'Esquerra Republicana aquest novembre amb motiu del Dia Internacional de la violència masclista el 25 de novembre. Anteriorment, el passat 4 de novembre, es va celebrar la primera de les tres xerrades, sobre l'Empoderament de les dones amb la periodista Cristina Fallarás i l'eurodiputada Diana Riba, que va comptar amb més de 150 assistents en directe, i que a dia ja han vist més de 320 persones en diferit a YouTube. El dimecres passat, 11 de novembre, va tenir lloc la xerrada "Dones en móns d'homes", amb l'esportista Núria Picas i la politòloga Gemma Ubasart. Les tres xerrades del cicle han estat moderades per Meius Ferrés.

Esquerra Girona, Girona, Quim Ayats, Annabel Moya, COVID

Els espais joves de Girona ofereixen un nou servei de suport emocional per la COVID-19

Els equipaments municipals de L’Estació Espai Jove, Els Químics Espai Jove i El Güell Espai Jove continuen oberts per proporcionar ajuda al jovent L’Ajuntament de Girona aposta per mantenir oberts els equipaments juvenils de la ciutat i oferirà en aquests espais municipals suport al jovent davant la pandèmia per la COVID-19. L’objectiu del consistori és ajudar el col·lectiu jove, que s’ha vist especialment afectat per les mesures restrictives aplicades amb la intenció de frenar el coronavirus, i que es preveu que es vegi també perjudicat per la crisi econòmica i social posterior.   Tant L’Estació Espai Jove, com Els Químics Espai Jove i El Güell Espai Jove comptaran amb dues persones que atendran els joves a través d’una vintena de propostes assistencials. Entre els serveis que s’hi oferiran destaquen l’assessorament general i la orientació en els àmbits laboral, de mobilitat internacional, d’educació o d’oci i lleure, entre d’altres. A més, com a novetat a partir d’ara s’hi oferirà també el servei de suport emocional. “Qualsevol jove que necessiti suport emocional per la situació actual de la COVID-19 es pot dirigir a qualsevol dels tres equipaments joves de la ciutat”, ha explicat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, que ha recordat que “la pandèmia està afectant de ple el nostre jovent, que requereix suport en molts aspectes, des de la recerca de feina o els estudis fins a l’àmbit més personal i anímic”. Moya ha assegurat que des de la regidoria de Joventut del consistori es treballa coordinadament amb altres serveis municipals, de manera que en el cas que el personal tècnic dels espais joves detecti algun cas greu de necessitat d’ajuda emocional entre el jovent, s’activarà la derivació al Centre Jove de Salut. “Aprendre a regular les pròpies emocions, gestionar-les, canalitzar-les i positivar-les forma part de l'essència de la vida de les persones”, ha exposat Moya, que ha remarcat que “des del govern volem que els espais joves de la ciutat puguin ajudar també en aquests aspectes emocionals”.

Núria Picas i Gemma Ubasart protagonitzen la segona xerrada del cicle «Converses en xarxa»

La segona xerrada de «Converses en xarxa» ha reunit aquest dimecres 11 de novembre la corredora Núria Picas i la politòloga Gemma Ubasast per parlar sobre el paper de les dones en àmbits tradicionalment d'homes com són els de l'esport i la política, amb Meius Ferrés com a moderadora. A la sessió, que s'ha pogut seguir en directe a través de Zoom i YouTube, s'hi han connectat més de 50 persones. La politòloga Gemma Ubasart ha posat de manifest que els espais de decisió més importants solen ser "predominantment d'homes", destacant que tot i que s'han aconseguit millores en la presència de la dona en la societat durant els darrers anys, això no és suficient i cal lluitar per millorar qüestions que dificulten l'accés de les dones i el seu paper protagonista en la vida política. L'esportista Núria Picas ha volgut posar en valor que l'esport no només es basa en la potència física, normalment associada a la masculinitat, sinó també en la resistència, punt en el que les dones "hi tenen molt a dir". També ha posat de manifest que l'increment de noies i dones que practiquen esports ajuda a fer créixer la seva força, fet que a poc a poc fa ser optimista la corredora, que creu també que cal seguir lluitant per mostrar arreu que les dones són "fortes i resilients". Podeu trobar més informació de les intervencions de les ponents en aquest fil de Twitter. L'acte ha finalitzat amb una ronda de preguntes a les ponents que han enviat totes les persones que han seguit l'acte des de Zoom i YouTube, i que ha introduït la secretària d'Igualtat de la Secció Local de Girona Bouchra Benlamin. El cicle «Converses en xarxa» El cicle "Converses en xarxa" l'organitza la secretaria de dones de la secció local de Girona d'Esquerra Republicana aquest novembre amb motiu del Dia Internacional de la violència masclista el 25 de novembre, i finalitzarà el proper dimecres 18 de novembre amb la xerrada "Les dones tenen prou eines per denunciar abusos?" amb la psicòloga Alba Alfageme i la Directora General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata.

Girona organitza trobades digitals per mantenir actiu el món de l’esport

El vicealcalde Quim Ayats i el regidor d'Esports Àdam Bertran han presentat les activitats, que tenen com a objectius complementar l'oferta esportiva després que les restriccions per frenar la COVID-19 hagin obligat a susprendre moltes activitats, mantenint actiu el món de l'esport.  Ja s’han organitzat dues trobades digitals, la primera de les quals tindrà lloc el dijous 19 de novembre de les 19 a les 20.15 h. Amb el títol “Embaràs, esport i activitat física”, la periodista Olga Praderas entrevistarà l’atleta, entrenadora i periodista Anna Comet i la cardiòloga i corredora popular Maria Berenguel perquè expliquin les seves experiències personals sobre com han viscut i compaginat els seus embarassos amb la pràctica de l’activitat física i esportiva. Aquesta jornada s’emmarca dins el projecte “Dona i Esport” de l’Ajuntament de Girona. “Des del govern municipal continuem treballant en tot moment per a l'esport des de molts àmbits, buscant fórmules alternatives i atractives per continuar actius”, ha explicat el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha remarcat que una de les prioritats és, “sobretot, la de donar suport a les entitats i als clubs de la ciutat”. La segona acció virtual és “Des de la graderia”. En aquest cas, està organitzada conjuntament amb el Consell Esportiu del Gironès i tindrà lloc el dilluns 30 de novembre de 19.30 a 21 h. “Aquesta proposta respon a una de les accions incloses en el Pla Estratègic de l’Esport de Girona 2018-2028 i a un dels principals objectius del Pla de Govern, que és la promoció de l'esport base i femení”, ha assegurat el regidor d'Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que anima tothom a participar-hi. “Donem suport a l'esport dins i fora dels terrenys de joc, perquè l'esport és vida i salut”, ha afirmat Bertran. En format virtual, el llicenciat en CAFE i coautor del llibre Des de la graderia, Albert Juncà, explicarà quin rol cal prendre en la pràctica esportiva dels infants (com a entrenadors/es o pares i mares); com podem animar des de la graderia i evitar els impactes negatius; i com aprofitar l’esport per millorar la comunicació del club, l’entitat, la família amb els joves esportistes, entre d’altres.