Girona

Notícia

Esquerra Girona participarà a la manifestació de la vaga mundial del clima aquest divendres 27 de setembre

bicicletada,bicicletes,devesa,parc de la devesa,esquerra girona,erc girona
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona també anima la resta d’institucions i ciutadania a participar-hi.

La plaça del Vi de Girona acollirà la mobilització el divendres 27 de setembre a les 18:00

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona participarà a manifestació de la Vaga Mundial pel Clima que tindrà lloc aquest divendres 27 de setembre a les 18:00 a la plaça del Vi de Girona i ha animat a la resta d’institucions i ciutadania a participar-hi.
 
Anabel Moya, regidora d’ERC a Girona, ha assegurat que “davant la situació d’emergència climàtica que estem vivint, les institucions hem de donar una resposta ferma a través de polítiques energètiques, ambientals i de sostenibilitat valentes i ambiciones: hem de passar del compromís a l’acció”. D’aquesta manera, remarca que “no n’hi ha prou” amb el suport de les institucions i que cal anar adoptar models de gestió que apostin per la minimització i transformació de residus, les energies renovables, l’autoconsum o l’exportació racional i sostenible dels recursos naturals, entre d’altres.
 
Pel portaveu del grup republicà a Girona, Quim Ayats, les institucions han de conscienciar i participar per facilitar canvis en els hàbits de les veïnes i els veïns. “No podem exigir que la ciutadania adopti hàbits més sostenibles si les institucions no fem el mateix”, ha explicat Ayats, que ha posat com a exemples la promoció de sistemes de recollida que garanteixin un percentatge superior de recollida selectiva neta, augmentar l’eficiència energètica dels equipaments municipals amb energies renovables, incrementar i protegir els espais verds o fomentar la mobilitat sostenible, “accions que portàvem al programa electoral i que des de l’oposició impulsarem per a poder-los fer realitat en aquest mandat”. Ayats recorda que la Generalitat i la Diputació de Girona han fet passos en aquest sentit: la corporació oferirà suport tècnic i econòmic als ajuntaments i farà la institució “carboni-neutre”.
 
Moya ha repassat la situació actual a l’ajuntament: “l’equip de govern no fa els deures en matèria de sostenibilitat”, recordant que des d’Esquerra s’han “negociat propostes per revertir aquesta situació, com ara modernitzar el servei de bus urbà o dinamitzar i protegir els espais verds de la ciutat”, però que l’equip de govern “les ha deixat al calaix”. Moya també ha ofert la col·laboració del grup republicà al col·lectiu Rebel·lió o Extinció, que ha presentat una instància al consistori perquè es declari l’emergència climàtica i que es debatrà en el proper Ple municipal, valorant aquesta votació com l’oportunitat de “fer que Girona sigui un referent català i europeu de la lluita contra el canvi climàtic”, ha conclòs la regidora republicana.