Girona

Totes les notícies

El proper dijous 13 de juliol celebrarem un #PensantGirona sobre Futbol

El proper 13 de juliol a les 7 del vespre a la Casa de Cultura tindrà lloc un #PensantGirona sobre futbol. Volem parlar i reflexionar sobre les oportunitats que representa per a la ciutat de Girona que el Girona FC estigui a primera.  Volem debatre sobre els beneficis econòmics, però sobretot sobre volem tractar la vessant social, promoure la pau i la no violència a l'esport, etc.  Us hi esperem! 

Esquerra proposa l'exalcalde republicà Pere Cerezo per al nomenclàtor de Girona.

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament ha registrat aquest matí una bateria de noms per a carrers, places i espais públics de Girona. En el marc de la comissió del nomenclàtor, la coalició vol impulsar aquells noms “vinculats a la memòria històrica, al compromís amb el civisme i la democràcia i també a la cultura de la pau”. Al seu torn, opten per “corregir el biaix de gènere que invisibilitza l’aportació de les dones en la vida de Girona i del conjunt de la societat”. Per aquesta raó, i encara que la comissió de nomenclàtor hagi rebut molts noms masculuns, la coalició opta per “prioritzar les dones”. D’entre les propostes d’ERC-MES, destaca la de l’activista i cantautora Teresa Rebull, la del fundador de la Fundació per la Pau Alfons Banda o el nom lleva del biberó, en record a tots els gironins que van ser membres d’aquesta lleva durant els últims sospirs de la guerra civil. Així mateix, la coalició inclou altres noms com el de l’escriptor Miquel Pairolí o el del primer president del Girona FC (1930-1932) i Diputat al Parlament Albert de Quintana. D’entre les propostes, Maria Mercè Roca ha volgut destacar la de Pere Cerezo, alcalde de Girona durant la guerra civil. La portaveu d’ERC-MES ha explicat que Cerezo “va néixer a l’Argentina però arriba a Girona de ben petit”. Amb només 27 anys es convertiria en regidor de la ciutat, de la qual en seria Alcalde de juny de 1937 a gener de 1939. També fou Diputat al Parlament de Catalunya per ERC. Finalitzada la guerra, s’exilià a Buenos Aires, “on mantindria el compromís amb el país presidint el Casal de Catalunya”. Va morir allà, a l’Argentina, l’any 1977, sense haver pogut tornar mai a Catalunya. Roca ha exposat que la de Cerezo “és una figura no prou estudiada però d’una importància històrica remarcable”, i per aquesta raó ha declarat que “es mereix el nom d’un carrer o d’una plaça a la nostra ciutat, de la qual en fou un dels alcaldes republicans”.

Ja tenim data i pregunta: 1 d'octubre - Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?

Ara que ja tenim data i pregunta. És l'hora de la DEMOCRÀCIA. Diumenge 1 d'octubre els ciutadans de Girona estem cridats a les urnes. És per això que cal posar-nos en marxa i fer la millor campanya de les nostres vides.  Us convoquem a participar acitvament de tots els actes, accions que començarem a partir d'ara.  El primer d'ells serà DIMARTS 13 de JUNY a les 8 del vespre amb la primera encartellada. Us esperem a la porta del local d'ERC-Girona (Ultònia, 23).  * Si voleu participar en algun acte, on el que considereu oportú ens ho podeu fer arribar a girona@esquerra.cat

#PensantGirona Accessibilitat: Esquera vol un pla d'accessibilitat ambiciós a la ciutat de Girona.

La secció local d’ERC a Girona ha organitzat avui un nou acte del cicle #pensantGirona on han tractat el tema de l’accessibilitat. Sota el títol Trenquem barreres, els republicans han conversat amb Isaac Padrós, veí de Girona amb problemes visuals; Mariona Peracaula, psicòloga del grup MIFAS i Maria Mercè Corominas, arquitecta especialista en barreres arquitectòniques. La portaveu d’ERC-MES Maria Mercè Roca ha donat la benvinguda i el regidor Ricard Calvo ha moderat l’esdeveniment. En el transcurs de l’acte, Roca ha proposat que l’Ajuntament redefineixi el pla d’accessibilitat aprovat fa ja quatre anys. Segons la cap de l’oposició, “els tècnis van fer una bona feina de diagnosi però no hi ha hagut prou voluntat política en aquesta matèria”, i en aquest sentit ha demanat que “es defineixin actuacions ambicioses”, per tal de “planificar inversions i recursos a diversos anys vista amb l’objectiu que Girona sigui una ciutat lliure de barreres arquitectòniques”. En cas que les barreres es situin en establiments privats, la portaveu del grup ha proposat que s’obri una línia de subvencions a tal efecte. La regidora ha recordat, a més, que la mirada en la detecció d’aquestes barreres ha de ser polièdrica, “ja que no parlem només de ciutadans amb mobilitat reduïda, sinó també de persones amb altres problemes com ara de ceguesa o sordesa, per exemple”. També s’ha referit a que la proposta no es redueix a les persones amb diversitat funcional, sinó que “les barreres arquitectòniques ens poden afectar a tots en algun moment de la nostra vida”, i ha fet referència a les mares o pares amb cotxet o a les persones grans. Per Maria Mercè Roca, “una ciutat per a tothom és una ciutat amb un urbanisme amable, on tothom pugui transitar fàcilment per l’espai públic”. Obres noves Al seu torn, el regidor Ricard Calvo ha posat l’accent en què no només s’han d’esmenar les barreres ja existents, sinó que “les obres noves s’han de dissenyar pensant en una ciutat per a tots”.

#PENSANTGIRONA ACCESSIBILITAT DIMECRES 17 de MAIG

La secció local d’ERC a Girona ha organitzat per demà dimecres un nou acte del cicle #pensantGirona on tractaran el tema de l’accessibilitat. Sota el títol Trenquem barreres, els republicans conversaran amb Isaac Padrós, veí de Girona amb problemes visuals; Mariona Peracaula, psicòloga del grup MIFAS i Maria Mercè Corominas, arquitecta especialista en barreres arquitectòniques. La portaveu d’ERC-MES Maria Mercè Roca donarà la benvinguda i el regidor Ricard Calvo moderarà l’esdeveniment. La cap de l’oposició ha explicat que l’objectiu d’aquest acte és “visibilitzar i parlar de la problemàtica de l’accessibilitat, que afecta a moltes gironines i gironins”. Al seu torn, Roca ha apuntat també que aquesta qüestió no interessa només a persones amb diversitat funcional, sinó que ”les barreres arquitectòniques ens poden afectar a tots en algun moment de la nostra vida”, i ha fet referència a les mares o pares amb cotxet o a les persones grans. Per últim, la portaveu d’ERC-MES ha explicat que en el transcurs de l’acte anunciaran “algunes mesures i propostes que contribueixin a fer de Girona una ciutat sense barreres”.

#Larepúblicaquefarem

ACTE LA REPÚBLICA QUE FAREM!

Us convidem a l'acte de la República que farem del proper 29 d'abril de 2017 a 2/4 de 12 als jardins de la Infància. Comptarem amb uns ponents de luxe, entre ells la nostra portaveu d'ERC i cap de l'oposició de l'Ajuntament de Girona Maria Mercè Roca i el Diputat del Congrés Gabriel Rufian que ens parlaran de treball i pensions a la futura República Catalana. Podeu convidar a tothom qui vulgueu! Us esperem dissabte!

El sopar de la república 2017. Amb Anna Caula, jordi Orobitg i Gerard Gòmez.

El sopar de la República

Us convidem al proper sopar de la República que tindrà lloc el proper divendres 7 d'abril a les 8 del vespre al restaurant Rustik de Girona. Enguany hem decidit avançar la data i no fer-ho el mateix 14 d'abril perquè cau en mig de Setmana Santa. Us podeu inscriure a través del correu electrònic: girona@esquerra.cat, telèfon: 972-20-22-22, o bé, per Whatsapp: 608 76 09 38.